مجازات انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی
مجازات انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی : اگر تصاویر مبتذل را از زاویهی تربیتی نگرش کرد ، عنصری بسیار مخرب برای تربیت کودکان و فرزندان بهشمار میرود . انتشار تصاویر مبتذل در سطح فضای مجازی بویژه در حالی که بسیاری از کودکان و نوجوانان در این فضای نوظهور هستند و بر رفتار و حرکات آنها تاثیر میگذارد ، نمونه بارز آزارجنسی اطفال می باشد که نهادهای حکومتی و نهاد مقدس خانواده بگونهای باید عمل کنند که کودک و نوجوان بدین وادی کشانده نشود.
در همین راستا قانونگذار محترم و فهیم پا در این عرصه گذاشته است و اشخاصی که اقدام به انتشار تصاویر مبتذل و مستهجن در فضای مجازی میکنند را مجرم قلمداد کرده است که در این زمینه می توانید از وکیل کیفری خوب در تهران مشاوره حقوقی نیز دریافت نمایید.
تعریف تصویر مبتذل و مستهجن :
اولین اقدامی که برای جرمانگاری عملی در مجازات انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی انجام میشود ، ارایه تعریف جامع و مانعی میباشد تا حد و مرزهای یک عمل نابهنجار شناسایی شود. به همین منظور اثر مبتذل و مستهجن نیز از سوی قانونگذار تعریف شده است.
محتویات و آثار مبتذل به آثاری اطلاق میگردد که دارای صحنه و صور قبیحه باشد . بعبارت دیگر محتویات مستهجن به تصویر ، صوت یا متن واقعی یا غیرواقعی یا متنی اطلاق میشود که بیانگر برهنگی کامل زن یا مرد یا اندامتناسلی یا آمیزش یا عمل جنسی انسان است .
عناصر متعدد مادی جرم نشر تصاویر مبتذل
قانونگذار محترم برای جرم نشر تصاویر مبتذل چندین عمل را عنوان کرده است که به قرار ذیل است :
الف)توزیع و منتشر کردن تصویر مبتذل و مستهجن ؛ به همین منظور اگر کسی بوسیله گوشیهوشمند خود عکس مستهجنی را از طریق اینستاگرام انتشار دهد ، مجرم شناخته خواهد شد .
ب)معامله کردن تصویر مستهجن ؛ اگر کسی در بستر اینترنت در قبال فایل مبتذلی که در اختیار دارد ، وجه ریالی یا هر مالی را دریافت کند ، طبق نص صریح قانونگذار مجرم است .
ج) به قصد تجارت ، محتوای مستهجن نگهداری یا ذخیره شود ؛ بنابراین اگر کسی حتی در حافظهی رایانه خود ، آثار مبتذلی داشته باشد و هنوز اقدام به انتشار آنها نکرده باشد ، مرتکب عملی شده است که توسط قانون جرم قلمداد میشود.
انتشار تصاویر مبتذل با انگیزه شرافتمندانه
اصل بر این است که انگیزه در وقوع جرم هیچ تاثیری ندارد و نهایتا شاید تحت عنوان جهات تخفیف از آن استفاده شود.
اما در برخی از جرایم انگیره به عنوان عنصری سازنده در ایجاد جرم مورد عنایت قانونگذار قرار گرفته است .
یکی از جرایمی که انگیزه در آن موثر است ، جرم اخیرالذکر می باشد. به عبارت اخری اگر اشخاصی که محتویات مبتذل و مستهجن را برای مقاصد علمی یا هر مصلحت عقلایی دیگر تهیه یا تولید یا نگهداری یا ارایه یا توزیع یا انتشار یا معامله کنند ، از دید قانون مجرم نیستند.
مجازات شخص مرتکب
برای مرتکب جرم نشر آثار مستهجن ، مجازاتهای حبس و جزای نقدی پیشبینی شده است . بدین شرح که اگر شخصی تصویر مبتذلی را در فضای مجازی انتشار دهد ، به حبس از 91 روز تا 2 سال یا جزای نقدی از 500 هزار تومان تا 4 میلیون تومان محکوم خواهد شد . البته قاضی اختیار دارد که مرتکب را به هر دو نوع مجازات محکوم کند .
اگر مرتکب در حد گسترده اقدام به انتشار تصاویر مستهجن کند ، آیا به همان مجازات مذکور در قانون جرایم رایانهای محکوم میشود ؟
خیر ؛ کسی که در سطح گسترده اشاعهی فحشا کند ، حتی به مجازات اعدام نیز محکوم خواهد شد.
آیا تعداد اشخاصی که تصاویر مبتذل به آنها ارسال شده است ، اندک باشد، در میزان مجازات مرتکب تاثیرگذار است ؟
بلی ؛ هرگاه محتویات مستهجن به کمتر از ده نفر ارسال شود، مرتکب به یک میلیون (1.000.000) ریال تا پنج میلیون (5.000.000) ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.