6 گام اخذ سند المثنی ملکی
راهنمای اخذ سند المثنی ملکی : بنابر قانون ثبت سند مالکیت به عنوان ادله ای جهت اثبات مالکیت شناخته می شود. پس از اینکه ملکی به صورت قانونی در دفتر املاک به ثبت رسید همراه با صدور سند مالکیت ، مالکیت و تصاحب قانونی فرد احراز می گردد . اهمیت وجود سند مالکیت بر کسی پوشیده نیست. اما گاه در اثر شرایطی که حتی می تواند جبری و خارج از اراده ی فرد باشد سند مالکیت گم می شود. به عبارت دیگر گاه در طی حوادثی مانند زلزله ، سیل ، آتش سوزی ، دزدی ، تصادفات رانندگی و بسیاری موارد دیگر ممکن است سند مالکیت ملکی گم شود و یا تمام و یا قسمتی آن از بین برود.
در چنین شرایطی قانون تمهیدات و شرایطی را در نظر گرفته که بر اساس آن امکان اخذ سند المثنی ملکی برای افراد وجود دارد. در ادامه به بیان نحوه ی اخذ سند المثنی ملکی خواهیم پرداخت . با وکیل نادری همراه باشید.
چگونگی اخذ سند المثنی ملکی
سند عبارت است از هر نوشته ای که در مقام دفاع یا دعوی قابل استناد باشد . در صورتی که سند مالکیت ملکی بنا به دلایل متعددی گم شود و یا به سرقت برود و یا تمام یا قسمتی از آن از بین رفته و مخدوش گردد. مالک می تواند تقاضای سند المثنی ملکی را خواستار گردد. همچنین در صورتی که سند مالکیت نزد فرد دیگری قرار دارد و استرداد آن از طریق مراجع قضایی امکانپذیر نیست، می توان درخواست سند المثنی را مطرح نمود.
در چنین شرایطی مالک بایستی در اولین قدم دلیل مفقودی و یا از بین رفتن سند ملکی خود را به صورت کتبی اعلام نماید. همچنین استشهادیه را که به امضای حداقل 3 نفر که امضای آنها توسط یکی از دفاتر اسناد رسمی گواهی شده است باید به اداره ی ثبت محل تسلیم نماید ؛ فرم استشهادیه مطابق با نمونه ای که از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تنظیم شده در 2 نسخه ی چاپی در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
با اعلام تقاضای سند المثنی ملکی اداره ی ثبت موضوع را از طریق دستی یا کامپیوتری به دفاتر اسناد رسمی اعلام می کند. این موضوع در ظرف مدت زمان یک هفته با هزینه ی فرد متقاضی برای یک نوبت در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار یا یکی از روزنامه های آگهی های ثبتی چاپ می شود. پس از گذراندن این مراحل موضوع درخواستی به ثبت می رسد.
در صورتی که ظرف مدت زمان 10 روز از تاریخ انتشار آگهی اعتراضی صورت نپذیرد ، سند المثنی ملکی صادر می گردد.
گام های اخذ سند المثنی ملکی در نگاهی کوتاه
- دریافت دو برگ اشتشهادیه از حسابداری اداره ثبت
- تکمیل فرم استشهادیه محلی و گواهی آن توسط دفتر اسناد رسمی
- مراجعه به اداره ی ثبت جهت ارائه ی استشهادیه و پرداخت هزینه ی آگهی
- انتشار یک نوبت آگهی در روزنامه کثیرالانتشار و یا روزنامه ی آگهی های ثبتی
- عدم اعتراض به آگهی برای مدت زمان 10 روز پس از انتشار آگهی
- صدور سند المثنی ملکی
چه مواردی در آگهی ثبتی منتشر می گردد؟
- نام و نام خانوادگی مالک
- آدرس ملک و شماره پلاک ثبتی
- خلاصه ای از نحوه ی چگونگی از بین رفتن و یا گم شدن سند مالکیت
- ذکر معاملاتی که در رابطه با سند ثبتی و اظهار مالک در سند مالکیت نوشته شده است.
اگر شخصی در رابطه با این آگهی اعتراضی دارد مبنی بر اینکه در زمینه ی ملک مذکور معامله ای انجام داده و یا سند مالکیت در نزد او می باشد. می تواند ظرف مدت زمان 10 روز پس از انتشار آگهی به اداره ی ثبت محل مراجعه نموده و با ارائه ی مدارک و سند مالکیت اعتراض خود را مطرح نماید.
نکته ی مهم :
در شرایطی که سند مالکیت در بازداشت است امکان تقاضای صدور سند مالکیت المثنی وجود ندارد. در چنین شرایطی پس از صدور گواهی عدم بازداشت سند از سوی مراجع قضایی در صورتی که ظرف مدت زمان 10 روز پس از انتشار آگهی اعتراضی صورت نپذیرد، می توان برای اخذ سند المثنی ملکی اقدام نمود.
آیا پس از پیدا شدن سند اصلی ملک سند المثنی باطل می گردد؟
بله در صورت پیدا شدن سند اصلی ملک ، سند المثنی آن باطل می گردد. با پیدا شدن سند اصلی صاحب سند بایستی موضوع را به صورت مکتوب به اداره ی ثبت محل اعلام نماید. همچنین اگر با سند المثنی معامله ای صورت نپذیرفته بایستی برای ابطال آن اقدام نماید. اما اگر با سند المثنی معامله ای صورت گرفته باشد سند اصلی باطل می گردد.
انجام مشاوره حقوقی صدور سند با وکیل متخصص
سند مهم ترین ادله ی اثبات مالکیت شناخته می شود که در مقام دفاع و دعوی قابل استناد است. اهمیت سند مالکیت بر کسی پوشیده نیست. از این رو در صورت فقدان و یا مخدوش شدن آن بایستی موضوع را به اداره ی مربوطه گزارش داد. از طرفی برای دریافت سند المثنی ملکی قانون ترتیبات مشخصی را در نظر گرفته که بر اساس آن باید عمل کرد.
تمامی این مراحل مستلزم آگاهی از جزئیات قانونی این فرایند است. ضمن اینکه چالش های قانونی بسیاری در طول مسیر خواهید داشت. حضور یک وکیل ملکی حرفه ای و متخصص می تواند راهگشای خوبی در این زمینه باشد. و شما را در حصول نتیجه ای بهتر یاری کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی در این زمینه می توانید با پوریا نادری وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.
سلام و عرض ادب و احترام جناب آقای دکتر نادری واقعا از راهنمایی مفید حضرت عالی سپاسگذارم برخودلازم دانستم که تشکر و تقدیری هر چند محقر انجام دهم سواس
خواهش میکنم قربان ، ممنون از توجه و نظرتون
باسلام
ضمن تشکرازمطالب خوبتان، لطفا”بفرماییدازمرحله پرکردن فرم تقاضاتاصدورسندالمثنی چندروززمان می برد.
سلام، اگر سند در وهن بانک باشد، امکان اخذ المثنی هست؟
جناب نادری عزیز ضمن سلام و خسته نباشید از حوصله ای که بخرج میدید و جواب این همه متقاضی مشکل دار میدید جدا خدا قوت
بنده منزلی از شخصی خریدم شش دانگ بنامم ثبت شده وکالت به فروشنده داده بودم که مراحل خرید و سند زدن بنام و همه کارا انجام بده حالا نه ملک بم میده نه سند نه جواب میده و حالا هم نمیخوام شکایت کنم راهی هست که بتونم سند خونه را مجددا برام صادرش کنند
سلام جناب نادری
ممنون بابت اطلاعات مفیدی که در اختیار گزاشتین
میخواستم بدونم برای سند متوفی هم همین کار رو میشه کرد؟
در صورتی که وراث با هم اختلافی هستند یا خیر؟
ممنون