وکیل طلاق غیابی

وکیل طلاق غیابی : در مقاله وکیل طلاق به تفصیل به شرح واقعه طلاق و مباحث مربوطه به آن پرداختیم در این مقاله به شرح مبحث طلاق غیابی میپردازیم اما قبل از آن لازم بر آن دیدیم که جهت روشن شدن موضوع رأی غیابی را تعریف کنیم. رأی در صورتی غیابی میباشد که که مشخصه های ذیل را دارا باشد:

  • خوانده در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نگردد.
  • برای خوانده امکان دفاع وجود نداشته باشد.
  • ابلاغ به خوانده ارسال نشده باشد.
  • خوانده یا وکیل وی لایحه ای به دادگاه ارائه نداده باشد.

لازم به ذکر است که در صورتی که رأی به صورت غیابی صادر گردد در همان شعبه دادگاه بدوی ظرف بیست روز قابل اعتراض یا اصطلاحا قابل واخواهی است.

تعریف طلاق غیابی

به طور کل در موارد ذیل که با پیگیریهای وکیل طلاق غیابی صورت میگیرد حکم طلاق غیابی صادر خواهد گردید:

  • در زمانی که زوج بدون عذر موجه زندگی مشترک را ترک کرده و مطابق ماده 1023 قانون مدنی در زمانی که زوج 4 سال تمام غائب یا مفقود الأثر باشد این امکان برای زوجه وجود دارد که توسط وکیل طلاق غیابی دادخواست طلاق دهدو مشروط بر اینکه در طی سه نوبت در یکی از جراید کثیر الأنتشار هرکدام به فاصله یک ماه آگهی گردد.
    چنانچه با گذشت مدت زمان یکسال از تاریخ انتشار اولین آگهی خبرزنده بودن زوج حاصل نگردد، داگاه حکم موت فرضی زوج را صادر خوهد نمود.
  •  زمانیکه زوج مطابق با بند 8 و 11 از شروط ضمن عقد نکاح شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب زندگی مشترک را ترک گفته باشد، وکیل طلاق غیابی میتواند از سوی زوجه دادخواست طلاق دهد.
  • سومین مورد مطابق ماده 1130 از قانون مدنی در زمانی صورت میگیرد که عسرو حرج به گونه ای باشد که دیگر تحمل زندگی مشترک برای زوجه امکان پذیر نباشد و این امر با ارائه ادله و مستندات از جمله:(شهود، تقاضای تحقیقات محلی) توسط وکیل طلاق غیابی برای دادگاه محرز گردد و در نتیجه دادگاه حکم طلاق را صادر خواهد نمود.

نکات مهم در موارد طلاق غیابی

  • در موردی که صدور حکم طلاق غیابی بر اساس مورد اول یعنی شخص غائب مفقود الأثر صورت گرفته باشد،زوجه باید از زمان وقوع طلاق عده وفات را نگه دارد.
  • چنانچه در طول مدت زمان عده که به مدت چهار ماه و ده روز میباشد حق رجوع زوج به همسر مطلقه خود محفوظ خواهد بود اما اگر زمان عده به پایان برسد، این حق از زوج سلب خواهد گردید.
    میتوانید به مقالات دیگر در زمینه طلاق از جمله وکیل طلاق به درخواست مرد و وکیل طلاق به درخواست زن نیز مراجعه فرمایید.

وکیل طلاق غیابی

شرایط وقوع طلاق به صورت غیابی

  • وکیل طلاق غیابی موظف است که به هنگام تقدیم دادخواست طلاق با وکالت از طرف زوجه نشانی آخرین محل اقامت خوانده یا زوج را به دادگاه اعلام نماید.
    بر طبق تبصره ماده 8 از قانون حمایت خانواده در صورتی که زوج مجهول المکان باشد، وکیل طلاق غیابی موظف است که نشانی آخرین اقامتگاه زوج را به دادگاه معرفی نماید و بر این اساس دادگاه موظف است که قبل از ورود به ماهیت دعوا با انجام تحقیقات محلی، از صحت و سقم نشانی اطمینان حاصل نماید.
    در صورتی که وکیل طلاق غیابی نشانی خوانده را در دادخواست درج ننماید دادخواست توسط دادگاه پذیرفته نخواهد شد.
  • برابر با تبصره 2 ماده 306 از قانون آئین دادرسی مدنی در صورتی حکم طلاق غیابی قابل اجراء خواهد بود که زوجه تأمین مناسب از جمله: فیش حقوقی و یا جواز کسب و کار توسط وکیل طلاق غیابی بسپارد و در صورت عدم انجام آن اجرای حکم طلاق متوقف خواهد شد.
    اگر تمایل به کسب اطلاعات در مورد طلاق به صورت توافقی را دارید میتوانید مقاله وکیل طلاق توافقی را مطالعه فرمایید.
    برای یافتن پاسخ سوالات خود در زمینه طلاق غیابی میتوانید با وکیل خانواده به نشانی و شماره تماس موجود در سایت مشورت نمایید.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *