وکیل استرداد جهیزیه + مدارک و مراحل کامل

استرداد کامل جهیزیه با وکیل نادری در کمترین زمان ممکن ، نحوه اقدام و مدارک مورد نیاز + شکایت و پیگیری پرونده : در قانون مدنی تعریفی از جهیزیه ارائه نشده است. ولی طبق عرف جهیزیه به مالی گفته میشود که خانواده دختر به هنگام ازدواج به وی اهداء مینمایند تا با خود به خانواده شوهر ببرد.

با وجود اینکه مطابق ماده 1107 قانون مدنی که تهیه وسایل زندگی را برعهده مرد گذاشته است ولی بر طبق عرف و سنت تهیه وسایل مورد نیاز زندگی دختر در حد توان برعهده خانواده دختر تعریف شده است. پس میتوان نتیجه گرفت که اگر دختری به هنگام ازدواج جهیزیه با خود به خانواده شوهر نبرد. ترک فعلی از جانب وی صورت نگرفته است.

تعریف جهیزیه

مالکیت نسبت به عین جهیزیه از آن دختر میباشد و زوج حق انتفاع و استفاده از آن را دارد. و هر زمان که بخواهد میتواند آن را مطالبه نماید.

در صورت مطالبه دختر نسبت به جهیزیه وی باید توسط وکیل استرداد جهیزیه دادخواستی را تحت عنوان دادخواست استرداد جهیزیه به دادگاه تقدیم دارد.

استرداد جهیزیه

زمان استرداد جهیزیه و اقدام نسبت به آن توسط وکیل استرداد جهیزیه به وکالت از طرف دختر تفاوتی نمی نماید. که در چه زمانی باشد خواه در طول زندگی مشترک و یا خواه پس از وقوع طلاق به صورت رجعی و یا توافقی.
جهت کسب اطلاع در مورد طلاق و انواع آن میتوانید به مقالات وکیل طلاق و همچنین وکیل طلاق توافقی مراجعه فرمایید.

مرسوم است که جهت پیشگیری از اختلافات احتمالی دختر و خانواده وی صورتی را از جهیزیه که سیاهه جهیزیه نام دارد به امضاء شوهر و دو نفر شاهد میرسانند. لازم به ذکر است که در صورتی که سیاهه جهیزیه به امضاء شوهر نرسد اعتباری نخواهد داشت.

فروش مال غیر و استرداد جهیزیه

در صورتی که زوج اقلامی از جهیزیه و یا تمامی آن را بدون اذن زوجه به فروش برساند. این عمل زوج تحت عنوان فروش مال غیر میباشد. چرا که زوج حق تملکی نسبت به آن ندارد، چرا که زوج نسبت به عین و منفعت آن حق تملکی ندارد.

در صورتی که زوج با پیگیریهای وکیل استرداد جهیزیه محکوم گردد. باید بدوا عین مال را به زوجه مسترد دارد و در صورتی که تلف عین زوج در برابر زوجه ضامن مثل یا قیمت آن خواهد بود.

دعوای استرداد جهیزیه

از آنجایی که هر ادعایی نیاز به دلیل برای اثبات دارد، پس دعوای استرداد جهیزیه هم از این قاعده مستثنی نمیباشد.

زوجه باید با مشورت با وکیل استرداد جهیزیه اثبات نماید. که جهیزیه را به خانه شوهر برده و هنوز هم درآنجا باقی میباشد و ادله اثبات ادعا به شرح ذیل میباشد.

ادله اثبات دعوای استرداد جهیزیه

به طور کلی ادله اثبات دعوای استرداد جهیزیه توسط وکیل استرداد جهیزیه عبارتند از:

  • سیاهه جهیزیه
  • شهادندو نفر شاهد عادل
  • فاکتورهای خرید جهیزیه
  • سوگند زوجه
  • سایر ادله که کلی ترین و اصلی ترین ادله موارد فوق الذکر میباشد.

آئین رسیدگی به دعوای استرداد جهیزیه

زوجه یا وکیل استرداد جهیزیه در ابتدا باید جهت تشکیل پرونده و طرح دادخواست استرداد جهیزیه به دفاتر خدامت قضائب الکترونیک مراجعه نموده و دادخواست خود را در سیستم ثبت کند.

سپس پرونده به شعبه تعیین شده ارجاع داده میشود تا اظهارات طرفین توسط دادگاه استماع گردد. و چنانچه بر دادگاه محرز و مسلم گردد که ادعای زوجه توسط دادگاه صحیح و منطبق بر واقع بوه است. پس در نتیجه شوهر را به استردادجهیزیه ملزم مینماید.

وکیل استرداد جهیزیه
ممکن است دادگاه قرار استماع شهادت شهود را صادر نماید. که در صورت مقبولیت اظهارات شهادت شهود دادگاه حکم به استردا جهیزیه را صادر میکند . در تمامی موارد فوق پرونده با پیگیری وکیل استرداد جهیزیه مطرح شده و به خواهد ثمر خواهد
مرجع تقدیم دادخواست استردا جهیزیه

در مورد مرجع رسیدگی باید گفت که اگر خواسته دعوا کمتر از بیست میلیون ریال باشد. رسیدگی به موضوع در صلاحیت شورای حل اختلاف میباشد. اما در صورتیکه خواسته دعوا بیش از 20 میلیدن ریال میباشد.

جهت مطالعه بیشتر در مورد جهیزیه میتوانید به مقاله نکاتی درباره استرداد جهیزیه رجوع کنید.

مدارک مورد نیاز جهت دادخواست استرداد جهزیه

  • فهرست یا سیاهه جهیزیه (به امضاء زوج ی یا دونفر شاهد رسیده باشد)
  • فاکتورهای خرید
  • شهادت شود
  • اصل کارت ملی و شناشناسنامه

سیاهه جهیزیه

به طور کلی وکیل خانواده میتواند مرجع مشورتی شمادر این مورد نیز قرار گیرد.

عدم انصراف از مالکیت

هنگامی که زوجه به منزل زوج جهیزیه منتقل می کند. این اقدام به معنای انصراف مالکیت زن از وسایل آورده شده به منزل شوهر نمی باشد. بلکه فقط به جهت زندگی مشترک شوهر حق انتفاع و به عبارت دیگر حق استفاده از منافع از جهیزیه را دارد.

مالک جهیزیه

بنا بر عرف مسلم جامعه جهیزیه متعلق به زن است. و شوهر تنها حق استفاده از آنها را دارد و با در نظر گرفتن اینکه زن تکلیف به آوردن جهیزیه ندارد هر زمان اراده کند می تواند جهیزیه را مسترد کند.

امکان بردن جهیزیه قبل از طلاق

زوجه می تواند قبل از طلاق هم، وسایلی را که به عنوان جهیزیه در ابتدای زندگی مشترک به جهت کمک به معیشت خانواده به منزل مشترک آورده است. به هر مکانی که مایل باشد انتقال دهد. زیرا زن مالک وسایل است و طبق قانون مالک حق همه گونه تصرف به مایملک خود دارد.

تهیه وسایل رفاهی از سوی زوج

نکته بسیار مهم و قابل اعتنا این است که جهیزیه ای که زن به منزل مشترک جهت رفاه انتقال می دهد. بعد از گذشت مدتی فرسوده و از کار میافتد و شوهر اقدام به خریداری وسایل جدید برای زندگی مشترک می کند. اموال و وسایلی که شوهر در طول زندگی مشترک خریداری می کند. در زمره جهیزیه نمی باشد و به عبارت اخری جهیزیه فقط همان است که در اول زندگی مشترک آورده شده است.

از کار افتادگی جهیزیه

اگر اقلام و وسایل رفاهی که در ابتدای زندگی مشترک توسط زوجه به منزل مشترک آورده شده است. به خرابی منجر شود شوهر مسئولیتی به پرداخت وجه و جبران خسارت ندارد.

از بین رفتن جهیزیه

اگر اموال و اجناسی که بعنوان جهیزیه وارد زندگی زوجین شده است از بین بروند. و زن بخواهد به واسطه طلاق جهیزیه خود را از منزل شوهر بردارد. فقط آنچه که باقی مانده است را می تواند استرداد کند. و حقی بر اموال دیگری که شوهر در طول زندگی جایگزین وسایل فرسوده و از کارافتاده کرده است نخواهد داشت.

آیا طلا جزء جهیزیه به حساب می آید؟

طلایی که زوجه به منزل زوج می آورد از اموال اختصاصی خودش می باشد و مربوط به شوهر نیست. بنابراین طلا اگر چه در لیست سیاهه ذکر شده باشد جزء جهیزیه به حساب نخواهد آمد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *