نکاتی درباره سرقت

در خصوص مشاوره حقوقی سرقت می توان اینطور بیان نمود سرقت از جمله جرایمی است که هم در شرع مقدس و هم در قانون برای آن مجازات در نظر گرفته شده درشرع مقدس مجازات سرقت با وجود شرایطی که ماده ی ۲۶۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ مقرر نموده در مرتبه اول قطع انگشت دست راست در مرتبه دوم قطع پای چپ در مرتبه سوم حبس ابد و در مرتبه چهارم اعدام است این مجازات ها به علت حدی بودن با مجازات‌های سرقت های تعزیری که در مواد ۶۵۱ به بعد قانون مجازات اسلامی بیان شده است متفاوت می باشد .

سرقت های تعزیری برابر قانون تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ به موارد متعددی تقسیم می شود از جمله آن سرقت ساده و یا سرقت در حالت تشدید شده می باشد که مجازات هر یک متفاوت است .

 

مشاوره حقوقی سرقت

باید توجه داشت در برخی موارد سارق ممکن است به عنوان محارب و یا مفسد فی الارض شناخته شود که مجازات آن مطابق شرع اعدام می باشد .

1- عنصر مادی

در خصوص مشاوره حقوقی جرم سرقت می توان عنصر مادی این جرم را با تعریف ساده‌ای اینطور بیان نمود که سرقت به ربودن مال دیگری به نحوی که مالک آن رضایت نداشته و از این عمل بی اطلاع باشد که غالباً به صورت مخفیانه صورت می گیرد گفته می شود البته این تعریف جامع و مانع نبوده لیکن اکثر سرقت های موضوع این جرم به این نحو صورت می گیرد .

2- عنصر معنوی

در خصوص عنصر معنوی و یا سوء نیت متهم می توان اینطور بیان نمود که مجرم علاوه بر سوء نیت عام که همان علم مجرمانه بودن اقدامات می باشد سوء نیت خاص که همان به تصرف درآوردند اموال دیگری می باشد نیز ضروری است.

3- عنصر قانونی

در خصوص عنصر قانونی همانطور که بیان گردید قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ شرایط سرقت حدی را بیان نموده و در قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ بخش تعزیرات سرقت در فصل بیست و یکم از مواد ۶۵۱ لغایت ۶۶۷ به صورت کامل جرم انگاری شده است.

مراحل رسیدگی

در خصوص مشاوره حقوقی مراحل رسیدگی و رونده طی شدن شکایت سرقت ابتدا باید توصیه نمود به محض وقوع جرم موضوع از طریق پلیس ۱۱۰ گزارش شده و صورتجلسه آن اخذ شود و در همان ابتدا میزان اموال به سرقت رفته و نحوه چگونگی سرقت بیان شود چراکه در جرم سرقت قاضی محترم ضمن صدور حکم محکومیت حکم به رد اموال مسروقه نیز صادر می نمایند.

سرقت

فلذا اعلام دقیق میزان اموال ضروری است پس از اخذ گزارش ، با طرح شکایت در دادسرای عمومی و انقلاب محل وقوع جرم تحقیقات توسط مقام محترم قضایی به اداره تجسس و یا اداره آگاهی مربوطه ارجاع می گردد لازم به ذکر است اداره آگاهی به صورت کاملا تخصصی نسبت به برخی از جرائم موضوع بحث از جمله سرقت مسلحانه سرقت به صورت دسته جمعی و باندی و سرقت‌های سازمان یافته تحقیقات را شروع مینماید و پس از تکمیل تحقیقات در صورت نیاز انگشت نگاری از محل وقوع جرم صورت می گیرد و در صورت کشف سارق برابر مقررات جهت تفهیم اتهام به دادسرا احضار می گردد.

در برخی موارد بنا به تشخیص بازپرس مطابق قانون بدواً متهم و یا متهمین توسط ضابطین جلب و جهت تفهیم اتهام به دادسرا احضار می شوند که در هر دو مورد پس از تفهیم اتهام قرار مقتضی که حد اقل در برگیرنده خسارات بزه دیده می باشد از سارق اخذ می شود.

با تکمیل تحقیقات و اقناع بازپرس به وقوع جرم پرونده به دادیاری اظهار نظر ارجاع می گردد پس از تایید دادیار اظهارنظر پرونده با کیفرخواست دادستان به دادگاه کیفری ۲ ارسال میشود رای دادگاه در این خصوص ظرف ۲۰ روز قابل تجدید نظر خواهی در دادگاه تجدید نظر استان می باشد.

مدارک مورد نیاز

در خصوص مدارک مورد نیاز جهت طرح شکایت کیفری توسط وکیل دادگستری ارائه موارد ذیل ضروری است ، گزارش پلیس ۱۱۰ مدارک و مستندات مالکیت شاکی نسبت به اموال مسروقه دلایل و مدارک به سرقت رفتن اموال مدارک و دلایلی که جرم سرقت را منتسب به متهم این پرونده می نماید و در نهایت ثبت نام در سیستم ثنا و ارائه کارت شناسایی .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *