آموزش نحوه ثبت چک صیاد در سامانه صفر تا 100

سیر تا پیاپ آموزش نحوه ثبت چک صیاد در سامانه : با توجه به حجم وسیع مبادلاتی که به وسیله ی چک صورت می گرفت از ابتدای سال 1400 با تحولات جدیدی در عرصه ی چک روبرو شدیم. چک های جدید تحت عنوان چک صیادی معرفی -/شدند و جایگزین چک های قبلی گردیدند. همچنین ثبت چک در سامانه ثبت چک صیادی به عنوان یک الزام قانونی شناخته شد.

شما چقدر با نحوه ثبت چک صیاد در سامانه چک صیادی آشنایی دارید؟

آیا از ساز و کار این چک ها چیزی می دانید ؟

در ادامه با وکیل چک همراه باشید.

با چک صیادی بیشتر آشنا شویم.

همانطور که در نکات مهم چک های صیادی بیان شد ، چک صیادی به معنای صدور یکپارچه دسته چک در سامانه صیاد می باشد. قابلیت ثبت و پیگیری انواع چک بانکی توسط این سامانه وجود دارد و چک هایی که توسط این سامانه صادر می گردند به چک صیادی معروف هستند.

نحوه ثبت چک صیاد در سامانه

در اوایل سال 1400 قوانین چک مورد بازنگری اساسی قرار گرفت و برای کاهش مشکلات ناشی از چک برگشتی ، چک صیادی ایجاد گردد. متقاضی صدور دسته چک در ابتدا بایستی تمامی اطلاعات هویتی و وضعیت مالی خود را به بانک مرکزی گزارش دهد. با بررسی اطلاعات فرد و تایید آن توسط بانک مرکزی دسته چک مزبور صادر می گردد.

چک صیادی دارای ویژگی های منحصر به فرد زیادی است. اما مهم ترین ویژگی منحصر به فرد آن این مساله است که برای هر برگه چک صیادی یک شماره منحصر به فرد 16 رقمی در نظر گرفته شده که دارای قابلیت ثبت و استعلام می باشد.

تمامی چک های صیادی در ظاهر دارای شکل یکسانی هستند . رنگ ها چک صورتی یا بنفش است که زیر نور ماورای بنفش تغییر رنگ آن به وضوح مشخص است. همچنین بر روی هریک از آنها نام صادر کننده و نشانه ی بانک چک مورد نظر درج گردیده است.

در قسمت پایین چک عبارت کارسازی این چک منوط به ثبت صدور، دریافت و انتقال آن در سامانه صیاد است قابل مشاهده است. نکته ی مهم دیگر اینکه در چک های صیادی با اسکن بارکد آن می توان از وضعیت چک مطلع شد.

سیستم سامانه ی صیاد یک سیستم یکپارچه در شبکه بانکی کشور است که از طرف بانک مرکزی ایران ایجاد گردید. سامانه ی صیاد دارای خدمات متنوع و گوناگونی است که به صورت آنلاین می توان به سرویس های آن دست یافت.

4 نکته ی مهم درباره ی سامانه چک صیادی

  1. در حال حاضر دریافت دسته چک، منوط به ثبت اطلاعات فرد در سامانه صیادی می باشد. احراز صلاحیت و تایید اطلاعات هویتی فرد متقاضی توسط بانک مرکزی صورت می پذیرد.
  2. سامانه صیادی به گونه ای طراحی شده است که علاوه بر استعلام چک صیادی می توان از وضعیت مالی و نحوه ی عملکرد فرد صادرکننده ی چک اطلاع یافت. بدین ترتیب به راحتی می توان به سابقه ی فرد در زمینه ی صدور چک دست پیدا کرد.
  3. با استعلام شماره ی 16 رقمی هر چک می توان از اعتبار چک مطلع شد.
  4. در سامانه صیادی امکان لغو چک وجود ندارد . به عبارت دیگر جهت لغو چک ثبت شده باید از طریق حضوری اقدام نمود.

روش ثبت چک صیاد در سامانه چک صیادی

در وهله ی اول خاطر نشان می سازیم که ثبت چک در سامانه صیاد ضروریست . یعنی برای افراد الزامیست که قبل از صدور چک، ابتدا چک صیادی خود را در این سامانه به ثبت برسانند. وظیفه ی ثبت چک در سامانه ی صیاد با فرد صادرکننده ی چک می باشد. با ثبت چک توسط صادرکننده ی آن ، دارنده ی چک می تواند در هر زمانی استعلام چک را اخذ کند.

برای ثبت چک صیادی می توانید از طریق روش های زیر اقدام نمایید.

  1. مراجعه به سامانه ی بانک مرکزی. با مراجعه به این سامانه می توانید به قسمت چک صیادی رفته و ثبت چک خود را انجام دهید.
  2. اپلیکیشن های مورد تایید بانک مرکزی مانند آپ،  ساد ۲۴ و … قسمت مخصوصی برای ثبت چک صیادی در نظر گرفته اند.
  3. با کمک همراه بانک و یا اینترنت بانک هر یک از حساب های جاری خود می توانید برای ثبت چک صیادی خود اقدام نمایید.

 استعلام چک صیادی به چه شکل است؟

همانطور که گفتیم چک صیادی قابلیت استعلام دارد. به این معنا که از وضعیت مالی فرد صادرکننده ی چک و اعتبار چکی که در دست شماست می توانید مطلع شوید. برای این استعلام روش های زیر در نظر گرفته شده است.

  1.  سامانه ی بانک مرکزی.
  2. با استفاده از سامانه های تخصصی تمامی بانک ها و موسسات مالی مانند همراه بانک و اینترنت بانک.
  3.  اپلیکیشن های مورد تایید بانک مرکزی مانند آپ،  ساد ۲۴ و … .
  4.  از طریق پیامک و با ارسال کد 1*1* به همراه کد ۱۶ رقمی چک به شماره ۷۰۱۷۰۱ .

استعلام وضعیت چک های صیادی به کمک رنگ ها امکانپذیر شده است, بانک مرکزی با در نظر گرفتن هر رنگ وضعیت چک صیادی را برای شما مشخص می نماید.

استعلام سفید:

رنگ سفید به این معناست که فرد صادرکننده ی چک فاقد هرگونه سابقه ی چک برگشتی  و یا سوء اثر از چک برگشتی می باشد.

استعلام زرد:

با رنگ زرد باید دانست که فرد صادرکننده ی چک دارای یک فقره چک برگشتی می باشد و  یا حداکثر به میزان ۵۰ میلیون ریال تعهد برگشتی دارد.

استعلام نارنجی:

رنگ نارنجی نشان دهنده ی این مساله  است که فرد صادرکننده ی چک دارای دو الی چهار فقره چک برگشتی یا حداکثر مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال تعهد برگشتی داراست.

استعلام قهوه ای:

رنگ قهوه ای نشان می دهد که فرد صادرکننده ی چک دارای پنج تا ده فقره چک برگشتی یا حداکثر مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال تعهد برگشتی دارد.

استعلام قرمز:

رنگ قرمز یعنی فرد صادرکننده ی چک دارای بیش از ده فقره چک برگشتی یا بیش از مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال تعهد برگشتی می باشد.

انجام مشاوره حقوقی با وکیل نادری

چک برگشتی و برخورد با متخلفان و افرادی که اقدام به صدور چک بی محل می کردند همیشه به شکل یک چالش و معظل حل نشدنی در سیستم قضایی ما مشهود بود . اما با روی کار آمدن سیستم چک صیادی شاهد تغییرات مثبت زیادی در این زمینه بوده ایم, هرچند چک های جدید به دلیل ساز و کار متفاوت آن شاید در ابتدا کمی پیچیده به نظر برسند. اما باید در نظر داشت کارآمد بودن آن به نظم بخشی نظام چک در ایران کمک قابل توجهی کرده است.

با توجه به پرونده های قضایی متعددی که در زمینه ی چک برگشتی شاهد بودیم با روی کار آمدن سامانه ی صیاد می توان امیدوار بود که صاحبان مشاغل و تجار در معاملات خود با امنیت خاطر بیشتری از چک استفاده کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی در این زمینه می توانید با پوریا نادری وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.

سوالات متداول

1- آیا صدور چک صیادی بدون ثبت آن امکانپذیر می باشد؟

خیر. ثبت چک صیادی از نظر قانونی الزامی می باشد و صادرکننده ی آن موظف است پیش از صدور چک آن را ثبت نماید.

2- دریافت دسته چک صیادی برای افراد حقوقی امکانپذیر است؟

بله. دریافت دسته چک صیادی و صدور آن برای افراد حقیقی و حقوقی امکانپذیر می باشد.

3- آیا ضروریست که شماره موبابل وارد شده در سیستم به نام خود فرد باشد؟

بله. شماره سیم کارتی که با آن وارد سیستم شده اید باید به نام خودتان ثبت شده باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *