مجازات توهین وافترا
مجازات توهین و افترا:
یکی دیگر از مواردی که قانونگذار برای آن مجازات تعیین نموده و آن را قابل پیگیری برشمرده توهین وافترا میباشد.
معنای توهین و افترا در مباحث حقوقی کمی متفاوت از معنای آن در عرف جامعه است.
افترا بدین معناست که :
در صورتی که شخصی صفتی را به دیگری نسبت بدهد که آن صفت توهینآمیز و غیر مرتبط و ناسزا باشد عمل افترا صورت گرفته است.
توهین به مواردی گفته میشود که هتک حرمتی چه عملی و چه لفظی صورت گیرد به بیان دیگر لزومی به انجام فعل مجرمانه نبوده و همینکه شخصی با الفاظ نامناسب و رکیک مخاطب قرار گیرد جرم توهین صورت گرفته است.

توهین-و-افترا
مجازات جرم افترا :
جرم افترا طبق قانون منسوخ قبلی از یک ماه تا یک سال حبس و همچنین تا ۷۴ ضربه شلاق به عنوان مجازات شامل میشد و همچنین در برابر مجازات توهین نیز به جزای نقدی و ضربات شلاق حکم صادرمی شد.
منتها در قانون کاهش مجازات های حبس تعزیری مصوب خرداد ماه ۹۹ قانونگذار اقدام به کاهش برخی مجازات ها و تبدیل آنها به مجازات دیگر نموده است طبق بند ج ماده 1 قانون مذکور مجازات های توهین وافترا که سابقاً دارای جزای حبس و شلاق می بود به جزای نقدی کاهش و یافته است.
قانونگذار به دلیل حجم انبوهی از مشکلات و دعاوی سعی بر این دارد تا بتواند اولاً از شدت برخی مجازات ها بکاهد و دیگر اینکه نحوه رسیدگی به آنها را نیز تسهیل بخشد همانطور که میدانید جرم توهین و افترا سابقاً علاوه بر شاکی خصوصی ، مدعی العموم نیز اقدام به شکایت می نمود و در صورتیکه شاکی خصوصی رضایت میداد همچنان فرد مجرم دارای مجازات بود.
همانطور که بیان شد در قانون جدیدالتصویب این شرایط شامل تسهیلاتی شد ، به این صورت که تنها به شکایت شاکی خصوصی رسیدگی می شود و در صورتی که شاکی خصوصی رضایت خود را اعلام نماید در همان مرحله پرونده بسته خواهد شد.
در خصوص کسب اطلاعات بیشتر و سایر مطالب حقوقی میتوانند از طریق مسیرهای ارتباطی با وکیل نادری تماس حاصل فرمایید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.