آپارتمان نشینی و مسائل حقوقی آن
نکات و مسائل حقوقی آپارتمان نشینی : آپارتمان نشینی در کنار مزیت هایی که دارا میباشد ، شامل معضلات و مشکلاتی میباشد که گاه منجر به درگیری و نزاع بین همسایگان و ساکنان مجتمع های مسکونی، تجاری یا اداری میشود که اغلب به دلیل ناآگاهی افراد از حقوق و تکالیف خود میباشد و منجر به هرج و مرج و تضییع حقوق افراد میشود. فلذا لازم است که اشخاص بصورت کلی و نه بصورت تخصصی، از مسائل حقوقی آپارتمان نشینی آگاهی پیدا کنند، در ادامه با توضیحات وکیل ملکی همراه باشید.
نکاتی پیرامون مدیر ساختمان آپارتمان نشینی
در صورتی که تعداد مالکین بیش از 3 نفر باشد، مالکین مکلفند مدیر یا مدیرانی از بین خود یا خارج انتخاب نماید. تعداد مدیران باید فرد باشد و مدت مدیریت آنها دو سال است و انتخاب مجدد بلامانع میباشد.
برای مدیریت ساختمان میتوان دستمزد در نظر گرفت که هریک از مالکین با توجه به مساحت اختصاصی خود مسئول پرداخت آن هستند.
بیمه کردن ساختمان
طبق ماده 14 قانون تملک آپارتمان ها مدیر یا مدیران مکلفند تمام بنا را بعنوان یک واحد در مقابل آتش سوزی بیمه نمایند.
سهم هریک از مالکان از حق بیمه به تناسب سطح زیربنای اختصاصی آنها به وسیله مدیر یا مدیران تعیین و از شرکاء اخذ و به بیمه گر پرداخت خواهد شد.
در صورت عدم اقدام و بروز آتش سوزی مدیر یا مدیران مسئول جبران خسارت وارده می باشند.
نصب تابلو در نمای ساختمان
هیچ یک از مالکین بدون اجازه بقیه نمیتواند در نمای ساختمان تابلو نصب کند. نمای ساختمان جزو قسمت های مشترک ساختمان محسوب و نصب هرگونه تابلو باید با جلب رضایت سایرین (اکثریت دارندگان قسمتهای اختصاصی) باشد.
نگهداری حیوانات در آپارتمان
نگهداری حیوانات در قسمت های مشترک ساختمان طبق تبصره ماده 3 آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان ها ممنوع است.
در قسمت های اختصاصی نیز در صورتی ممکن است که باعث مزاحمت و سلب آسایش سایرین یا انتقال بیماری یا صدمه یا تهدید جانی دیگران نگردد؛ در غیر اینصورت می توان از طریق دادسرای محل وقوع از مالک حیوان شکایت نمود.
روش مقابله با سر و صدای همسایه
در مرحله اول به مالک آن واحد تذکر دهید و اگر مؤثر واقع نشد موضوع را به مدیر ساختمان مطرح کنید تا بر اساس قوانین آپارتمان نشینی به وی تذکر دهد.
اگر هیچ کدام از این روش ها جواب نداد شما حق شکایت از همسایه مذکور را دارید.
مالک طبقه آخر و پشت بام
مالک طبقه آخر ساختمان نمی تواند در پاگرد آخر یا پشت بام وسایل و اسباب خود را قرار دهد.
راه پله، پاگردها و پشت بام از مشترکات ساختمان هستند و استفاده اختصاصی مثل گذاشتن وسایل در آنها مجاز نیست.
شارژ ساختمان یا هزینه های مرتبط با ساختمان
مسئول دریافت هزینه های مشترک ساختمان مدیر یا مدیران هستند که در مرحله اول با اطلاع رسانی به مالک یا استفاده کننده هزینه ها را دریافت میکنند.
در مرحله دوم در صورتی که مالک یا استفاده کننده از پرداخت سهم خود امتناع کند از طرف مدیر یا هیأت مدیران به وسیله اظهارنامه با ذکر مبلغ بدهی و صورت ریز آن مطالبه میشود و اگر مالک یا استفاده کننده ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه سهم بدهی خود را نپردازد مدیر یا هیأت مدیران میتوانند به تشخیص خود و با توجه به امکانات از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز به او خودداری کنند.
اگر مالکی نسبت به سهم خود از هزینه های مشترک معترض باشد باید به کجا مراجعه کند؟
- میتواند به مدیر مراجعه و تقاضای رسیدگی نسبت به موضوع را بنماید و در صورت عدم رسیدگی یا رد اعتراض، شریک میتواند به مراجع صلاحیت دار قضایی مراجعه کند.
در صورتی که مالک یا استفاده کننده با وجود سلب امکانات از وی، باز شارژ را پرداخت نکند، چه باید کرد؟
- اداره ثبت محل وقوع آپارتمان به تقاضای مدیر یا هیأت مدیران برای وصول وجه مذکور بر طبق اظهارنامه ابلاغ شده اجراییه صادر خواهد کرد.
سلام و احترام
بسیار عالی و راهگشا بود
با تشکر از زحمات شما