وکیل اعاده دادرسی کیفری + طرح شکایت
اعاده دادرسی کیفری با بهترین وکیل در تهران : برای درک بهتر اعاده دادرسی کیفری ابتدا لازم است به معنای دقیق کلمه کیفر بپردازیم کیفر در لغت به معنای پیامد عملی است که شخصی انجام میدهد. و به معنای حقوقی و یا قضایی آن به مجازاتی که فرد خاطی در برابر قانون شکنی و جرمی که انجام داده است متحمل میگردد گفته می شود.
جرم نیز به در معنای عمومی و غیر تخصصی به معنای عدم رعایت موارد قانونی و یا تخطی کردن از آن است. که افراد را طبق قانون ملزم به تقبل و تحمیل مجازات مینماید .
اکنون که به تعریف واژه کیفر و جرم پرداختیم میبایست به تعریف و تفسیر اعاده دادرسی نیز بپردازیم.
اعاده دادرسی کیفری به معنای آن است که شخص متهم و یا مقام ذی سمت نسبت به حکم محکومیت به مجازات ، که قبلا صادر شده است اعتراض می نماید. و بنا به دلایلی درخواست رسیدگی مجدد آنرا می نماید. چرا که معتقد است فرد مجرم بیگناه است و یا آنکه علیرغم گناهکار بودن مجازاتی بیشتر از حد قانونی برایش در نظر گرفته شده است .
لازم به ذکر است اعاده دادرسی تنها از سوی شخصی متهم امکان پذیر است که حکم به ضرر آن صادر شده است. و همچین وکیل و یا نماینده قانونی آن .
نکته* باید توجه داشت شاکی نمی تواند به هیچ وجه اقدام به اعاده دادرسی نماید .
نحوه دادرسی:
شخص خواهان باید درخواست اعاده دادرسی خود را به دیوان عالی کشور تقدیم نماید. که در این صورت با وجود تمامی مدارک و مستندات پرونده برای وی تشکیل می گردد .
مراحل اعاده دادرسی کیفری در دیوانعالی
- مهمترین اقدام در اعاده دادرسی تحقیق برای کشف دلایلی است که در مرحله رسیدگی به آن اشاره نشده. و آن عامل می تواند دلیل اثبات بی گناهی باشد .
- ممکن است فرد به اتهام وارده اقرار نماید و اتهامش را بپذیرد. و صرفاً مدعی تعیین مجازات بیشتر از حد مقرر قانونی باشد. در این حالت باید با وکیل متخصص اعاده دادرسی کیفری مشاوره نمایید. که مجازات های قانونی را با مجازاتهای تعیین شده در دادنامه مقایسه نماید .
- ارائه مدارک و مستندات و آرای صادره به وکیل متخصص اعاده دادرسی و تنظیم لایحه ای مختصر ، مستدل و دقیق که صرفاً به جهات اعاده اشاره شده باشد .
- مراجعه به دیوان و ثبت اعتراض ، توجه داشته باشید دفتر دیوان عالی کشور در تهران است. و تعدادی از شعب دیوان در استان قم مستقر هستند لیکن در آتی احتمال انتقال تمام شعب به تهران وجود دارد .
- در لایحه تقدیمی باید تمامی آرائ صادره با مهر برابر اصل ضمیمه باشد. و مدارک ابرازی و استنادی نیز رونوست برابر اصل سند شده باشد .
- بعد از بررسی شرایط شکلی و پذیرش اعاده دادرسی ، درخواست به یکی از شعب ارجاع می گردد. که در شعبه مربوطه به موضوع بررسی در صورت پذیرش اعاده دادرسی پرونده به شعبه هم عرض صادر کننده حکم قطعی ارجاع و در غیر اینصورت قرار رد اعاده دادرسی صادرمیگردد .
- شعبه هم عرض صرفاً در میزان پذیرش اعاده وارد رسیدگی شده و حکم صادر خواهد نمود .
نکته*
توصیه می شود قبل از ثبت اعاده دادرسی حتماً از مشاوره وکیل متخصص اعاده دادرسی کیفری بهره مند شوید. چرا که رسیدگی در دیوانعالی کشور با دعاوی دیگر متفاوت بوده و تنظیم لوایح اعاده دادرسی بسیار تخصصی و پیچیده می باشد .
وکیل اعاده دادرسی کیفری با تجربیات خود در این خصوص می تواند به بهترین شکل ممکن نسبت به احقاق حق موکل خود اقدام نماید .
مهلت ثبت درخواست اعـاده دادرسـی
اعاده دادرسی کیفری در دیوان عالی کشور مقید به مهلت زمانی نیست و این یکی از تفاوتهای اعاده دادرسی حقوقی و کیفری است که اغلب مورد اشتباه قرار می گیرد در صورت نیاز به مطالعه مباحث مربوط به اعاده دادرسی حقوقی و کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله مربوطه وکیل اعاده دادرسی حقوقی مراجعه نمایید .
اما نکته قابل تامل آن است که در ماده 10 قانون مجازات اسلامی عنوان شده در صورت تخفیف مجازات مجرم با تصویب قانون جدید نیاز به درخواست اعاده دادرسی نبوده و دادگاه صادر کننده حکم می بایست با اعلام دادیار اجرای احکام مجازات متهم را تخفیف دهد که این امر بار دیوانعالی کشور در این زمنیه را کاسته است .
طبق ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری تنها در شرایط زیر میتوان اقدام به طرح دادخواست اعاده دادرسی نمود:
الف ) شخصی به اتهام قتل فردی دیگر محکوم شود ولی مقتول به صورت استثنایی زنده بوده وحیات وی نیز محرز گردد. در این شرایط شخص می تواند اقدام به دادخواست اعاده دادرسی نماید.
ب) چندین نفر به اتهام جرمی واحد محکوم به مجازات شوند. ولی آن جام به گونهای باشد که صورت پذیرفتن آن تنها توسط یک نفر امکان پذیر باشد. یعنی انجام آن جرم توسط چندین فرد همزمان و به صورت یک شکل امکان پذیر نباشد. پس نتیجتاً رای محکومیت ایراد خواهد داشت .
پ) دو شخص همزمان به علت ارتکاب جرم مشترک به یک گونه مشترک منتها از طریق دو مرجع قضایی متفاوت به جرمی محکوم شوند .در این صورت هر یک از آنها می توانند برای اثبات بی گناهی خود اقدام به درخواست اعاده دادرسی کیفری نمایند. چرا که قطعاً یکی از این دو بیگناه هستند .
ت) برای شخصی واحد هچنین با عمل جرمی واحد احکام متفاوتی صادر شود. به طور مثال شخصی مالی را از یک فروشگاه به سرقت میبرد و اشخاص ذی سمت در این سرقت با عناوین مختلفی از وی شکایت به عمل می آورند. مانند سرقت ؛ خیانت در امانت و… مشخص است فرد مرتکب یک جرم شده و نباید برای یک جرم چندین بار مجازات شود .
ث) در دادگاه ثابت شود که مبنای اثبات و شهادت های آورده شده از طرف شاکی جعلی بوده و خلاف اظهارات شاهدان اثبات گردد. و کذب آنها محرز و مشخص شود در این مورد نیز میتوان اعاده دادرسی نمود.
ج) پس از صدور حکم قطعی واقعه جدیدی به وجود بیاید. و یا ادلهای به تازگی ارائه شود که موجب اثبات بی گناهی شخص مجرم و بر عدم محکومیت او دلالت داشته باشد .
چ) در صورتی که عمل ارتکابی فرد متهم در قانون جرم شناخته نشده. یا آنکه حکم صادره از مجازات تعیین شده آن جرم طبق قانون بیشتر باشد.
وکیل اعاده دادرسی کیفری
با توجه به مطالب فوق که بیان گردید. به دلیل مشکلات و سختی های اثبات مواد هفتگانه ذکر شده. و جلوگیری از ورود ماهوی به اصل موضوع اتهامی بهتر است. تا با یک وکیل اعاده دادرسی کیفری مشورت نموده و همچنین از تجربیات وی در این زمینه بهره برد.
وکیل اعاده دادرسی کیفری با تجربیات خود در این زمینه می توانند نسبت به احقاق حق موکل خود در کمترین زمان و کمترین هزینه ممکن اقدام نموده و حقوق ایشان را تماماً حفظ نماید .
در صورت نیاز به بهترین وکیل امور کیفری از طریق راه های ارتباطی با ما تماس فرمایید. حمایت حقوقی و ارائه مشاوره حقوقی کارآمد به افراد نیازمند افتخار ماست .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.