مجازات همسایه آزاری چیست؟ چطور شکایت کنیم ؟
تعریف همسایه آزاری چیست ؟ چه مجازاتی در قانون دارد ؟ و چگونه برای آن باید شکایت کنیم ؟ با ازدیاد و تعدد برج ها و واحد های مسکونی بحث همسایه آزاری و حقوق و وظایف متقابل بیش از پیش مطرح شده است. رونق و توسعه ی فرهنگ آپارتمان نشینی به خصوص در شهرهای بزرگ با مشکلات متعددی همراه بوده و همین امر اهمیت تبین چنین قوانینی را بیش از پیش آشکار می کند. یکی از مهم ترین مشکلاتی که در سال های اخیر به کررات با آن روبرو هستیم مسأله ی همسایه آزاری می باشد.
زندگی آپارتمان نشینی با چالش ها و مشکلات مختلفی همراه است. تعامل و درک متقابل ،دوستی و صبر سه رکن اصلی این سبک زندگیست.علی رغم حفظ و صیانت از حقوق و آزادی های فردی بایستی در نظر داشت که زندگی آپارتمان نشینی با محدودیت های زیادی همراه است. بنابراین قوانین و تکالی متقابل زیادی در این حوزه وجود دارد که بایستی به آن توجه داشت. در ادامه با وکیل نادری همراه باشید.
همسایه آزاری به چه معناست؟
همسایه آزاری اصطلاحا به معنای هرگونه آزار و اذیت و رفتار غیرمتعارف از سوی همسایه می باشد. برای مقابله با همسایه آزاری راهکارهای متعددی وجود دارد. در ابتدای امر بهتر است از در دوستی و از طریق مسالمت آمیز برای حل مساله اقدام کنید. چرا که چنین گزینه ای در بیشتر موارد جوابگوست.
اما در صورتی که این روش مؤثر واقع نشد می توان از طریق قانونی مسأله را پیگیری کرد. این را هم در نظر داشته باشید که هر مسأله ای قابل پیگیری حقوقی نیست. همسایه آزاری از نظر قانونی با پاره ای نکات مهم همراه است که بایستی به آن توجه داشته باشید.
نمونه هایی از همسایه آزاری
در ادامه به نمونه هایی از مصادیق همسایه آزاری اشاره کرده ایم .
- صدای نامتعارف و خارج از عرف در ساعات مختلف شبانه روز ، مانند صدای مشاجره ، صدای تلویزیون ، صدای آهنگ ، صدای حیوانات خانگی.
- نگهداری از سگ در آپارتمان و نگهداری سایر حیوانات خانگی به خصوص در مشاعات .
- مصرف ،فروش و استعمال مواد مخدر و مشروبات الکلی.
- تعمیرات خانه در ساعات غیرمعمول و یا تعمیری که به ملک مجاور آسیب برساند.
- برگزاری مهمانی و مراسم های متعدد.
- مبادرت به شغل غیرقانونی و تردد افراد ناباب در طول شبانه روز.
- عدم پرداخت شارژ و هزینه های مشترک ساختمان و عدم مشارکت و همراهی در این هزینه ها.
نحوه شکایت از همسایه آزاری + شرایط لازم
البته مصادیق همسـایـه ازاری فراتر از اینهاست. در نظر داشته باشید که در صورت وقوع هریک از موارد بالا می توانید ابتدا به صورت مستقیم و یا از طریق مدیر ساختمان موضوع را پیگیری کرده و برای حل آن اقدام کنید. همانطور که می دانید برای ساختمان های مسکونی بیش از سه واحد قانون تملک آپارتمان ها قابل اجراست. بنابراین وظایف هریک از همسایگان و نحوه ی تعامل آنها از نظر قانونی کاملا مشخص است.
اما در صورتی که نتیجه ای حاصل نشد می توان از طریق مراجع قانونی مداخله کرد.
با توجه به قانون مدنی و سایر قوانین موجود در ایران افراد در ملک خود مجاز به هر نوع تصرفی هستند. اما این تصرف مشروط به این امر است که باعث ضرر رساندن و آزار و اذیت دیگران نباشد. در غیر این صورت با شکایت همسایه ها قابل پیگیری قانونی خواهد بود.
در صورتی که صحبت ، تعامل و تذکر اثرگذار نبود می توان از طریق تماس با پلیس 110 گزارشی از مورد همسایه آزاری تنظیم نمود. به طور کلی بهتر است در مواقعی که همسایه آزاری کاملا مشخص و واضح است با پلیس تماس گرفته تا گزارش کتبی پلیس را ضمیمه ی شکایت خود نمایید. در این صورت اثبات امر بسیار آسان تر است. جمع آوری استشهادیهی محلی را فراموش نکنید.
در صورتی که با حضور پلیس و تنظیم گزارش کتبی همسایه ی شما دست از اعمال و اذیت خود برنداشت می توانید شکایت خود را در این زمینه مطرح کرده و پیگیری های قانونی آن آغاز می گردد.
مجازات همسایه آزاری در قانون
در صورتی که جرم همسایه آزاری به اثبات برسد برای مجازات فرد مورد نظر یک ماه تا یک سال حبس و غیر از آن نیز فرد مزاحم متهم به رفع مزاحمت همسایه میگردد که غالباً ملزم به پرداخت جزای نقدی میباشد.
اگر همسایه محکوم شده مجدداً اعمال قبل را تکرار کرده و موضوع را رعایت نکند، در صورت تکرار شکایت از او به غیر از رفع مزاحمت به ۶ ماه تا ۲ سال حبس محکوم خواهد شد.
همچنین به موجب ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ بخش تعزیرات آن هر شخصی که با هیاهو و جنجال یا حرکات غیر متعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال در نظم و آسایش و آرامش عمومی گردد و یا مردم را از کسب و کار خود باز دارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم می گردد.
مشاوره حقوقی با وکیل نادری
برای حل مسأله ی همسـایه آزـاری راه حل های مسالمت آمیز زیادی وجود دارد. شما در وهله ی اول می توانید از طریق یک تذکر دوستانه و یا ارسال اظهارنامه موضوع را به او اطلاع دهید. در صورتی که این امر مؤثر واقع نشد و مورد همسایه آزاری و سلب آسایش همچنان ادامه داشت بهتر از از مشاجره پرهیز کرده و موضوع را از طریق مراجع قانونی پیگیری کنید.
به استناد قانون تعزیرات و قانون تملک آپارتمان ها و سایر قوانین موجود در کشور با موارد همسایه آزاری برخورد قانونی می گردد و در مواقع لازم با مجازات های قانونی نیز همراه است. حضور یک وکیل متخصص و باتجربه در این امر می تواند با ارائه ی مشاوره ی حقوقی کارآمد و راهکارهای صحیح و مطمئن نتایجی به غایت بهتر برای پرونده ی شما رقم بزند .
برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی در این زمینه می توانید با پوریا نادری وکیل پایه یک دادگستری در تماس باشید.
سلام خسته نباشید
ما افغانستانی هستیم طبقه دوم زندگی میکنیم
یه همسایه داریم از سبزوار ایرانیه طبقه چهارم
این خانم اشغال میریخت حیاط ما
ما بهش تذکر دادیم اومد دم درمون یه عالمه چرتو پرت گفت امروزم اوند سر چیزای الکی ک حق با ماست دوا و فش کاری چه کنیم خسته شدیم ازشون