وکیل اثبات نسب و اقدامات لازم
وکیل اثبات نسب و اقدامات لازم , نسب چیست؟ تولد هر انسانی ناشی از ارتباط زن و مردی است که او را بوجود آوردهاند. این تولد یک نوع ارتباط طبیعی بین طفل و بوجود آورندگان او ایجاد میکند که در اصطلاح حقوقی نسب نامیده میشود.
نسب قانونی
یکی از اقسام نسب، نسب قانونی است. مبنای نسب قانونی، ازدواج و رابطه مشروع بین زن و شوهر است. بنابراین در زمان انعقاد نطفه، باید رابطه زناشویی قانونی بین زوجین برقرار باشد. طفلی که در فاصله بین 6 الی 10 ماه از رابطه زناشویی ایجاد شود، ملحق به شوهر است؛ زیرا فرض بر این است که زن به شوهر خود وفادار بوده و با مرد دیگری رابطه ندارد.
همچنین طفل ناشی از تلقیح مصنوعی نطفه شوهر به زن نیز ملحق به شوهر است ولی طفل ناشی از تلقیح نطفه بیگانه به زن، ملحق به شوهر نیست.
نسب در حکم قانون وکیل اثبات نسب
نسب در حکم قانون نسبی است که مبنای آن رابطه ناشی از اشتباه و اکراه باشد. بطور مثال مثال مردی اشتباهاً با زنی به هر علتی مانند تاریکی هوا، نزدیکی کند و از این آمیزش فرزندی به دنیا بیاید.
نسب غیرقانونی
نسب غیرقانونی ناشی از رابطه نامشروع بین زن و مرد است. اثبات نسب مادری در مقایسه با نسب پدری آسانتر است؛ زیرا دوران حاملگی و زایمان به آسانی قابل پنهان کاری و انکار نیست.
اخذ شناسنامه برای اطفال ناشی از رابطه نامشروع
طبق قانون ثبت احوال تولد هر کودکی ظرف 15 روز پس از به دنیا آمدن او باید به یکی از حوزههای ثبت احوال اعلام و برای طفل شناسنامه گرفته شود. این تکلیف در مرحله اول به عهده پدر و در صورت غیبت او با سایرین از جمله جدپدری، مادر، سرپرست و امین طفل خواهد بود. به موجب قانون مذکور، یکی از وظایف سازمان ثبت احوال، ثبت ولادت و صدور شناسنامه است و قانونگذار محترم در این مورد بین اطفال متولد از رابطه مشروع و نامشروع تفاوتی قائل نشده است.
در مواردی که طفل ناشی از زنا باشد و زانی اقدام به اخذ شناسنامه ننماید، با استفاده از عمومات و اطلاق مواد قانونی و با استباط از احکام فقهی، زانی پدر عرفی طفل تلقی و نتیجه کلیه تکالیف مربوط به پدر از جمله اخذ شناسنامه بر عهده وی میباشد و حسب ماده 884 قانون مدنی صرفاً موضوع توارث بین آنها منتفی است.
شرایط صحت اقرار به نسب در دادگاه
اقرار به نسب در دادگاه در صورتی اعتبار دارد و از منظر قانونی صحیح است که:
- تحقق نسب بر حسب عادت و قانون ممکن باشد. بطور مثال یک فرد 30 ساله نمیتواند ادعا کند که یک فرد 50 ساله فرزند اوست؛ زیرا خلاف عادت است.
- کسی که به نسب او اقرار شده تأیید کند مگر در مورد طفلی که اقرار به فرزندی او شده است و قادر به تصدیق و تأیید نمیباشد.
قاعده فراش
بطورکلی طفلی که از زن شوهردار به دنیا آمده باشد فرزند شوهر فرض میشود که به این حالت قاعده فراش میگویند. به عبارت اخری طفل متولد در زمان زوجیت ملحق به شوهر است مشروط بر اینکه از تاریخ نزدیکی تا زمان تولد کمتر از شش ماه و بیشتر از ده ماه نگذشته باشد. پس اماره فراش در دو صورت نسبت به شوهر جاری میشود:
- نزدیکی واقع شده باشد.
- از تاریخ نزدیکی تا زمان تولد طفل کمتر از شش ماه و بیشتر از ده ماه نگذشته باشد.
دادگاه صالح به رسیدگی دعوای راجع به اصل وراثت(نسب) کدام است؟
دادگاه خانواده صالح به رسیدگی دعوای اثبات نسب میباشد.
آیا رأیی که در دادگاه خانواده نسبت به نسب صادر میکند، قابل اعتراض است؟
بله؛ رأی دادگاه قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان است و همچنین این رأی در دیوان عالی کشور قابل فرجامخواهی است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.