مطالبه خسارات مالی ناشی از تصادفات

شرایط و نحوه مطالبه خسارات مالی ناشی از تصادفات با وکیل نادری : تصادفات رانندگی یکی از چالش‌های مهم و جدی جوامع امروزی بوده که در نتیجه آن خسارات مالی زیادی به اشخاص وارد می شود . هنگامی که به اشخاص خسارات مالی وارد میشود یک حق قانونی مبنی بر جبران خسارات وارده توسط زیان زننده برای آنها ایجاد می گردد .

حق مطالبه خسارات مالی ناشی از تصادفات در نظام حقوقی تمامی جوامع از جمله ایران پیش بینی شده که چالش ها و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد . در این مقاله مجموعه حقوقی وکیل نادری شما را با نحوه اقامه دعوا و مراحل دادرسی آن جهت رسیدن به حق و حقوق قانونی خود آشنا می‌کند با ما همراه باشید .

نحوه مطالبه خسارت مالی ناشی از تصادفات

برای شروع به دادرسی دعاوی مطالبه خسارت مالی ناشی از تصادفات دو راه وجود دارد :

راه اول :

خواهان خود دادخواست را تنظیم و از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی برای دادگاه صالح ارسال نماید .

راه دوم :

چنانچه خواهان در جهت اخذ سریع تر و مطمئن تر خسارات وارد شده به وکلای متخصص مطالبه خسارات مالی ناشی از رانندگی مجموعه حقوقی وکیل نادری مراجعه کرده باشد. وکلا دادخواستی دقیق ، قانونی و مستند تنظیم کرده و از طریق سامانه خودکاربری خود برای دادگاه صالح ارسال می کنند .

مطالبه خسارات مالی ناشی از تصادفات

دادگاه بعد از وصول دادخواست صلاحیت خود را مورد بررسی قرار داده و چنانچه صالح به رسیدگی باشد. با توجه به مدارک و مستندات پرونده شروع به رسیدگی می‌کند . مهمترین دلیل موجود در این قسم پرونده‌ها برگه گزارش افسر راهنمایی و رانندگی بوده که شرح حادثه را بیان و مقصر حادثه را معین می کند . در پرونده های مطالبه خسارت مالی ناشی از تصادفات ، با توجه به تخصصی بودن برخی امور اصولاً برای تشخیص دو امر قرار کارشناسی صادر می کنند :

  1. چنانچه زیان‌زننده به مقصر بودن خود اعتراض داشته باشد موضوع به کارشناس ارجاع تا مقصر حادثه را مشخص کند .
  2. بعد از مشخص کردن مقصر، دادگاه پیرو درخواست خواهان که در دادخواست ذکر گردیده. در جهت تشخیص میزان ریالی خسارات وارد شده به وسیله نقلیه ، قرار ارجاع امر به کارشناسی را صادر ، کارشناس خساراتی را که خواهان مطالبه کرده را مورد بررسی و میزان دقیق آنها را مشخص و به دادگاه گزارش می‌دهد .

بعد از وصول نظریه کارشناسی به جهت رعایت اصل تنازل قرار کارشناسی و گزارش کارشناسی به طرفین ابلاغ شده ، اگر طرفین به نظریه کارشناسی اعتراض داشته باشند. و اعتراض آنها مدلل باشد ممکن است برحسب نظر دادرس دادگاه ، موضوع به هیئت کارشناسی ارجاع داده شود. و اگر طرفین اعتراضی نداشته باشند و یا اعتراض آنها بدون دلیل باشد. همان نظریه کارشناسی اولیه مورد تایید دادگاه بوده با توجه به آن ، و دیگر مستندات پرونده اقدام به صدور رای می کند .

دادگاه صالح رسیدگی به مطالبه خسارات مالی ناشی از تصادفات

اولاً دادگاه صالح برای رسیدگی به دعوای مطالبه خسارت ناشی از تصادف دادگاه محل اقامت خوانده می‌باشد. چرا که در این دعاوی یک دینی مطالبه شده که این دین ناشی از خساراتی است که در نتیجه رفتار خوانده به خواهان وارد شده. دعاوی دینی از جمله دعاوی منقول بوده و در صلاحیت دادگاه محل اقامت خوانده می‌باشند. به عنوان مثال اگر خواهان ساکن تهران و خوانده ساکن مشهد و محل تصادف قزوین باشد. در این مثال دادگاه محل اقامت خوانده یعنی دادگاه حقوقی مشهد صالح به رسیدگی می باشد .

نکته : مطالبه دیه ناشی از تصادفات جرحی در صلاحیت دادگاه کیفری می‌باشد نه دادگاه حقوقی .

مقالات مرتبط با مقاله مطالبه خسارت ناشی از تصادفات

در پرونده‌های مطالبه خسارات مالی ناشی از تصادفات چه اشخاصی را باید خوانده دعوی قرار دهیم ؟

در این نوع پرونده‌ها دو حالت قابل تصور می‌باشد :

حالت اول :

اگر خودروی زیان زننده دارای بیمه نباشد تنها مقصر حادثه را خوانده دعوا قرار می دهیم .

حالت دوم :

چنانچه خودروی زیان زننده دارای بیمه بوده ، در این صورت هم زیان زننده و هم شرکت بیمه را به عنوان خواندگان دعوی در نظر می‌گیریم .

نکته :

چنانچه خوانده در جلسه رسیدگی حاضر نشود. و خواهان نیز نداند که خودروی خوانده دارای بیمه بوده یا نبوده ، دادگاه باید راساً اقدام به استعلام کرده و چنانچه خودرو دارای بیمه باشد ، شرکت بیمه را هم در جریان دادرسی قرار دهد .

تعمیر خودرو قبل از جلسه رسیدگی دادگاه ، با تامین دلیل

چنانچه خواهان دعوی وسیله نقلیه خود را احتیاج داشته باشد. با توجه به اینکه ممکن است از روز حادثه تا پایان رسیدگی به دعوی مدت زمان زیادی طول بکشد. می‌تواند به شورای حل اختلاف مراجعه و تقاضای تامین دلیل مبنی بر تشخیص میزان خسارت وارده به خودروی خود را بدهد. در این صورت شورای حل اختلاف در جهت تشخیص میزان خسارت وارده قرار کارشناسی صادر کرده ، کارشناس میزان ریالی خسارات وارده را به طور دقیق مشخص می‌کند. با این تامین دلیل دیگر نیازی نیست که زیان دیده تا پایان دادرسی دادگاه منتظر مانده و خودروی خود را تعمیر نکند .

اگر سقف بیمه زیان زننده از میزان خسارت وارده به زیان دیده کمتر باشد. آیا می‌توان مابقی خسارت را از زیان زننده مطالبه کرد؟

اصل بر این است که زیان زننده باید تمام زیان‌ها و ضررهای وارده به زیان دیده را جبران کند. و اگر سقف تعهدات بیمه خودروی زیان زننده تکمیل شود و دیگر امکان جبران تمام خسارات زیان دیده از طریق بیمه ممکن نباشد. زیان زننده خود موظف است راسا مابقی خسارت را پرداخت کند . سقف تعهدات بیمه‌ای هیچ تاثیری در تکلیف زیان زننده به جبران زیان‌های وارده ندارد. جبران خسارات وارده یک رابطه حقوقی بین زیان زننده و زیان دیده است. در صورتی که قرارداد بیمه یک رابطه بین زیان زننده با شرکت بیمه است که این دو رابطه هیچ ارتباطی به هم ندارند .

خسارات مالی ناشی از تصادفات

رابطه بین شرکت بیمه با مقصر حادثه چیست؟

رابطه این دو با هم یک رابطه قراردادی بوده که می‌توان گفت یک رابطه جانشینی است. به این صورت که وقتی زیان زننده به دیگری خسارت می زند ، چون زیان زننده بیمه بوده ، شرکت بیمه جانشین او شده و به جای او جبران خسارت می‌کند .
اگر تصادف جرحی باشد .

آیا دادگاه کیفری می‌تواند هم به دیه و هم به خسارات مالی وارد شده رسیدگی کند ؟

بله . قانون آیین دادرسی کیفری این اجازه را به دادگاه کیفری داده که همزمان با رسیدگی به یک پرونده کیفری ، به ضرر و زیان‌های وارده مرتبط با آن پرونده نیز راسا رسیدگی نماید. اما رسیدگی دادگاه کیفری در این خصوص منوط به درخواست و تقدیم دادخواست و رعایت مقررات آیین دادرسی مدنی می‌باشد .

وکیل مطالبه خسارت ناشی از تصادفات

مجموعه حقوقی وکیل نادری با تخصص در پرونده‌های مطالبه خسارت ناشی از تصادفات رانندگی آماده است تا حقوق شما را به طور کامل احقاق کند . با تکیه بر تجربه و دانش حقوقی ما می‌توانید با اطمینان خاطر دریافت خسارات خود را به ما بسپارید گر در پی جبران خسارت‌های وارده هستید تیم حقوقی وکیل نادری با ارائه مشاوره حقوقی و دفاع حرفه‌ای در کنار شما خواهد بود برای رسیدن به حق و حقوق خود با ما تماس بگیرید.

سوالات شما

آیا افت قیمت خودرو قابل مطالبه می‌باشد ؟

بله افت قیمت خودرو از نظر قانونگذار قابل مطالبه بوده که در مقاله مطالبه افت قیمت خودرو ، وکیل مطالبه افت قیمت خودرو به طور مفصل به بررسی آن پرداخته‌ایم .

آیا دادگاه محل وقوع تصادف می‌تواند به دعوی رسیدگی کند؟

خیر . قانون آیین دادرسی مدنی قواعد صلاحیت محلی دادگاه ها را از نظر صلاحیت محلی معین کرده که مطابق آن قواعد ، رسيدگي به دعاوی منقول در صلاحیت دادگاه محل اقامت خوانده می‌باشند .

میزان حق الوکاله پرونده های مطالبه خسارت مالی ناشی از تصادفات رانندگی چقدر است ؟

یا به صورت قراردادخصوصی بین وکیل و موکل معین می گردد. یا اگر قرارداد خصوصی نباشد طبق تعرفه قانونی محاسبه می گردد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *