وکیل مزاحمت تلفنی و مراحل شکایت + مدارک لازم

وکیل مزاحمت تلفنی و مجازات های قانونی برای این جرم :  در جوامع مدرن امروزی ، با گسترش استفاده از وسایل ارتباطی ( به ویژه تلفن همراه و گسترش اپلیکیشن های اجتماعی) به تبع آن جرایم در ارتباط با آنها نیز افزایش می یابد ، رایج ترین این جرایم مزاحمت تلفنی می باشد که در این مقاله قصد داریم شما را با آن آشنا کنیم شما با خواندن این مقاله با این موضوعات آشنا می شوید …….

تعریف جرم مزاحمت تلفنی

جرم مزاحمت ‌تلفنی به مجموعه تماس ها و پیامک هایی اطلاق می گردد که بدون دلیل خاصی و به نیت اذیت ، آزار ، سلب آرامش و ایجاد مزاحمت برای طرف مقابل انجام می گیرند .

به دلیل افزایش این جرم در چند دهه اخیر ، قانونگذار برای جلوگیری از آن و حفظ آرامش مردم اقدام به جرم انگاری این عمل کرده است.

وکیل مزاحمت تلفنی

طبق ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات :

” هرگاه کسی به و‌سیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاو‌ه‌ بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.”

تلفن همراه یا تلفن ثابت تنها وسایل ارتکاب جرم مزاحمت تلفنی نمی باشند ، بلکه این جرم با وسایلی مثل فاکس ، تلکس ، بی سیم ، رایانه ، پی جو ، ایمیل و … نیز قابل ارتکاب است .

شرط تحقق جرم مزاحمت تلفنی

شرط اصلی تحقق جرم مزاحمت تلفنی ایجاد مزاحمت برای طرف مقابل است ، و لزوما با صحبت کردن تلفنی و با نوشتن محتوا در متن پیام محقق نمی گردد. همینکه یک نفر مداوم با دیگری برای اذیت کردن وی تماس بگیرد و صدای های عجیب و غریب دربیاورد ، یا سکوت کند. یا به محض جواب دادن قطع نماید ، و یا وقت و بی وقت تک زنگ بزند بخصوص در ساعات شب و هنگام خواب ، و یا مداوم پیامک های بدون محتوا بفرستد ، جرم مزاحمت تلفنی رخ داده است .

عناصر تشکیل دهنده جرم مزاحمت‌تلفنی

عنصر قانونی :

عنـصر قانونی جرم مزاحمت تلفنی ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات می باشد .

عنصـر روانی :

مرتکب باید اعمال مزاحمت آمیز را عامدانه انجام دهد ، یعنی قصدش از تماس ها و پیامک های مکرر ایجاد مزاحمت باشد. تا مجرم شناخته شود ، و اگر کسی به صورت غیرعمدی برای دیگری ایجاد مزاحمت کند مرتکب جرم مزاحمت تلفنی نشده است .

بعنوان مثال اگر یک مادر که سواد ندارد شماره یک نفر دیگر را اشتباها بعنوان شماره یکی از فرزندان خودش ذخیره کرده باشد. و بارها با او اشتباهی تماس بگیرد ، هر چند ممکن است که باعث اذیت و مزاحمت طرف مقابل شده باشد. ولی چون عامدانه نبوده بعنوان مجرم شناخته نخواهد شد.

عنـصر مادی :

به رفتار هایی می گویند که به صورت فیزیکی انجام می گیرند و در نتیجه آنها جرم رخ می دهد. رفتار هایی مثل تماس های مکرر ، ارسال پیام های متنی و صوتی ، ارسال ایمیل ، و یا مزاحمت در اپلیکیشن‌های مجازی

مجازات جرم مزاحمت تلفنی

جرم مزاحمت‌تلفنی از جرایمی می باشد که در قوانین متعدد آن را جرم انگاری کرده اند. و علاوه بر ماده ۶۴۱ قانون تعزیرات مجازات اسلامی ،مقررات و آیین نامه های خاص شرکت مخابرات نیز برای مرتکب آن مجازات هایی را در نظر گرفته است، طبق تبصره دو

ماده ۱۴ قانون تاسیس شرکت مخابرات :

“هر کس وسیله مخابراتی در اختیار خود را وسیله مزاحمت دیگری قرار دهد یا با عمد و سوء نیت ارتباط دیگری را قطع کند برای بار اول‌ به او کتباً اخطار می‌شود و برای بار دوم به مدت یک ماه ارتباط او قطع خواهد شد و در صورت تکرار مدت قطع ارتباط او برای هر بار سه ماه خواهد‌بود و برای هر بار تجدید ارتباط باید یک هزار ریال بپردازد.”

همراه بودن جرم مزاحمت تلفنی با دیگر جرایم

مزاحمت تلفنی ممکن است به همراه جرم دیگری رخ دهد. بعنوان مثال ممکن است مرتکب در هنگام ایجاد مزاحمت تلفنی به طرف مقابل توهین نیز بکند و یا اینکه به او افترا بزند . در این موارد باید به سراغ مقررات تعدد معنوی برویم .

همچنین ممکن است شخص مزاحم در هنگام ایجاد مزاحمت صداهای ترسناکی را ایجاد کند. و یا الفاظی را بکار ببرد که طرف مقابل ترسیده و در اثر این ترس صدمه جسمانی به طرف وارد شود و یا حتی منجر به مرگ او شود. که در این حالات بر حسب مورد مقررات راجع به قتل یا صدمات جسمانی به صورت عمدی یا غیر عمدی اعمال خواهد شد .

دادگاه صالح برای رسیدگی به جرم مزاحمت تلفنی

سوال این است که اگر شخصی قصد پیگیری قضایی را داشته باشد. دادگاه محل اقامت خودش صالح است یا دادگاه محل اقامت شخص مزاحم ؟

طبق آرای وحدت رویه قضایی صادره از دیوان عالی کشور ، دادگاه صالح برای رسیدگی به جرم مزاحمت تلفنی ، دادگاه محل اقامت شخصی هست که برای او مزاحمت ایجاد شده . مثلا اگر سیاوش در تهران برای محسن در اصفهان ایجاد مزاحمت کند ، دادگاه اصفهان صالح است .

بعد از وقوع جرم مزاحمت تلفنی چه اقداماتی را انجام دهیم ؟

  • اولا ) با یک وکیل کیفری متخصص جهت انجام مشاوره حقوقی و بررسی شرایط پیش آمده تماس برقرار نمایید. شما می توانید از طریق شماره های مندرج در سایت با ما تماس بگیرید. تا در کنار شما این پیچ حقوقی را به بهترین نحو ممکن رد کنیم .
  • دوما )در برخورد با مزاحمت تلفنی اقدام به ثبت و ضبط پیامک ها به همراه تاریخ و ساعت نمایید. و در صورتی که موبایل شما قابلیت ضبط صدا را داشت صداهای او را جهت ارائه به مقامات قضایی ضبط کنید. بویژه اگر محتوای پیام‌ها و مکالمات او تهدید آمیز و یا توهین آمیز باشند .
  • سوما )خانواده و دوستان خود را مطلع کنید این اقدام دو مزیت دارد. هم باعث آرامش ذهنی و روحی شما می شود و هم شاهد مزاحمت های او بوده و در صورت لزوم با حضور در دادگاه برای اثبات جرم به نفع شما شهادت دهند. و شما بتوانید از تمام شواهد و قرائن برای اثبات جرم استفاده کنید
  • چهارما ) به نزدیکترین کلانتری محل خبر داده و اقدام به تشکیل پرونده کیفری نمایید.

سوالات شما

سلام چند روزه شماره ناشناسی داره مزاحمم میشه و بخصوص شبها اقدام به ارسال همه نوع پیامکی میکنه خواستم راهنماییم کنید.

  • پیامک ها رو ثبت و صدای او را ضبط و به پلیس گزارش دهید و اقدام به ثبت شکایت جهت پیگیری قانونی بکنید

سلام همسر سابقم از چند ماه بعد از جدا شدنمون شروع کرده به مزاحم شدن و هر کاریم میکنم بیخیال نمیشه بنظرتون میتونم بعنوان مزاحم تلفنی از ایشان شکایت کنم؟

  • بله این امکان وجود دارد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *