وکیل صدور حکم حجر
وکیل صدور حکم حجر
حجر:
کلمه حجردر لغت به معنای محرومیت شخص و ممنوعیت آن از انجام دادن برخی کارها و اعمال است.
به بیان دیگر تمام افراد دارای اهلیت تمتع هستند یعنی می توانند دارای حق باشند ولی ممکن است اهلیت استیفا یعنی توانایی اجرای آن حق و استفاده از آن حق را نداشته باشند.
شخصی که اهلیت استیفا ندارد مهجور نامیده میشود مهجور کسی است که به علت نقص یا فقدان اهلیت نمی تواند اعمال حقوقی خود را انجام دهد.
به طور کلی میتوان حجر را به دو دسته تقسیم کرد:
دسته اول حجر عام: در این دسته فرد محجور در هیچ یک از حقوق مدنی خود نمیتواند ورود کند و در رابطه با تمامی موارد حقوقی نیاز حتمی به یک ولی، وصی و یا قیم دارد.
دسته دوم حجر را حجر خاص می نامند :
در این دسته دوم شخص محجور تنها توانایی اجرای برخی اعمال را ندارد و در خصوص موارد دیگر حقوقی نیازی به ولی، وصی وقیم نیست که معمولاً این محدودیت در خصوص مباحث مالی اعمال میشود به عنوان نمونه در خصوص حجر خاص میتوان به مهجور از از نوع سفیه اشاره کرد.
در قانون محجورین به سه دسته تقسیم میشوند که ممنوعیت استفاده از اموال و مالکیت های خود را ندارند و عبارت اند از: (صغیر ،غیررشید و مجنون).
1.صغیر:
صغیر به دو دسته صغیر ممیز و غیر ممیز گفته میشود .
صغیر غیر ممیز: به نوزاد متولد شده تا حدود ۷ سال گفته میشود که هیچگونه اختیاراتی نداشته و قوه تشخیص خوب و بد را ندارد.
صغیر ممیز به کودکی از سن ۷ تا ۱۸ سالگی گفته میشود که قوه تشخیص خوب و بد را دارد و می تواند اعمال حقوقی خود را با اذن و اجازه ولی ، وصی و قیم انجام دهد.
2. غیر رشید یا سفیه:
سفیه به کسی گفته میشود که عادت او اسراف است و فقط تصرفات مالی او عاقلانه نیست .
برای تشخیص رشید از غیر رشید، با معیارهای پذیرفتهشده در عرف امکانپذیر است و اثبات آن دشواری هایی دارد که در این زمینه بهتر است از وکیل صدور حکم حجر بهره برد.
3. مجنون :
مجنون کسی است که قوه عقل و درک ندارد و به اختلال مغزی مبتلا است جنون عرفان دارای درجاتی است اما برای صدور حکم حجر جنون به هر میزان که باشد موجب حجر است.
انواع دیگر تقسیم بندی حجر:
به جز مواردی که توضیح داده شد حج به دسته های دیگر تقسیم میشود( حجر حمایتی ،سو ظنی) ( حجر قانونی و قضایی)( حجر اداری و غیر اداری)( حجر مالی و غیرمالی )(حجر محدود به زمان و عدم محدود به زمان) که هر کدام دارای تعاریفی است که می توانید در مقاله مربوط به آن (انواع تقسیم بندی حجر)مطالعه کنید .
قوانین مربوط به صدور حکم حجر
اکثر قوانین مربوط به هجرت در سال ۱۳۷۶ به تصویب رسیده است که در این مقاله مختصراً در خصوص توضیح صغیر سفیه و مجنون به مواردی از آن اشاره کردیم.
مزایای وکیل صدور حکم حجر:
1.ابتدا باعث کاهش میزان زمان برای رسیدن به حکم مورد نظر شما.
2. وکیل صدور حکم حجر با مطالعه و بررسی کامل بهترین دفاعی را تنظیم میکند.
3.وکیل صدور حکم حجر با تجربیات فراوان خود می تواند کمک های چشمگیری در خصوص اثبات یا عدم اثبات حجر به موکل خود انجام دهد.
زمان رسیدگی به حکم:
با توجه به بررسیهای قاضی در خصوص صدور حکم حجر برای افراد زمانی معینی تعیین نشده اما در این خصوص با انتخاب درست یک وکیل صدور حکم حجر میتوان میزان زیادی زمان رسیدگی را کاهش داد.
صدور حکم رفع حجر:
افراد متقاضی برای رفع حکم حجر میتوانند به دادگاهی که حکم حجر را صادر کرده مراجعه نمایند و ادعای خود را مبنی بر خروج از حالت حجر را مطرح کنند با طرح این ادعا دادگاه بررسی های مربوط به این پرونده را انجام داده و پس از کسب تاییدیه پزشک معالج مبنی بر سلامت عقلی فرد محجور دادگاه اقدام به صدور حکم رفع حجر میکند با صدور این حکم قیمومیت افراد نیز باطل میگردد و شخصی که قبلاً مهجور بوده از این پس میتوانند به صورت مستقل اداره امور و اموال خود را در دست بگیرد برای اثبات رفع مهجوریت نیز ممکن است مشکلاتی پیش آید که در این صورت بهتر است از یک وکیل صدور حکم حجر کمک و مشورت گرفت.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.