قانون جدید تخفیف مجازات 1399
قانون جدید مجازات اسلامی 1399 : موضوع بحث این مطلب پیرامون اصلاحات قانون جدید مجارات اسلامی که اخیراً در مجلس تصویب شده است میباشد. اسم این قانون ، قانون کاهش مجازات حبس تعزیری است.
در این قانون ، قانونگذار سعی نموده مقداری از حجم مجازات های حبس را در قانون کم کند. و به عبارتی تخفیف مجازات اعمال کند. در واقع مواردی را در جهت تسهیل شدن اعمال مجازاتهای دیگری به غیر از حبس پیشبینی بکند. که اختیارات قضات برای تعیین مجازات ها گسترده تر شود.
موضوعات در این قانون بسیار گسترده است و البته نظام حقوق کیفری را نیز دستخوش تغییرات اساسی کرده. این قانون هر چند در ظاهر قانون کوچکیست ولی در عمل این قانون بسیار پر کاربرد می باشد. از جمله مباحثی در خصوص تعلیق مجازات ها در رابطه با جرائم قابل گذشت و غیرقابل گذشت است. ما در این مطلب صرفاً به روی دو موضوع متمرکز خواهیم شد.
موضوع اول در خصوص قانون مجازات است که اصلاح شده ودر بخش کلاهبرداری میباشد. ما میدانیم که بر اساس آموختههای حقوقی کلاهبرداری اصولاً جرمی غیر قابل گذشت است. و جنبه عمومی دارد نیاز به شکایت شاکی خصوصی نداشته و بدون وجود شاکی هم مدعی العموم و دادستان میتواند اقدام به اعلام جرم بنماید و موضوع را پیگیری بکند.
طبق این قانون عنوان شده :
کلاهبرداری زیر ۱۰۰ میلیون تومان جرم قابل گذشت است. به این ترتیب که شخص اگر به صورت کلاهبرداری مال افراد را برده و شاکی خصوصی داشته باشد. و شکات خصوصی رضایت بدهند پرونده با قرار موقوفی تعقیب به علت گذشت شاکی خصوصی بسته خواهد شد.
نوع دیگر در این قانون به جعل و استفاده از سند مجعول اشاره میکند. در آموختههای حقوقی سابق بیات شده بود که جعل اساس نظم یک جامعه را بر هم میزند.
جعل کردن یک سمت باعث به هم ریختن نظم اجتماعی و به همین دلیل جرمی غیرقابل گذشت است.
قانون کاهش مجازات حبس تعزیری
قانون کاهش مجازات حبس تعزیری اعلام نموده که در جعل اسناد عادی گذشت شاکی باعث بسته شدن پرونده خواهد شد. و این جرم جزو جرایم قابل گذشت است .
نکته مهم دیگر قانون قابل گذشت بودن مجازات حبس سارقین است. طبق این قانون ارزش مالی که به سرقت رفته می باید زیر ۲۰ میلیون تومان بوده و در این حالت هم با رضایت شاکی پرونده سرقت بسته خواهد شد .
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید مطالب دیگر این سایت را دنبال کنید. درصورت نیاز به وکیل متخصص از طریق راه های ارتباطی با وکیل نادری تماس حاصل فرمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.