نکاتی درباره دشواری اثبات عسر و حرج توسط زوجه

اثبات عسر و حرج توسط زوجه

چگونگی اثبات مشکلات و معضلات زنان در زندگی در دادگاه که منتهی به عسر و حرج شده برای آنها بسیار سخت است.

چگونه زوجه قادر خواهد بود اثبات نماید که همسرش وی را در منزل با حالات روانی شکنجه می دهد؟! آیا محاکم ما به لحاظ رفتار متضاد و متناقض زن با مرد طلاق زن را صادر می نمایند؟!

نمونه هایی است که با بنده مشاوره شده و یا از آنها وکالت داشته ام و در عمل با این درد آشنایی کامل دارم. مثلا زنی به دفتر اینجانب مراجعه و اعلام داشت که قصد جدایی از همسرش را دارد.

وکیل خانواده

وقتی دلایل جدایی وی را جویا شدم وی از همه چیز صحبت کرد غیر از موارد اصلی. مجددا از وی پرسیدم دلایل واقعی خود را توضیح دهد دیدم سرش را انداخت پائین و حرفی نزد. تکرار کردم که اگر حرف نزنی و دلایل اصلی خود را عنوان نکنی، من نیز قادر نیستم به شما کمکی بکنم.

در نتیجه حرف بزن و بگو که همسرت با تو چه می کند؟! در پاسخ اعلام داشت نمی توانم بگویم و خجالت می کشم ولی قادر هستم که آنها را در چند نکته برایتان بنویسم.

کاغذ و قلم به وی دادم وقتی نوشته اش را خواندم عرق شرم و خجالتی بر پیشانیم نشست، که چرا اصرار کردم حتی مشکلش را بنویسد !! حال چه رسد به عنوان و مطرح کردن آن.

بدتر از این قضیه اینکه در جواب نوشته اش به وی گفتم متاسفانه من هیچ کاری نمی توانم برایتان بکنم چون هرگز این مسائل معنونه را من نمی توانم در دادگاه به اثبات برسانم.

به دلیل اینکه جز خود شما کس دیگری از این قضیه اطلاع ندارد، شاهدی نمی تواندبه این موارد شهادت بدهد، طرف مقابل شما هم که به این امر اقرار نمی کند، سند ومدرک مکتوبه ای نیز از طرف مقابلتان نداریم.

وی مشکلات و معضلات فراوان را تحمل کرده بود اما به هیچ وجه نمی شد در دادگاه عسر و حرج وی را اثبات کرد بنده به ایشان راهنمایی کردم که چون همسرتان نفقه پرداخت نمی کند به طرفیت وی به دلیل عدم پرداخت نفقه معوقه، دعوی مطرح کن تا از این طریق بتوانی دلیلی برای طلاق خودت پیدا کنی .

مدت دو سال بعد از این قضیه وی در دفتر حضور یافت و اعلام کرد رای دادگاه بدوی نفقه را به نفع خودم گرفتم. رای دادگاه تجدیدنظر را نیز به نفع خودم گرفتم برگ اجرائیه هم برای وی ارسال کردم و وی نفقهای پرداخت نکرد به همین دلیل دادخواست طلاق تقدیم داشتم.

در جلسه اول دادگاه طلاق، وی همسرم) حاضر شد و اعلام کرد من نفقه را پرداخت می کنم. در نتیجه نفقه را در صندوق دادگستری ریخته و قاضی محترم دادگاه هم دعوى طلاق مرا رد کرد.

موارد فراوان از این مسائل نشان دهنده آن است که نمی توان به سادگی اعلام کرد که زنان جهت دریافت طلاق مشکل نداشته و قادر هستند که هم طلاق را طبق قانون دریافت کنند و هم حق و حقوق مالی خود را دریافت نمایند .

که اگر اینگونه بگوییم پس اینهمه طلاق های توافقی چیست؟ اگر کوچکترین نگاهی به پرونده های دادگاه خانواده بیندازیم می بینیم که اکثر این پرونده ها (اثبات عسر و حرج توسط زوجه)به شکل طلاق توافقی ختم می شود. یا زن از ابتدا تمامی موارد را با وکیل مشورت کرده و از همان اول کار با پیشنهاد طلاق توافقی به زوج قضیه را آغاز می کند و یا اینکه راهی گود محاکم می شود ودعاوی مختلف را آغاز می نماید و النهایه وقتی متوجه اشتباه خود می شود شروع پیغام و پسغام می نماید تا زوج را راضی به طلاق توافقی نماید.

مطالب فوق برگرفته از کتاب (مقالات حقوقی) دکتر عبدالله سمامی است که تجربیات خود در این زمینه را بازگو مینماید.

با توجه به مطالب فوق این نتیجه حاصل میشود که بهره بردن از یک وکیل متخصص میتواند به چه میزان در رسیدن افراد به مطالبات و حقوق خود کمک کند.

همچنین میتوانید کاربرد اثبات عسر و حرج  در خصوص طلاق توسط زن را در مطلبی دیگر و مقاله مربوط به آن (طلاق به درخواست زوجه)مطالعه نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *