وکیل افترای عملی

بهترین وکیل افترای عملی در تهران  : افترای عملی از دسته جرایم بر علیه آبرو و حیثیت معنوی اشخاص می باشد که نسبت به افترای بیانی دارای اثرات منفی زیادتری بر آبرو و حیثیت قربانی می شود . در این مقاله قصد داریم به شرح جرم افترای عملی بپردازیم . با وکیل نادری متخصص جرایم افترای عملی همراه باشید …

تعریف افترای عملی چیست ؟

مفهوم افترای عملی در عالم حقوق این است که یک نفر با داشتن سوء نیت متهم کردن دیگری و تعقیب او توسط مقامات صالح ، آلات و ادواتی که جرم با آنان صورت گرفته. ( مثل چاقویی که ضرب و جرح با آن صورت گرفته ) و یا اشیائی که حفظ ، نگهداری ، حمل و درکل پیدا شدن آنان نزد یک نفر جرم محسوب می شود ( مثل مواد مخدر ) را منتسب به یک نفر لحاظ کند. که در نتیجه عمل او قربانی تحت تعقیب مقامات قضایی قرار گرفته ولی در نهایت با صدور قرار منع تعقیب یا صدور حکم برائت بی گناهی او ثابت شود .

وکیل افترای عملی

ماده 699 قانون تعزیرات مجازات اسلامی عنصر قانونی این جرم هست . طبق این ماده :

“هرکس عالما عامدا به قصد متهم نمودن دیگری آلات و ادوات جرم یا اشیایی را که یافت شدن آن در تصرف یک نفر موجب اتهام او می گردد بدون اطلاع آن شخص در منزل یا محل کسب یاجیب یا اشیایی که متعلق به اوست بگذارد یا مخفی کند یا به نحوی متعلق به اوقلمداد نماید و در اثر این عمل شخص مزبور تعقیب گردد. پس از صدور قرار منع تعقیب و یا اعلام برائت قطعی آن شخص. مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سال و یا تا (74) ضربه شلاق محکوم می شود.

تشریح رفتار فیزیکی جرم افترای عملی

رفتار فیزیکی جرم افترای عملی به صورت فعل مثبت می باشد. نه ترک فعل، و به اشکال مختلف گذاردن ، مخفی کردن و یا متعلق به غیر قلمداد کردن می باشد. این سه مورد را بطور خلاصه توضیح می دهیم :

الف ) گذاردن :

مرتکب باید آلاتی که جرم با آن انجام گرفته و یا اگر نزد شخصی یافت شوند باعث توجه اتهام به او می شوند را در منزل ، محل کار ، ماشین و …. بگذارد .

ب ) مخفی کردن :

مرتکب باید وسایل مذکور را در محل سکونت ، کار ، و یا هر جایی که به قربانی منتسب است مخفی نماید . بعنوان مثال یک کیلو تریاک را در کابینت های منزل او پنهان کند .

ث ) متعلق به غیر قلمداد کردن :

حالتی است که شامل دو حالت بالا نمی شود. اما نحوه رفتار به گونه ای هست که وسایل جرم به شخص قربانی جلوه داده میشود . بعنوان مثال یکی از دانش آموزان بخاطر کینه ای که از یکی‌از هم کلاسی های خود دارد یک بطری مشروب را کنار صندلی او قرار می دهد به نحوی که دیگران گمان کنند بطری به او تعلق دارد .

لازم به یادآوری است که عمل مرتکب جرم افترای عملی باید بدون آگاهی قربانی جرم انجام گیرد بعنوان مثال وقتی اموال مسروقه در منزل شخصی دیگر قرار داده می شوند. صاحب خانه نباید از انجام این عمل آگاه باشد . ناگفته پیداست که اگر صاحب خانه از مسروقه بودن اموال و گذاشتن آنان در منزل خود اطلاع داشته باشد. و با آگاهی آنها را قبول نماید و در نتیجه این کار مورد تعقیب قرار گیرد جرم افترای عملی محقق نشده است هیچ ، چه بسا این رفتار او نیز دارای وصف مجرمانه باشد .

قابل گذشت بودن جرم افترای عملی

جرم افتراء عملی یک جرم قابل گذشت می باشد پس برای اینکه مرتکب مورد تعقیب قرار گیرد و مجازات در مورد او اجرا شود. شکایت شاکی لازم بوده و دادسرا راسا اقدام به تعقیب متهم نمی کند. و هر زمان که رضایت خود را اعلام کند تعقیب و یا اجرای مجازات متوقف می گردد .

افترای عملی یک جرم مقید می باشد نه مطلق. و طبق قانون تعزیرات مجازات اسلامی برای تحقق آن لازم است که به دلیل افعال مرتکب ، قربانی تحت تعقیب قضایی قرار گرفته باشد و در نهایت قرار منع تعقیب و یا حکم برائت او صادر شده شود .

ماده ۲۶ قانون مبارزه با مواد مخدر

ماده ۲۶ قانون مبارزه با مواد مخدر به طور خاص به خاطر پراهمیت بودن آن جرم افترای عملی با استفاده از مواد مخدر را جرم انگاری کرده است و حداکثر مجازات همان جرم را براي او در نظر گرفته است . به موجب ماده 26 این قانون ” هر کس به قصد متهم کردن دیگری ، مواد مخدر یا روان‌گردان‌های صنعتی غیرداروئی و یا آلات و ادوات استعمال آن را در محلی قرار دهد به حداکثر مجازات همان جرم محکوم خواهد شد. “

بعد از مطلع شدن از جرم افترای عملی چکار کنیم؟

بعد از مطلع شدن از این موضوع که جرم افترای عملی بر علیه شما اتفاق افتاده بهترین تصمیم تماس با یک وکیل متخصص جرم افترای عملی است. تا شما را به بهترین نحو ممکن راهنمایی کرده و با حفظ مدارک موجود و جمع آوری آنان ذکر اسامی افراد حاضر در صحنه بعنوان شهود و دیگر اقدامات لازم جهت اثبات بی گناهی قربانی. و اثبات جرم بر علیه متهم شما را در رسیدن به حق و حقوق قانونی خود یاری رساند .

سوالات شما :

با سلام من مسئول حسابداری یک شرکت هستم. به تازگی شرکت اقدام به استخدام یک حسابدار دیگر نیز کرده که می خواهد جای من را بگیرد. آخرین اقدامی که بر علیه من انجام داده این بوده که چند تا صورت حساب جعلی را در پرونده های من قرار داده. و خودش رفته گزارش من را پیش بازرسی و مدیر شرکت داده و حالا رفتند دادگاه از من شکایت کردند. خواستم بپرسم آیا می شود به جرم افترای عملی از او شکایت کرد ؟

  • بله بعد از صدور قرار منع تعقیب و یا حکم برائت شما این امکان وجود دارد.

سلام . یکی از دوستانم همیشه به من حسادت می ورزه و چند روز پیش که اطلاع داشت. میخواهم به خرید بروم اومده مقداری از پول های منو برداشته و پول تقلبی به جای آنها قرار داده تا من ناخواسته در بازار پخش کنم . این مورد شامل افترای عملی میشه ؟

  • اگر پولا رو پخش می کردید و متعاقب آن شما مورد تعقیب قرار می گرفتید. و بعد بی گناهی شما ثابت میشد بله امکانش وجود داشت

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *