وکیل تنظیم دادخواست

اولین قدم برای احقاق حق قانونی هر شخص تنظیم و تقدیم دادخواست می‌باشد . دادخواست در حقیقت درخواست رسمی به دادگاه بوده که خواهان خواسته‌ها و ادعاهای خود را در آن مطرح می‌کند .

دادخواست از لحاظ شکلی و محتوایی باید به شکلی قانونی ، دقیق و مستند تنظیم گردد. تا اولاً شانس پذیرش آن بالاتر رفته و دوماً احتمال پیروزی در دعوی افزایش یابد در حقیقت تنظیم دادخواست در دعاوی حقوقی بسیار با اهمیت ، سرنوشت ساز و تعیین کننده می‌باشد. در این مقاله قصد داریم به تعریف دادخواست ، آثار تقدیم دادخواست ، انواع دادخواست ، اشخاص تقدیم کننده دادخواست و وکیل متخصص تنظیم دادخواست بپردازیم با مجموعه حقوقی وکیل نادری همراه باشید .

دادخواست چیست ؟

دادخواست سندی است که به موجب آن خواهان با رعایت قوانین و مقررات و با ذکر ادعاها ، ادله و خواسته‌های خود به دادگاه ، درخواست رسیدگی و در نهایت صدور رای می‌نماید و دادرسی در این مرحله آغاز می شود.

انواع دادخواست

مطابق قانون آیین دادرسی مدنی دو دادخواست وجود دارد :

  • دادخواست اصلی

که شامل دادخواست بدوی ، دادخواست واخواهی ، دادخواست تجدید نظر ، دادخواست فرجام خواهی ، دادخواست اعاده دادرسی و دادخواست اعتراض ثالث می‌شود . لازم به ذکر است که تنها به دادخواست بدوی دادخواست گفته می‌شود و بقیه موارد عنوان شکایت از رای را دارند.

  • دادخواست طاری

سندی است که به وسیله آن خواهان( اعم از خواهان اصلی یا خوانده‌ای که در مقام خواهان قرار می‌گیرد) دعوایی غیر از دعوای مطرح شده فعلی لکن مرتبط با آن مطرح می‌کند. که دادخواست متقابل ، دادخواست جلب شخص ثالث ، دادخواست ورود شخص ثالث و دادخواست دعوای اضافی از این قسم می‌باشند .

 

وکیل تنظیم دادخواست

آثار تقدیم دادخواست

وقتی که شخصی اقدام به تنظیم دادخواست و تقدیم آن به مراجع صالح می‌کند. این عمل دارای آثاری می‌باشد که چند نمونه از آن را بیان می‌کنیم:

  1. اول) چنانچه دادخواست تقدیمی کامل و قانونی باشد دادگاه را مکلف به رسیدگی می‌نماید. و دادگاه حتماً باید در خصوص دادخواست تقدیمی اظهار نظر نماید.
  2. دوم) بعد از تقدیم دادخواست بر علیه شخص یا اشخاصی که به اصطلاح حقوقی خوانده نامیده می‌شوند؛ آنها را مکلف به دادن پاسخ به اظهارات خوانده در دادخواست می‌نماید؛ لکن عدم حضور خوانده در جلسات دادرسی و و یا حضور او و عدم دفاع ، دارای ضمانت اجرای خاصی نبوده و عدم حضور و همچنین عدم دفاع خوانده چنانچه خواهان ادله کافی را به دادگاه تقدیم کرده باشد به پیروزی خواهان و صدور رای بر محکوم خوانده منجر می‌شود.
  3. سوم) طبق قانون آیین دادرسی مدنی تاریخ شروع محاسبه خسارت تاخیر تادیه وجه رایج ، تاریخی است که طلبکار وجه خود را مطالبه کرده است. اگر طلبکار پیش از طرح دعوی به طرقی مثل اظهارنامه دین پولی خودش را مطالبه نکرده باشد تاریخ تقدیم دادخواست تاریخ مطالبه وجه بوده. و در نتیجه مبدا محاسبه خسارت تاخیر تادیه در نظر گرفته می‌شود .
  4. چهارم) در مورد امور حقوقی دادگاه‌ها تا موقعی که شخص یا اشخاص ذینفع یا نمایندگان آنها با تقدیم دادخواست رسیدگی به دعوایی را مطابق قانون درخواست نکرده باشند. دادگاه نمی‌تواند شروع به رسیدگی نماید به تعبیر دیگر دادخواست محدوده رسیدگی دادگاه را تعیین می‌کند. و دادگاه‌ها امکان رسیدگی به موضوعاتی بیشتر از موارد ذکر شده دادخواست را ندارند .
  5. پنجم )در خصوص تشخیص صلاحیت محلی دادگاه‌ها نیز تاریخ تقدیم دادخواست اهمیت دارد. به این نحو که زمان تقدیم دادخواست زمان تشخیص صلاحیت محلی می‌باشد .

اشخاص تقدیم کننده دادخواست

اشخاصی که اقدام به مطرح کردن دعوایی در مراجع صالح می‌نمایند اشخاص زیر می‌باشند:

یک ) شخص اصیل( ذینفع ) :

شخص ذینفع شخصی است که به صورت مستقیم از نتیجه دعوی تحت تاثیر قرار می گیرد .

دو ) قائم مقام اصیل :

قائم مقام اصیل به شخصی یا اشخاصی اطلاق می‌شود که جانشین شخص دیگری شده و دارای حقوق و تکالیفی می‌شود . مانند ورثه شخص متوفی یا منتقل الیه ، مدیر تصفیه یا اداره تصفیه امور ورشکستگی شخص تاجر نیز قائم مقام تاجر ورشکسته می‌باشند .

سه )نماینده اصیل :

نمایندگی رابطه‌ای حقوقی بوده بین نایب یا همان نماینده و منوب عنه که شخص اصیل می‌باشد . بر اساس نمایندگی شخص نماینده به نام اصیل و برای او می‌تواند اقدام به طرح دعوی و یا دفاع از حقوق قانونی شخص اصیل نماید .

وکیل تنظیم دادخواست

آیا به دنبال راه‌حلی مطمئن برای مشکلات حقوقی خود هستید؟

مجموعه حقوقی وکیل نادری با ۱۵ سال تجربه در زمینه‌های مختلف حقوقی، آماده است تا شما را در تنظیم دادخواست و پیگیری حقوقتان یاری کند.

خدمات ما شامل:

  • تنظیم دادخواست‌های تخصصی: با دقت و مطابق با قوانین روز
  • مشاوره حقوقی رایگان: بررسی وضعیت پرونده شما و ارائه بهترین راهکار
  • پیگیری و نمایندگی در دادگاه: دفاع از حقوق شما با کمترین استرس

چرا وکیل نادری؟

  • تجربه و تخصص: وکلای ما در زمینه‌های مختلف حقوقی تسلط دارند.
  • تعهد به مشتری: حفظ حقوق و منافع شما در اولویت ماست.
  • خدمات شخصی‌سازی‌شده: هر پرونده را با دقت و توجه خاص بررسی می‌کنیم.
  • برای مشاوره و اطلاعات بیشتر، همین امروز با ما تماس بگیرید!

سوالات شما

برای تنظیم دادخواست چه مدارکی لازم است؟

  • مدارک لازم برای تنظیم دادخواست هر دعوی با دعوای دیگر متفاوت بوده. ولی به صورت اجمال مدارک شناسایی ، قرارداد فی مابین ، مدارک و مستندات مالی و دیگر ادله موجود لازم است .

سلام من یک دادخواست تنظیم کرده ام ولی نمی‌دانم صحیح است یا خیر می‌توانید من را راهنمایی کنید؟

  • همیشه بهتر است جهت تنظیم دادخواست از یک وکیل با تجربه مشاوره بگیرید. یک وکیل متخصص شما را در تنظیم دادخواست قانونی که تمام جهات مورد نیاز در آن رعایت شده باشد کمک می‌کند .

سلام من اقدام به تنظیم و ارسال یک دادخواست کرده‌ام مدت زمان بررسی آن چقدر می‌باشد ؟

  • با سلام مدت زمان بررسی دادخواست به نوع دعوی و حجم کار دادگاه بستگی دارد. که ممکن است از یک ماه تا چند ماه طول بکشد .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *