نکاتی درباره نهاد داوری و حکمیت
نهاد داوری و حکمیت : موضوعی که اکنون مورد بحث و بررسی قرار میگیرد در خصوص نهاد داوری یا همان حکمیت میباشد.
همانطور که میدانید بعضی از افراد در صورت بروز اختلافاتی که برایشان ایجاد میشود موضوع خود را به دادگاه نمی برند و مسئله را ما بین خود با صلح و سازش و حکمیت حل میکنند.
در نظام حقوقی ایران نهادی وجود دارد به نام نهاد داوری . به این ترتیب که طرفین میتوانند در زمان قرارداد و یا بعد از بروز مشکل و اختلافات شخص ثالثی را که از نظر خودشان فردی عادل و بیطرف است به عنوان داور یا حکم معرفی کنند.
داور مشخص شده در صورت بروز اختلاف موضوع را حل میکند اعلام نظر کرده و مشخص میکند چه کسی مقصر و به چه میزان باید خسارت و یا دین خود را پرداخت نماید. و طرفین قرار داد نیز باید به نظر داور عمل نمایند.
مزایای داوری و حکمیت
این نهاد دارای مزایایی است که باعث شده بسیاری از جوامع به آن گرایش پیدا کنند. اما متاسفانه در کشور ما اندکی آگاهی عمومی نسبت به نهاد داوری پایین بوده و این نا آگاهی باعث میشود تا گرایش نسبت به آن نیز کمتر شود.
1_ سرعت عمل
ما در داوری سرعت رسیدگی بسیار بالایی داریم داور میتواند در یک هفته طرفین را به دو جلسه دعوت کرده تا طرفین با کمک داور به نتیجه ای مطلوب رسیده و تصمیم گیری بکنند.
در صورتی که همان پرونده ممکن است تا زمان صدور رای دادگاه تا چند ماه به طول بیانجامد. و به همین دلیل گرایش نسبت به داوری بسیار روبه افزایش است.
2_ دوم هزینه دادرسی
درکشور ایران هزینه های دادرسی نسبت به سایر کشورها بسیار کمتر است وبه همین دلیل گرایش نسبت به این نهاد کمتر می باشد. ولی در سایر کشور های عموما غربی به دلیل هزینه های هنگفت دادرسی افراد به نهاد داوری و حکمیت مراجعه می کنند.
3_ عدم لزوم به رعایت تشریفات
یکی دیگر از مزایای نهاد حکمیت عدم نیاز به رعایت اصول تشریفات آیین دادرسی مدنی میباشد. چرا که گاها رخ میدهد به دلیل عدم رعایت اصول و قواعد دادرسی در همان ابتدای دادرسی قرار رد دادخواست صادر میشود و پروسه رسیدگی به پرونده را طولانی تر مینماید.
در داوری این چنین نیست داور حتی می تواند روی برگ کاغذ هم هر یک از طرفین را محکوم به انجام قرار مقرر کرده و همچنین نظرخود را به زبان ساده و عامیانه ابلاغ نماید.
در صورت نیاز به داوری وحکمیت میتوانید از طریق راه های ارتباطی با وکیل نادری تماس حاصل فرموده تا از مشاوره حقوقی و مزایای حکمیت و داوری عادلانه بهره مند شوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.