نکاتی درباره انواع تهدید + مشاوره حقوقی

در خصوص مشاوره حقوقی تهدید می‌توان اینطور بیان کرد که این جرم در مواردی بسیار شبیه به جرم توهین می باشد. لیکن در مواردی نیز ‌باجرم توهین تفاوت‌های اساسی دارد در ابتدا معنی عبارت تهدید بیان می شود. با این توضیح که تهدید ممکن است به شکل گفتار و نوشتار و یا انجام عملی محقق شود. و نتیجه آن ایجاد ترس و وحشت به صورت نامشروع و غیر قانونی در طرف مقابل باشد.

مشاوره حقوقی تهدید

در جهت بررسی تمام جوانب جرم تهدید می بایست ابتدا عنصر مادی این جرم و سپس عنصر معنوی و یا همان سوءنیت مرتکب سپس عنصر قانونی این جرم را بررسی نماییم. و سپس مراحل و روند رسیدگی قضایی را شرح داده و در انتها مدارک و دلایل مورد نیاز در جهت اثبات این جرم را مختصراً ذکر خواهیم کرد.

تهدید

1- عنصر مادی

مطابق قانون جرم تـهدید به هر شکل و به هر نحو محقق می شود. فلذا می‌توان گفتار نوشتار اقدام عملی و افعال مختلفی را برای تحقق جرم کافی دانست. لیکن این اقدامات و یا افعال باید به گونه‌ای باشد که در مخاطب ایجاد ترس نماید به دیگر سخن عباراتی که از نظر عرفی تهدید تلقی نمی شود قابل مجازات نیست .

2- عنصر معنوی

در خصوص عنصر معنوی جرم تهدید باید بیان کرد مرتکب تهـدید می بایست به تهدیـد آمیز بودن اقدامات خود آگاهی کافی داشته باشد. و با این تهدید کسب امتیازی غیر مشروع و غیر قانونی را طلب نماید.

3- عنصر قانونی

در خصوص عنصر قانونی جرم می بایست به قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مراجعه نمود. در ماده ۶۶۸ قانون مجازات شخص مرتکب تهدید را از ۳ ماه تا ۲ سال به همراه ۱ تا ۷۴ ضربه شلاق مقرر نموده است. باید توجه داشت جرم تهدید نیز مانند جرم توهین قابل گذشت بوده و در صورت جلب رضایت شاکی مطابق قانون پرونده با قرار مربوطه مختومه می گردد.

مراحل رسیدگی

در جهت مشاوره حقوقی جرم تهدید باید بیان کرد نحوه رسیدگی به این جرم نیز مانند بیشتر جرائم نیازمند طرح شکایت در دادسرای عمومی و انقلاب محل وقوع تهـدیـد بوده. و پس از ارائه دلایل وقوع جرم مانند شهادت شهود فیلم دوربین مداربسته گزارش پلیس ۱۱۰ و یا متن نامه و یا پیامک های ارسالی احضار متهم را از بازپرس محترم تعقیب درخواست نمود. پس از محرز شدن وقوع جرم با احضار متهم قرار تامین کیفری متناسب با جرم مربوطه از متهم اخذ شده و با تفهیم اتهام تحقیقات مبسوط در جهت انتساب جرم به متهم صورت خواهد گرفت.

وکیل تهدید : با اقناع بازپرس در مجرم بودن متهم قرار جلب به دادرسی صادر شده پرونده به نظر دادیار اظهارنظر رسیده و پس از تایید ایشان با کیفرخواست دادستان پرونده به دادگاه کیفری دو ارسال می گردد . پس از تعیین مجازات توسط قاضی محترم شعبه متهم ظرف ۲۰ روز می توانند به رای صادره اعتراض نماید البته در صورت صدور حکم برائت ، شاکی و یا نماینده دادستان می‌توانند به این رای اعتراض نموده مرجع رسیدگی کننده به این اعتراض دادگاه تجدید نظر استان خواهد بود.

مدارک مورد نیاز

متقاضی مشاوره حقوقی تهدید باید بدانند دلایل وقوع این جرم باید آنچنان محکم و بدون شک و تردید باشد. به گونه‌ای که مقام محترم قضایی بتوانند آن اقدامات را مجرمانه تلقی نماید مدارک مورد نیاز می تواند شامل متن پیام و اقداماتی که از طریق شهادت شهود اثبات می شود باشد. برای ثبت شکایت ثبت نام در سامانه ثنا ارائه اوراق شناسایی معتبر به همراه مدارک شناسایی معتبر ضرورری بوده و با اعطای وکالت به وکیل نادری از حمایت حقوقی وکیل پایه یک دادگستری بهره مند خواهید شد .

نکات کلیدی و مهم در رابطه با جرم تهدید

نکته اول :

برای تحقق جرم لازم است که تهدید برای فرد تهـدید شده زیانبار و یا ناخوشایند باشد که تشخیص آن با عرف می‌باشد. ، یعنی اولاً یک رفتار ممکن است برای یک شخص تهـدیـد محسوب گردد. ولی برای شخص دیگر خیر . دوماً اگر تهدید از نظر عرف کوچک و قابل چشم پوشی باشد جرم تهدید محقق نشده است .

نکته دو :

برای تهدید کسی ضروری نیست فقط خود او تهـدید شود. اگر یکی از اعضای خانواده و یا بستگان نزدیک او نیز تهدید شده باشد با جمع دیگر شرایط جرم تهـدید به وقوع پیوسته است .

نکته سه :

اگر شخص تهدید کننده هیچ خواسته‌ای از طرف مقابل نداشته باشد. یعنی درخواست انجام امر یا ترک فعلی را نکرده باشد. و صرفاً اقدام به تـهدیـد نماید باز هم جرم تهدید به وقوع پیوسته است .

سوالات شما

آیا تهدید شفاهی نیز جرم می‌باشد ؟

  • بله تهدید شفاهی نیز جرم بوده ، ولی اثبات آن سخت تر می باشد. باید با استفاده از شهادت شهود ، ضبط‌ صدا و استفاده از دوربین‌های مدار بسته و … آن را اثبات و دادگاه را برای صدور حکم متقاعد کرد .

دادگاه صالح برای رسیدگی به جرم تهـدید کدام دادگاه می باشد ؟

  • دادسرای عمومی و انقلاب و دادگاه کیفری محلی که جرم که در آنجا رخ داده است

سلام من از طریق یک فرد ناشناس از طریق تلفن تهـدید میشوم ، آیا امکان پیگیری وجود دارد ؟

  • سلام . بله امکان پیگیری پرونده های تهـدید که از طرف اشخاص ناشناس صورت می گیرد وجود دارد . موارد زیادی وجود دارد که افراد از طریق اشخاص ناشناس تهدید شده اند که با پیگیری های قانونی شناسایی و محاکمه شده اند .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *