نکاتی درباره توهین

در خصوص مشاوره حقوقی توهین در ابتدا باید معنی کلمه توهین را بیان نماییم توهین در لغت به معنی سبک کردن و خوار کردن بیان شده است ولی باید در خصوص جرم توهین قائل به تفکیک بود چرا که در شرع عنوانِ مجرمان مشابه توهین که دارای مجازات حدی میباشد مشخص شده است که به آن قذف میگویند .

مشاوره حقوقی جعل

در جهت تفکیک توهین و جرم قذف باید بیان داشت مطابق قانون قذف نسبت دادن عمل شنیع زنا و یا لواط به شخص دیگری می باشد. اما جرم توهین استفاده از الفاظ زشت و اهانت آمیز به مخاطب دیگر می باشد باید توجه داشت ملاک در الفاظ توهین آمیز جایگاه اجتماعی طرف مقابل و عرف منطقه خواهد بود چه بسا ممکن است عبارتی در شهری و فرهنگی متداول بوده لیکن در شهر و یا فرهنگی دیگر آن عبارت توهین آمیز تلقی شود آنچه مشخص است توهین آمیز بودن یک عبارت و یا لفظ توسط مقام قضایی استنباط استفاده خواهد شد و البته احساس حقارت و یا ایجاد حقارت در شخص مورد مخاطب توهین ملاک در وقوع جرم نخواهد بود.

توهین

برای مشاوره حقوقی توهین می‌بایست در ابتدا عنصر مادی جرم به عبارتی افعال مجرمانه سپس عنصر معنوی جرم که همان قصد و نیت مرتکب جرم می باشد سپس عنصر قانونی که همان ماده قانونی مجازات این جرم بوده بررسی شود و سپس مراحل رسیدگی به این جرم و مدارک مورد نیاز جهت اعطای وکالت بیان گردد.

1- عنصر مادی

به صورت کلام عمل نوشته حرکات مشابه و اعمالی دور از شخصیت انسانی و یا انجام عملی همراه با خشونت باشد به عنوان مثال فحاشی کردن ، نوشتن متن های توهین آمیز و اقداماتی از قبیل اشاره کردن با انگشت دست و یا پرتاب کردن آب دهان عنصر مادی جرم توهین تلقی می شود.

2- عنصر معنوی

در خصوص عنصر معنوی جرم باید گفت مرتکب این عمل باید بدانند عملش توهین‌آمیز است و با این اقدام می خواهد طرف مقابل را تحقیر و شخصیت او را مورد آسیب قرار دهد.

3- عنصر قانونی

عنصر قانونی جرم توهین در ماده ۶۰۸ کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی بیان شده است مطابق این قانون توهین با به کار بردن و الفاظ زشت مشمول شلاق تا ۷۴ ضربه و یا ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.

و البته در خصوص قذف در ماده ۲۵۰ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ شرع مقدس ۸۰ ضربه تازیانه را به عنوان حد شرعی این جرم در نظر گرفته است بیان این نکته ضروری است که مجازات شلاق تعزیری در جرم توهین با مجازات شلاق حدی جرم قذف متفاوت بوده و نحوی اجرای آن نیز با یکدیگر متفاوت است و همانطور که اساتید حقوق جزا عنوان داشته اند شلاق تعزیری جنبه مجازات جسمی نداشته و فقط مرتکب جرم را از لحاظ روحی و شخصیتی مورد جزا قرار میدهد .

مراحل رسیدگی

آخرین مرحله مشاوره حقوقی جرم توهین رسیدگی قضایی جرم می باشد باید توجه داشت توهین نیز مانند بیشتر جرایم نیازمند طرح شکایت کیفری در دادسرای عمومی و انقلاب بوده تحقیقات در این خصوص در کلانتری مربوطه صورت می‌گیرد.

اثبات وقوع جرم ممکن است از طریق شهادت شهود و یا پرینت متن پیامک ها و یا ضبط صدای متهم صورت گیرد لیکن بعد از محرز شدن وقوع جرم بازپرس محترم ضمن احضار متهم پس از تفهیم اتهام قرار تامین مناسب کیفری را صادر می نماید . و پس از اقناع وجدان نسبت به انتساب جرم به متهم با صدور قرار جلب به دادرسی موافقت دادستان در جهت صدور کیفرخواست را طلب می‌نماید.

بعد از صدور کیفرخواست پرونده به دادگاه کیفری ۲ ارسال شده رای دادگاه در این خصوص ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر خواهی در دادگاه تجدید نظر استان می باشد.

مدارک مورد نیاز

اشخاصی که به عنوان مشاوره حقوقی جرم توهین مراجعه می نمایند باید بدانند مدارک مورد نیاز جهت اعطای وکالت به وکیل نادری مانند الباقی جرایم بوده و می توان گزارش پلیس ۱۱۰ شهادت شهود متن پیامک های توهین آمیز و یا فیلم دوربین مداربسته را برای اثبات جرم کافی دانست، اعطای وکالت به وکیل دادگستری در طرح شکواییه ، کپی کارت ملی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *