وادار کردن مالک آپارتمان بدهکار به پرداخت بدهی
وادار کردن مالک آپارتمان بدهکار به پرداخت بدهی : شخصی مالک یک واحد آپارتمان در ساختمان ده واحدی است که با وجود استفاده از خدمات عمومی ساختمان از قبیل سرایدار، هزینه موتورخانه و برق، مستنکف از پرداخت ماهیانه این خدمات میباشد. و با این عمل خود، ساکنین مجموعه را ناراحت نموده است. برای اینکه شخص مزبور را از طریق غیرمراجعه به دستگاه قضایی، وادار به پرداخت کرد. راهکارهایی وجود دارد که به شرح آنها پرداخته میشود. در ادامه با توضیحات وکیل ملکی همراه باشید…
مطالبه بدهی به وسیلهی اظهارنامه از سوی مدیر ساختمان
در مسائل حقوقی آپارتمان نشینی مدیر ساختمان با ذکر بدهی و صورت ریز آنها، بدهی مالکِ بدهکار را مطالبه میکند. قانوناً اظهارنامه وسیلهای است رسمی برای مطالبهی حق. مدیر مجموعه نمیتواند برای مطالبهی سهم هزینههای مشترک، مالکی که از پرداخت سهم خود امتناع میکند. شفاهاً یا به وسیلهی نامهی معمولی و یا نصب آگهی روی تابلوی اعلانات اقدام کند. زیرا صرفنظر از اینکه چنین روشی برای اثبات مطالبهی بدهی مالک در مراجع قضایی و ثبتی عملاً ممکن و مطلوب نیست. اساساً مدیر ساختمان طبق قانون تکلیف دارد که بدهی مستنکف را به وسیلهی اظهارنامه، رسماً مطالبه کند.
وظیفه مالکِ بدهکار پس از ابلاغ اظهارنامه
اظهارنامه توسط دفتر دادگاه به مالکی که بدهی خود را نپرداخته است ابلاغ میشود. پس از ابلاغ اظهارنامه، مالکِ بدهکار موظف است ظرف 10روز از تاریخ ابلاغ آن، سهم بدهی خود را بپردازد. وگرنه طبق قانون، مدیر ساختمان میتواند از دادن خدمات مشترک ساختمان به او خودداری کند.
خودداری مدیر ساختمان از دادن خدمات مشترک
چنانچه علیرغم ابلاغ اظهارنامه، مالکِ بدهکار ظرف 10روز از تاریخ ابلاغ، بر نپرداختن بدهی خود اصرار ورزد قانونگذار این حق را برای مدیر ساختمان قائل است که مالکِ بدهکار را از خدمات مشترک محروم کند. تا شاید بدین وسیله، مالکِ بدهکار مجبور به پرداخت بدهی خود شود. در واقع نخستین ضمانت اجرای عدم پرداخت سهم هزینههای مشترک، پس از ابلاغ اظهارنامه، قطع خدمات مشترک از سوی مدیر مجموعه علیه مالکِ بدهکار است. بنابراین مدیر ساختمان نمیتواند و نباید پیش از ابلاغ اظهارنامه، مالکِ بدهکار را از خدمات مشترک محروم کند.
صدور اجرائیه علیه بدهکار
وادار کردن مالک آپارتمان بدهکار به پرداخت بدهی : معمولاً اگر مالکِ بدهکار در آپارتمان خود سکونت داشته باشد. در صورت محرومیت از خدمات مشترک، ناچار است بدهی خود را به هر نحوی که شده است بپردازد. تا از خدمات مشترک ساختمان استفاده کند. اما ممکن است ضمانت اجرای مذکور بعلت پارهای از موارد از جمله نبودن فلکهی جداگانه آب گرم جهت هر واحد آپارتمانی در شوفاژخانه یا ساکن نبودن مالک یا مقاومت او در استفاده نکردن از خدمات دولتی بلااثر گردد. و النهایه مدیر ساختمان نتواند طلبِ ساختمان را از مالکِ بدهکارِ مستنکف وصول کند. در این صورت ادارهی ثبت محل وقوع آپارتمان به تقاضای مدیر ساختمان، برای وصول وجه مزبور بر طبق اظهارنامهی ابلاغ شده، اجرائیه صادر خواهد کرد.
اظهارنامه مدیر ساختمان در حکم اسناد رسمی لازمالاجرا:
اظهارنامه بطورکلی یک سند عادی است. و طبق قانون هیچ سند عادی قابلیت اجرایی ندارد. در مورد اظهارنامه با موضوع مالکِ بدهکار آپارتمان، قانونگذار برای سهولت در وصول مطالبات ساختمان به موجب قانون خاص یعنی قانون تملک آپارتمانها. مفاد اظهارنامه را فقط در مورد دریافت مطالبات مربوط به هزینههای مشترک ساختمان در عِداد اسناد رسمی لازمالاجرا قرار داده است و صدور اجرائیه را به روش مذکور در مادهی 10 مکرر قانون تملک آپارتمانها مجاز شمرده است.
آیا مالکِ بدهکار میتواند به اظهارنامهی ارسالی از سوی مدیر ساختمان اعتراض کند؟
طبق قانون حق اعتراض به مالکِ بدهکار داده شده است. که ظرف 10 روز بعد از ابلاغ اظهارنامه، در دادگاه حقوقی محل وقوع آپارتمان اعتراض کند. و دادگاه نیز خارج از نوبت رسیدگی و رأی میدهد و این رأی قطعی است.
در صورت قطع خدمات مشترک، مهلتی برای مالکِ بدهکار برای اعتراض وجود دارد؟
بله مالکِ بدهکار فرصتی برای اعتراض دارد. و اگر دلایل توسط دادگاه قوی تشخیص داده شود. خدمات مشترک تا صدور رأی وصل خواهند بود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.