دانستنی های مهم قولنامه

دانستنی های مهم قولنامه با وکیل نادری ( ارائه مشاوره و راهکار های تخصصی ) : گاهی افراد قصد خرید یا فروش مالی مانند اتومبیل را دارند. ولی مقدمات لازم در حال حاضر وجود ندارد. مثلاً خریدار نمیتواند مبلغ را یک جا بپردازد. و یا فروشنده نمیتواند مال را تحویل خریدار دهد.

اما هر دو بر سر فروش مال توافق دارند. در نتیجه قولنامه نوشته میشود. یعنی بین خریدار و فروشنده یک سری قول و قرارهایی رد و بدل شده و فروشنده نباید مال را به دیگری بفروشد، خریدار هم باید تا مهلت تعیین شده پول را بپردازد.

ماهیت قولنامه

قولـنامه یک سند عادی است یعنی اعتبار اسناد رسمی را ندارد. زیرا یک کاغذ است که به دست افراد عادی تنظیم شده و مأموران دولت در آن دخالتی نداشته اند.

دانستنیهای مهم قولنامه

به عبارت دیگر گمان نکنید قولـنامه سند اتومبیل شماست و بخواهید با قولنامه کار را تمام کنید! تا وقتی به دفتر اسناد رسمی مراجعه نکنید و سند دریافت نکنید مالک تام الاختیار اتومبیلی که خریده اید نیستید.

رعایت نکات اصولی در نوشتن قولـنامه برای خریدار:

اگر فرد خریدار باشد باید نکات ذیل را به دقت رعایت کند:

  1. قبل از هر چیز باید بررسی کرد که بطور مثال نمایشگاه اتومبیلی که در آن اقدام به نوشتن قولنامه میشود. از اتحادیه مجوز دارد یا نه. به علاوه حق نمایشگاه دار در قولـنامه ذکر شود. همچنین از اسنادی که نزد واسطه به امانت گذاشته میشود، در قرارداد نام برده شود.
  2. سند اتومبیل شخصاً توسط خریدار ملاحظه شود تا اطمینان حاصل شود که اتومبیل در وثیقه نباشد. یا اینکه اگر احتمال داده میشود، که اتومبیل به شخص دیگری فروخته شده است، از طریق کدرهگیری میتوان به این مهم دست یافت.
  3. اگر کسی که قولـنامه را امضاء میکند، وکیل یا نماینده مالک است. مطمئن شوید که نمایندگی او قانونی است و حق امضاء در این مورد خاص را دارد.
  4. مالی که از طریق ارث به فروشنده رسیده باشد. خریدار حتماً باید گواهی انحصار وراثت و تسویه حساب مالیات بر ارث را مشاهده کند.
  5. خریدار حتماً اطمینان حاصل کند که فروشنده ممنوع المعامله نیست. در غیر اینصورت قادر به انتقال سند رسمی به خریدار نخواهد بود.

دیگر نکات مهم و ضروری

  1. خریدار تا زمانی که مال را دریافت نکرده است یا سن به نام وی نخورده است، از پرداخت کل مبلغ خودداری کند.
  2. اگر مال، چند نفر مالک داشته باشد، همه آنها باید زیر قولنامه را امضاء کنند. مگر اینکه یک نفر از طرف همه آنها وکالت داشته باشد.
  3. امروزه نسخه های چاپی قولـنامه وجود دارد. از نوشتن و امضاء کردن قولنامه های دستی خودداری کنید. قولـنامه باید در سه نسخه تنظیم شود. یک نسخه دست خریدار، یک نسخه برای فروشنده و یک نسخه نزد نمایشگاه دار می ماند.
  4. همچنین اسقاط کافه خیارات در قولـنامه حتماً ذکر شود. بدین معنا که راه برای هرگونه برهم زدن معامله توسط فروشنده بسته میشود.
  5. نکته مهم دیگر اینکه در قولنامه ذکر شود اگر درباره مال فروخته شده، فرد دیگری ادعای مالکیت کرد، مسئولیت جبران خسارت به عهده فروشنده است.

رعایت اصولی در نوشتن قولنامه برای فروشنده

در دانستنیهای مهم قولـنامه فروشنده قبل از هرچیز باید از توان مالی خریدار برای پرداخت مبلغ معامله اطمینان حاصل کند.

در صورتی که قرار است مبلغ معامله از طریق چک پرداخت شود. اگر چک خریدار برگشت خورد، فروشــــــنده فقط میتواند تقاضای قیمت چک را بکند. و حق ندارد که معامله را برهم بزند و تنها راهی که برای برهم زدن معامله وجود دارد؛ این است که شرط برهم زدن معامله را در صورت برگشت خوردن چک در قولـنامه قید شود.

آیا در قولـنامه میتوان تقاضای “وجه التزام” کرد؟

در قولـنامه میتوان قید کرد که اگر هریک از دو طرف معامله به قول و قرارهای موجود در قولـنامه عمل نکند، طرف دیگر میتواند وجه التزام کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *