مسئولیت مجرمین در رد مال کلاهبرداری

مسئولیت مجرمین در رد مال کلاهبرداری : موضوع مطلبی که اکنون مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد در خصوص مسئولیت مجرمین در رد مال است درهمانطور که مستحضرید در مطالب قبلی در خصوص رد مال و انواع استرداد آن بحث نمودیم اکنون مبحثی که مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرید مسئولیت شرکای جرم است.

در پرونده های کلاهبرداری غالباً دیده میشود چند نفر شریک در جرم هستند برای موضوع اتهام کلاهبرداری و در دادنامه محکوم میشوند.

همانطور که میدانیم معاونت در جرم کلاهبرداری از آن جهت که داخل عنصر گرفتن اموال و فعل مجرمانه نمیشود از رد مال معاف میباشد.

درخصوص رد مال شرکای جرم دادگاه ها در مورد مسئولیت شرکای جرم سکوت کرده و اظهار نظری نمی‌کند ولی اگر جایی شرکاء ومرتکبین مشخص باشند مثلاً کامران و نوید و سامان کلاهبرداری کرده اند.

کامران ۱۰۰ میلیون تومان برداشته ، نوید ۲۰۰ میلیون تومان وسامان مثلاً ۱۰۰ میلیون تومان سپس میزان مسئولیت هر شخص در رد مال که مشخص باشد را محاکم معین می کنند که چه میزان از اموال مالباخته را پرداخت کنند به همان میزانی که به صورت نامشروع تحصیل کرده اند باید رد کنند و به مالباخته برگردانند.

چگونگی مسئولیت مجرمین در رد مال کلاهبرداری

مسئولیت مجرمین در رد مال کلاهبرداری

 

اکنون با فرض اینکه مشخص نشده باشد که مسئولیت این سه شریک به چه میزان است. اختلاف نظر وجود دارد:

برخی از حقوقدانان نظر بر این دارند که مسئولیت این سه شریک به صورت تضامنی بوده و هر سه آنها در قبال برگرداندن مال به صورت کامل مسئولیت دارند.

ولی قالب حقوقدانان اعتقاد براین دارند که هر کدام یک از این مجرمین که به کلاهبرداری محکوم شده اند می بایست یک سوم اموال موضوع جرم را برگردانند به عنوان مثال اگر سیصد میلیون موضوع کلاهبرداری بوده باشد نفری ۱۰۰ میلیون تومان باید برگردانند.

این موضوع در جایی که رد کردن اموال مثلی باشد مثلا ۱۰۰ کیلو برنج یا ۱۰۰ کیلو آهن مقداری اختلاف برانگیز تر خواهد بود چون ممکن است بعضی از اموال مورد کلاهبرداری در دسترس نباشد و یا کارشناسی کردن این صدمیلیون دشوار باشد و مقداری موضوع را پیچیده بکند.

مسئولیت مجرمین در رد مال کلاهبرداری

به صورت کلی در جایی که دادگاه میزان مسئولیت مشخص نکرده باشد مسئولیت به نحو مساوی هست یعنی تساوی تقسیم بین طرفین و هر کدام موظفند سهم خودشان را به مالباخته برگردانند .

جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت حقوقی ما مراجعه کرده و مستقیماً از طریق راه های ارتباطی با ما همراه باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *