پیامک بدحجابی و آثار حقوقی آن
پیامک بدحجابی و آثار حقوقی آن : امروزه برای بانوان سرزمین ما که سوار بر خودرو شخصی هستند، پیامک بدحجابی از طریق تلفن همراه ارسال می شود. این پیامک بدین معناست که بانویی که در خودرو به هر علتی پوشش اسلامی خود را حفظ نکرده باشد، از سوی پلیس برای مالک خودرو پیامک بدحجابی ارسال میشود. پیش از هرچیز هنگامی که پیامک به صاحب ماشین وصول می شود، حفظ خونسردی و آرامش است و از رفتار هیجانی و بدون برنامه جلوگیری شود. برای توضیحات تکمیلی در ادامه با وکیل نادری همراه باشید…
اثر قانونی پیامک بدحجابی
پیامک پلیس امنیت اخلاق واجد آثار قانونی است. پلیس پیامک مرحله اول را صرفاً جهت هشدار به مالک ارسال میکند و اساساً نیاز به پیگیری مالک یا راننده نیست. در مرحله دوم نیز به اخطار و توجیه و اخذ تعهد اکتفا میکند اما در مرحله سوم و در صورت تکرار، پلیس مراتب توقیف خودرو را در سامانه ثبت و اخطاریه لازم را برای مالک خودرو ارسال میکند و در مرحله چهارم متخلف علاوه بر توقیف خودرو با تشکیل پرونده به مرجع قضایی نیز معرفی خواهد شد.
مسئولیت مالکین خودرو
توجه به این نکته ضروری است که هرچند مالک خودرو آقا باشد و بدحجابی توسط همسر او اتفاق افتاده باشد یا اینکه فرد مالک خانومی محجبه باشد اما سرنشینان بدحجاب باشند، مسئولیت متوجه شخص مالک نیز خواهد بود. به عبارت دیگر مالکان قانونی همواره باید به این موضوع واقف باشند که مسئولیت قانونی استفادهکننده خودرو به ایشان نیز برمیگردد.
کدهای تخلف پلیس امنیت اخلاقی
در صورتی که هر یک از کدهای تخلفات امنیتی به شرح ذیل برای خودرو ثبت شود، پیامکی با این مضمون برای مالک خودرو ارسال میشود که “تا یک ماه فرصت دارید برای رسیدگی به پلیس امنیت اخلاقی مراجعه کنید و در غیر اینصورت خودرو توقیف میشود:
- کد تخلف شماره 15 که نوع تخلف بی حجابی یا حجاب نامناسب در خودرو است.
- کد تخلف شماره 16 که نوع تخلف رابطه نامشروع در خودرو و یا نداشتن پوشش مناسب است.
- کد تخلف شماره 17 که نوع تخلف آلودگی صوتی یا حمل سگ در خودرو است.
- کد تخلف شماره 33 که نوع تخلف سیگار کشیدن در ماه رمضان یا روزه خواری است.
اقدامات قبل از مراجعه به پلیس امنیت اخلاقی
اگر برای بانویی که مالک خودرو نیز هست و در خودرو شخصی خود به هر علتی حجاب اسلامی را رعایت نکرده است، پیامک بدحجابی از طریق تلفن همراه او آمده باشد، قبل از مراجعه به پلیس امنیت اخلاقی ، تمام مدارک شناسایی و مدارک ماشین را همراه ببرد.
جریمه کشف حجاب در خودرو
در تبصره ماده 638 قانون مجازات اسلامی آمده است که ” زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر انظار عمومی ظاهر میشوند، به حبس از 10 روز تا 2 ماه و یا جریمه نقدی از پنجاه تا پانصد هزار ریال محکوم خواهند شد”. این مجازات تعیین شده، مجازات بدحجابی یا بیحجابی زنان است.
علاوه بر مجازات مذکور، از سوی سازمان راهنمایی و رانندگی 100هزار تومان جریمه و 10نمره منفی لحاظ خواهد شد و بنا به شرایطی خودرو توقیف میشود.
آیا به سبب پیامک بدحجابی خودرو توقیف میشود؟
اگر دفعه اول باشد و پیش از اتمام مهلت یک ماهه مراجعه کنید خودرو توقیف نمیشود ولی در صورت تکرار بین 1 تا 3 هفته متأسفانه خودرو توقیف میشود.
آیا تعهدی که برای بدحجابی اخذ میشود، سوءسابقه و سوءپیشینه محسوب میشود؟
قانونگذار در ماده 25 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 مشخص کرده است که در جرایم عمدی آن هم باتوجه به ویژگیهای خاص،آن را شامل مجازات محرومیت از حقوق اجتماعی میکند. در نتیجه صرف تعهد به نداشتن بدحجابی برای متعهد سوءسابقه نمیباشد.
دزدی رو نمیبینن تا یه تار مو بیرون باشه جنگ راه میندازن جمع کنین باو
خخخخ