نکات کلیدی قبل از اقدام برای طلاق توافقی
نکات حقوقی مهم در رابطه با طلاق توافقی : طـلاق توافـقی یکی از انواع طلاق است که زمانی اتفاق میافتد که زن و شوهر بنا به هر دلیلی به این نتیجه میرسند که دیگر قادر به ادامه زندگی مشترک با هم نیستند. بنابراین با رضایت دوجانبه تصمیم به جدایی و طلاق میگیرند.
مدت زمان طلاق توافقی
طلاق توافقی چقدر زمان می برد ؟ با بهره مندی از وکیل طلاق توافقی کمتر از یک ماه به طول میانجامد و در صورتیکه طـلاق توافـقی بدون وکیل انجام پذیرد، این مدت بین 3 الی 4 ماه زمان میبرد. این زمان در شهرهای مختلف کشور میتواند متفاوت باشد.
مدارک لازم جهت طلاق توافقی
برخلاف تصور برخی، در طـلاق توافـقی هم مراجعه به دادگاه لازم است. بنابراین باید دادخواست طـلاق تقدیم شود. ثبت این دادخواست نیازمند حضور طرفین در دفتر خدمات الکترونیک قضایی و ارائه مدارکی از قبیل ذیل است:
- گواهی عدم بارداری زوجه
- اصل عقدنامه یا رونوشت آن
- حکم دادگاه و قطعیت آن
مراکز مشاوره خانواده در طلاق توافقی
قبل از تقدیم دادخواست، زوجین ابتدا باید گواهی عدم انصراف از طلاق را از مراکز مشاوره خانواده دریافت کنند. بدین شرح که مراکز مذکور سعی در سازش بین زوجین دارند اما زمانی که به هدف خود نائل نشدند، به ناچار گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر میکنند.
طلاق توافقی در دوران بارداری
از نظر قانون امکان طلاق زن باردار وجود دارد و فرقی نمیکند طلاق از چه نوعی باشد. برای ثبت طلاق سردفتر مکلف است که گواهی عدم بارداری زن را از زوجه مطالبه کند تا مشخص شود که زوجه در هنگام طلاق باردار است یا خیر. در توافقنامه بین زوجین باید نحوه وضع حمل و هزینههای بارداری قید شود. عده طلاق زن باردار تا زمان وضع حمل است و بعد از زایمان میتواند ازدواج مجدد کند.
بطورکلی زن در مدت عده طلاق باین حق نفقه ندارد مگر اینکه از شوهر خود حامل باشد که تا وضع حمل، حق نفقه خواهد داشت.
مراجعه به دادگاه
براساس قانون جهت طـلاق توافـقی باید اقدام به اخذ گواهی عدم امکان سازش از دادگاه نمود و سپس براساس این گواهی نسبت به اجرای صیغهی طلاق در دفترخانه اقدام نمود.
توافقات در طـلاق توافـقی
در طـلاق توافـقی باید نسبت به مسائل مالی زوجه مانند مهریه، نفقه، اجرتالمثل توافق نمود. همچنین نسبت به جهیزیه، حضانت فرزندان، نفقه فرزندان، نحوه ملاقات فرزندان و وضعیت بارداری زوجه توافق نمود.
مدت زمان اعتبار حکم طـلاق توافـقی
وکیل خانواده : مدت اعتبار حکم عدم سازش 3ماه است و بعد از گذشت 3ماه، حکم صادر شده معتبر نیست و در صورت تمایل مجدد به طلاق توافقی باید کلیه مراحل برای صدور حکم عدم امکان سازش دوباره انجام شود.
طلاق توافقی و طلاق خلع و مبارات
چنانچه زوجین هر دو در مورد طلاق توافق داشته و در مورد نحوه جدایی و پرداخت حقوق زن و فرزندان به تفاهم برسند، طـلاق توافـقی میباشد.
براساس ماده 1146 قانون مدنی طلاق خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که از شوهر دارد در مقابل مالی که به او میدهد طلاق میگیرد اعم از اینکه مال مزبور عین مهر، معادل آن، یا بیشتر یا کمتر از مهریه باشد.
براساس ماده 1147 قانون مدنی در طلاق مبارات هر دو طرف از هم کراهت و تمایل به طلاق دارند اما میزان بخششی که زن به مرد میدهد بیش از مهریه نیست.
اگر مردی وکالت بلاعزل طلاق به زن بدهد و زن وکیل اختیار کند و از وکالت بلاعزل طلاق، طلاق توافقی درخواست کند، آیا قاضی میتواند طلاق یک طرفه صادر کند؟
بدون تعیین داور و اعلام نظر وی صدور رأی طلاق غیرقانونی است اما حضور موکل و شاهد ضرورتی ندارد.
آیا امکان درخواست مهریه بعد از طـلاق توافـقی وجود دارد؟
درخواست مهریه پس از طلاق توافقی وجود دارد ولیکن این موضوع نیز دارای راهحل بوده و در زمان توافقات طرفین با استفاده حق رجوع زن نسبت به مابذل مهریه امکان رجوع زن را به مهریه پس از ثبت صیغه طلاق بسته میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.