قوانین نگهداری از سگ در آپارتمان + نحوه شکایت

قوانین نگهداری از سگ در آپارتمان : قوانین اسلام مستقیما به نجس بودن برخی حیوانات از جمله سگ اشاره کرده است. با این حال در بسیاری از جوامع غربی سگ به عنوان یکی از اعضای خانواده شناخته می شود. در جامعه ی ما نیز علی رغم آموزه های مذهبی شاهد حضور پررنگ سگ ها در زندگی آپارتمانی هستیم و روز به روز بر شمار حامیان حقوق حیوانات و نگهداری از سگ اضافه می گردد.

اما مذهبیون کماکان بر مواضع مذهبی خویش پافشاری می کنند. سکوت قوانین ایران نیز این جدال را دشوار تر و پیچیده تر کرده است. به نظر شما آیا سگ گردانی و یا نگهداری از سگ در آپارتمان جرم است؟ در ادامه با ما همراه باشید.

 قوانین ایران در زمینه ی نگهداری از سگ چه می گوید؟

لازم است در ابتدای امر عنوان کنیم که در هیچ یک از قوانین ایران صراحتا به جرم بودن نگهداری از سگ در آپارتمان و سگ گردانی اشاره ای نشده است. لذا متون قانونی صریح و منسجمی در این زمینه به چشم نمی خورد. اما دسته ای از قوانین وجود دارند که از طریق تفسیر آنها می توان نتیجه گرفت که نگهداری از سگ در پاره ای موارد جرم محسوب می شود.

قوانین نگهداری از سگ در آپارتمان

به نجس بودن سگ در قوانین شریعت اسلام اشاره شده است. با توجه به اینکه پایه و اساس قوانین ما بر اساس شریعت اسلامی شکل گرفته بسیاری از افراد معتقدند که قوانین اسلامی در حکم قوانین لازم الاجرا به شمار می روند.

در مقابل عده ای دیگر معتقدند که هرگونه ظلم و بدرفتاری با حیوانات ممنوع می باشد و قوانین شریعت اسلام در حکم قوانین لازم الاجرا نیستند و نگهداری از سگ مادامی که صراحتا در متن قانون بیان نشده ، قانونی به حساب می آید.

این نکته را به یاد داشته باشید که صرف نگهداری از سگ در داخل منزل جرم نیست. مساله زمانی قابل بررسی است که نگهداری از سگ با آلودگی صوتی و یا انتشار آلودگی و بیماری همراه باشد. برای مثال فردی در محیط آپارتمانی و مجتمع های مسکونی اقدام به نگهداری سگ نماید و برای همسایه ها ایجاد مزاحمت گردد.

قطعا در چنین شرایطی همسایه ها می توانند با اثبات مساله خواستار رسیدگی های قضایی گردند.

بایستی پذیرفت ذات سگ با سر و صدا و آلودگی همراه است. از طرفی آپارتمان نشینی با قوانین خاص خود همراه است و بالتبع محدودیت هایی برای افراد به دنبال دارد. به همین دلیل حتی در صورتی که نگهداری از سگ در داخل واحد با سر و صدا همراه باشد امکان شکایت برای همسایه ها وجود دارد.

 قوانینی که به جرم سگ گردانی اشاره می کنند.

همانطور که گفتیم متون قانونی صریحی در این زمینه وجود ندارد. اما برخی قوانین وجود دارد که از تفسیر آنها می توان نتیجه گرفت که نگهداری از سگ و سگ گردانی در برخی موارد خاص جرم است. در ادامه به برخی از این قوانین اشاره کرده ایم.

قانون مجازات اسلامی

یکی از قوانینی که در زمینه ی ممنوعیت نگهداری از سگ در آپارتمان قابل استناد است ، ماده ی 688 قانون مجازات اسلامی می باشد. در این ماده بیان شده است:

هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود از قبیل:

  • آلوده کردن آب آشامیدنی یا توزیع آب آشامیدنی آلوده
  • دفع غیر ‌بهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زائد
  • ریختن مواد مسموم‌کننده در رودخانه‌ها
  • زباله در خیابان‌ها و کشتار غیرمجاز دام
  • استفاده غیرمجاز فاضلاب خام یا پس آب تصفیه خانه ‌های فاضلاب برای مصارف کشاورزی

ممنوع می‌باشد و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجاز شدیدتری نباشند به حبس تا یک سال محکوم خواهند شد.

از نظر قانونی هرگونه اقدام و عملی که تهدیدی علیه بهداشت شناخته شود، قابل مجازات است. اگر همسایه ها بتوانند اثبات کنند که نگهداری از سگ در آپارتمان تهدیدی برای بهداشت عمومی ساختمان به حساب می آید موضوع قابل پیگیری قضایی خواهد بود.

نکته ی مهم : نگهداری از سگ در محیط باغ و روستا و اطراف شهرها بلامانع است و از آنجایی که در چنین مواردی هدف از نگهداری سگ محافظت و نگهبانی می باشد ، موضوع مزاحمت و یا انتشار آلودگی منتفی به نظر می رسد.

آیین نامه ی اجرای قانون تملک آپارتمان ها

ماده ی 3 این آیین نامه بیان می کند : قسمت ‌‌هایی از ساختمان و اراضی و متعلقات آن‌ها که به ‌طور مستقیم و یا غیر مستقیم مورد استفاده تمام شرکا ‌‌می ‌‌باشد، قسمت‌های مشترک محسوب ‌‌می ‌‌گردد و نمی ‌‌توان حق انحصاری بر آن‌ها قائل شد.

تبصره ای ماده بیان می کند که گذاشتن میز و صندلی و هر نوع اشیای دیگر و همچنین نگهداری از حیوانات در قسمت‌های مشترک ساختمان ممنوع است.

از این قانون می توان نتیجه گرفت که نگهداری از سگ و حیوانات خانگی در قسمت های مشاع آپارتمان ممنوع است . به عبارت دیگر در صورت مشاهده ی چنین موردی امکان برخورد قضایی با آن وجود دارد.

 شکایت از نگهداری سگ در آپارتمان

بر اساس مسائل حقوقی آپارتمان نشینی ، در صورتی که در ساختمان شما سر و صدای سگ آزار دهنده است. و باعث مزاحمت شده و یا در صورتی که از ترس انتشار آلودگی و بیماری دارید. یا حتی در صورت ترس از سگ می توانید از طریق یکی از دور روش زیر اقدام نمایید:

  • توسط هیئت مدیره ی ساختمان یک اظهار نامه ی کتبی تهیه کرده و تذکر کتبی خود را به صاحب سگ اعلام نمایید.
  •  در مراجع قضایی شکایت خود را مبنی بر مزاحمت و سلب آسایش عمومی مطرح کنید.

انجام مشاوره حقوقی با وکیل نادری

امنیت و آرامش جامعه وظیفه ایست که بر عهده ی تک تک ما قرار دارد. با توجه به اتفاقاتی که اخیرا برای چند نفر از هموطنان عزیزمان رخ داد. شاهد سخت گیری های قانونی بیشتری در زمینه ی سگ گردانی و نگهداری از سگ هستیم .به طوریکه از سال 1397 ضابطین قانونی به صورت رسمی مداخلات قانونی خود را در این زمینه آغاز کرده اند.

در حال حاظر سگ گردانی در انظار عمومی و تمامی محیط های شهری و معابر عمومی و حتی در داخل اتومبیل مطلقا ممنوع به شمار می رود. و با خاطیان به شدت برخورد می گردد. علی رغم چنین برخوردهایی شمار افراد صاحب سگ کم نیست. و هر یک از مخالفان و موافقان این قضیه استدلال های خاص خود را دارند. مخالفین سگ گردانی و نگهداری از سگ با استناد به قوانین اسلامی خود را مستحق حمایت قانونی می شمارند و در مقابل حامیان سگ نظری خلاف بر این دارند.

در صورت بروز هرگونه چالش حقوقی در این زمینه و برای انجام مشاوره ی حقوقی می توانی با پوریا نادری وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید. 

1 پاسخ
  1. امین عطفی
    امین عطفی گفته:

    سلام
    همسایه ما یک را در آپارتمان نگه می دارد
    چون با یک بغل کرده وارد آسانسور می شود و سگ را در مشاعات زمین می گذارد ، با توجه به نجس بودن سگ و عدم رضایت ما ، آیا امکان شکایت داریم ؟
    یک معمولا در خانه اش است ولی استفاده از آسانسور و راه پله و پاگرد را نمی خواهیم

    برای شکایت نویسی چه باید بکنیم؟

    تشکر

    پاسخ

تعقیب

    دیدگاه خود را ثبت کنید

    تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
    در گفتگو ها شرکت کنید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *