مجازات حمل سلاح غیرمجاز : برای اینکه مطلب به درستی بیان شود لازم است که تعریفی از سلاح ارائه شود. سلاح به دو نوع سرد و گرم تقسیمبندی میشود . طبق آییننامه اجرایی قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز ، سلاح سرد وسایل و ادواتی است که برخلاف اسلحههای گرم در اثر استفاده ، صدا ، شعله و حرارت ایجاد نمیکند و اصابت آنها به بدن منجر به ایجاد پارگی ، خونریزی ، از کار افتادن موقت یا دائم اعضاء و در نهایت آسیب جسمی و روحی یا فوت میشود.
اما در تعریف سلاح گرم آمده است که در آنها تخریب و کشتار در اثر ایجاد گاز ناشی از سوختن باروت انجام میشود .
مجازات حمل سلاح
براساس ماده 6 قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز مصوب سال 1390 ، هرکس بطور غیرمجاز سلاح گرم یا سرد حمل کند بسته به نوع سلاح به حبس تعزیری از 91 روز تا 10 سال محکوم خواهد شد .
عدم تمدید به موقع پروانه حمل سلاح
به صراحت قانون دارنده پروانه حمل سلاح مکلف است پس از انقضاء مدت پروانه حمل سلاح ، نسبت به تمدید آن ظرف سه ماه اقدام نماید و چنانچه اقدام به تمدید ننماید ، سلاح مذکور غیرمجاز تلقی و حامل آن به جزای نقدی محکوم میشود و حکم به ضبط سلاح در این خصوص پیشبینی نشده است . چه اینکه فرد ، مالک قانونی و شرعی سلاح مذکور بوده لیکن به جهت سهلانگاری ، تشریفات قانونی مربوط به تمدید پروانه حمل سلاح را طی نکرده و قانونگذار سزای عدم تمدید به موقع پروانه حمل سلاح را جزای نقدی پیشبینی نموده است .
حمل اسپری فلفل و شوکر جهت دفاع
بسیاری از افراد برای دفاع از خود اقدام به حمل اسپری فلفل غیرمجاز یا شوکر میکنند و از طریق این وسایل برای دفاع از خود اقدامات لازم را به عمل میآورند. اما براساس قانون هر کس بطور غیرمجاز مواد مذکور را حمل کند به مجازات تعزیری محکوم میشود . در نتیجه قانون نگهداری غیرمجاز این وسایل حتی اگر به قصد دفاع از خود باشد جرم به حساب میآورد .
جاگذاری سلاح در خودرو
برخی از افراد به این مساله باور دارند که بهتر است سلاح سرد در وسایل حمل و نقل خود همچون خودرو یا موتورسیکلت استفاده و حمل کنند اما از نظر قانون حمل و نگهداری سلاح گرم و سرد هیچ فرقی با یکدیگر نداشته و هر دو جرم محسوب میشود.
ضبط سلاح غیرمجاز
وکیل متخصص کیفری : در مواردی که سلاح دارای پروانه حمل و نگهداری در ید فردی غیر از دارنده پروانه کشف گردد و فرد مزبور به موجب قانون به جرم حمل یا نگهداری غیرمجاز سلاح محکوم گردد ، با توجه به اصول 22 و 47 قانون اساسی مبنی بر مصون ماندن حقوق و مالکیت مشروع اشخاص از تعرض و همچنین با توجه به اینکه ضبط سلاح نوعی مجازات است ، موجبی برای ضبط سلاح وجود ندارد و سلاح باید به شخص دارای پروانه حمل تحویل گردد و تفاوتی نمیکند که دارنده پروانه حمل علم و اطلاع به اقدام مرتکب داشته باشد یا نداشته باشد.
گروههایی که برای دریافت تجهیزات دفاع شخصی از سوی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مجازند ، کدامند؟
گروههایی مانند طلافروشیها ، وکلاء ، جامعه پزشکان ، صرافیها ، مدیران جایگاههای سوخت و … مجوز حمل سلاح ( شوکر و افشانه فلفل تولید داخل) برای دفاع از خود را دارند.
آیا حمل تفنگ بادی جرم است ؟
حمل تفنگ بادی با توجه به خطرات جانی و آسیب های مالی که برای افراد جامعه دارد جرم محسوب می شود.