وکیل تنصیف اموال و 6 شرط لازم
وکیل شرط تنصیف اموال در طلاق + پیگیری صفر تا 100 پرونده با وکیل نادری : به هنگامی که زوجین سند نکاحیه را به هنگام عقد نکاح امضاء مینمایند یکی از شروطی که در سند ازدواج موجود میباشد شرط تنصیف اموال میباشد. که تنصیف اموال بدین معناست که زن و شوهر توافق میکنند که زوجه در اموالی که شوهر پس از عقد نکاح بدست می آورد سهیم باشد.
بر طبق بند الف شرایط ضمن عقد مندرج در سند نکاحیه، در صورتی که طلاق به درخواست زوجه نباشد و مطابق تشخیص دادگاه در صورتی که طلاق ناشی از تخلف زوجه از وظایف همسری و یا سوء اخلاق و یا رفتار وی نباشد. زوج مکلف است تا نصف دارایی موجود خود را که در طول زندگی مشترک با همسر خود بدست آورده یا معادل آن را به صورت بلاعوض توسط وکیل شرط تصنیف اموال، به زوجه منتقل نماید.
مطالبی که در این زمینه میتواند مرتبط باشد وکیل طلاق به درخواست مرد و وکیل طلاق به درخواست زن میباشد.
شروط تحقق شرط تنصیف اموال
شروطی که میتواند موجب تحقق شرط تنصیف اموال میان زوجین شود عبارت اند از:
- شرط مهم و اولیه آن این است که این شرط توسط زوج در عقد نکاح و در سند نکاحیه بند الف یا در ضمن عقد خارج لازمی به امضاء و توافق وی برسد.
- طلاق واقع شود و وقوع این واقعه ناشی از طلاق به درخواست زوج باشد. و بدین معناست که در صورتی که طلاق به درخواست زوجه و یا به صورت توافقی باشد پس امکان اعمال شرط توسط وکیل شرط تصنیف اموال امکان پذیر نخواهد بود اما نکته ای که در اینجا حائز اهمیت و لازم به ذکر میباشد این است که در مورد طلاقی که به زوجه به وکالت از طرف زوج انجام میدهد اعمال این شرط به دلیل ماهیت عقد وکالت امکان پذیر است.
مقاله مرتبط در این بند وکیل طلاق توافقی میباشد. - در صورتی که دلیل طلاق به استناد نشوز زن و عدم تمکین زوجه نباشد. وکیل شرط تنصیف اموال میتواند آن را اعمال کند.
- دارایی تحصیل شده در طول زندگی مشترک بوده باشد پس میتوان نتیجه گرفت که شرط تصنیف در مورد اموال حاصله پیش از عقد نکاح و یا سهم الأرث زوج که حاصل کار و تلاش زوج نمیباشد قابل اعمال نخواهد بود.
- بقای دارایی در حین طلاق:اگر دارایی انتقال یافته و یا از بین رفته و یا مفقود شده باشد. شرط تنصیف اموال توسط وکیل شرط تنصیف اموال قابل اعمال نخواهد بود.
- میزان اعمال این شرط که توسط وکیل شرط تنصیف اموال صورت میگیرد از میزان حداقل تا میزان 50 درصد دارایی زوج میباشد و بسته به نظر دادگاه دارد.
نکاتی دیگر در مورد شرط تنصیف اموال
- شرط تنصیف اموال را وکیل شرط تصنیف اموال ضمن رسیدگی به دعوای طلاق از طرف زوج مطرح میکند.
- جهت اعمال و استفاده از شرط تنصیف اموال وکیل شرط تصنیف دارایی به وکالت از طرف زوجه باید مدارک و مستندات وجود و بقای اموال را در دادگاه ارائه دهد پس بار اثبات برعهده ی زوجه است.
- در این مورد امکان طرح ادعای اعسار برای زوج وجود ندارد چرا که وقتی که عین مال موجود باشد پس دیگر قابلیت طرح ندارد.
موانع تحقق شرط تنصیف اموال
در صورتی که موارد زیر در میان باشد وکیل شرط تنصیف انتقال تا نماید:
- انصراف زوج از طلاق
- عدم اطلاع زوجه از دارایی زوج و میزان آن
- عدم مطالبه زن توسط وکیل شرط تنصیف اموال
- مشکلات اجرائی شرط انتقال تا نصف اموال
موضوع شرط تنصیف دارایی
موضوع شرط تنصیف در سند نکاحیه دارایی زوج می باشد. پس به نظر می رسد. که دیون زوج هم باید مد نظر باشد. به عنوان مثال اگر زوج نسبت به مهر زوجه ای که قصد طلاق او را دارد. مشغول الذمه باشد پرداخت مهریه از دارایی زوج نسبت به اعمال شرط تنصیف دارایی مقدم است و حتی اجرای شرط تنصیف نسبت به مستثنیات دین ممنوع است.
وظیفه سردفتر ازدواج در حین نکاح
سردفتر ازدواج طبق مقررات وظیفه دارد که شروط ضمن عقد را برای زن و شوهر توضیح دهد. ولی از طرفی بعضی از سردفتران به این تکلیف عمل نمی کنند. یکی از شروطی که در قباله نکاح وجود دارد. و زوجین ذیل آن را امضاء می کنند شرط انتقال تا نصف دارایی شوهر است.
در صورتیکه سوال و یا مشکلی داشته باشید میتوانید با وکیل خانواده تماس بگیرید.
آیا اموالی که بعد از ازدواج به زوج به ارث می رسد موضوع شرط تنصیف قرار می گیرد؟
دارایی حاصل زندگی زناشویی با زوجه باشد و مرد در زمان زندگی با زن مالک دارایی شده باشد. پس شرط تنصیف به اموال زوج پیش از ایام زناشویی و همچنین اموال موروثی سرایت پیدا نمی کند.
آیا با فوت و یا فسخ نکاح شرط تنصیف دارایی قابل تحقق است؟
طلاق باید واقع بشود. اجرای این شرط بر خلاف شروط دیگر صرفاً منوط به واقعه طلاق است. و بدون وقوع طلاق قابل اجرا نیست و امکان اجبار شوهر به اجرای این شرط قبل از درخواست طلاق امکان پذیر نیست.
بسم الله وبالله و علی مله رسول الله
این شرط خلاف شرع بین هست
بواسطه اینکه یک نفر نادان آنرا در دفترچه چاپی سند ازدواج در زمان شاه نوشته رایج شده
تقلید از فرانسه هست و در دین ما جایی ندارد
مالی که بواسطه آن کسب می شود حرام است
حاکم شرع نمی تواند و نباید بر خلاف شرع مقدس اسلام رای دهد
والسلام علی من التبع الهدی
العقود تابعة للقصود
اگر به قواعد فقهی تسلط داشته باشید میدونید عقدها از اراده دو طرف تبعیت میکند پس شرط های ضمن عقد تابع اراده دو طرف است .
این شرط از لحاظ شرعی صحیح و نافذ بوده و فقهای معاصر نیز آنرا صحیح قلمداد کرده اند .
اگر مرد در زمان زندگی مشترک اموالش را به نام زنش کرده باشد آیا قابل تنصیف هست، شرط تنصیف خلاف قرآن و دین هستش
توجه داشته باشید که زمانی شرط تنصیف دارایی قابل اجراست که در زمان طلاق، اموالی به نام شوهر باشد و آن هم در طول زندگی مشترک بدست آمده باشد.