وکیل مطالبه افت قیمت خودرو
دعوی مطالبه افت قیمت خودرو یک دعوی دینی بوده به این صورت که زیان زننده با تصادف خود ، به زیان دیده ضرر وارد کرده و حال باید آن ضرر را که به شکل دین بر ذمه او بوده را جبران کند . همانطور که مستحضر هستید دعاوی دینی از دسته دعاوی منقول بوده و دعاوی منقول اصولاً در صلاحیت دادگاه محل اقامت خوانده مطرح میشود. مورد دومی که برای تعیین مرجع صالح باید رعایت شود میزان مبلغ ریالی افت قیمت خودرو بوده. چنانچه میزان خسارت کمتر از بیست میلیون تومان باشد در صلاحیت شورای حل اختلاف ، و اگر از بیست میلیون تومان بیشتر باشد در صلاحیت دادگاه حقوقی محل اقامتگاه خوانده می باشد .
نحوه مطالبه افت قیمت خودرو
شروع دادرسی مطالبه افت قیمت خودرو نیز مانند دعوای مطالبه خسارات مالی ناشی از تصادفات از دو راه امکانپذیر میباشد :
راه اول :
خواهان خودش اقدام به آماده کردن مدارک و مستندات و تنظیم دادخواست کرده و از طریق دفاتر خدمات الکترونیک آن را برای دادگاه صالح ارسال کند .
راه حل دوم :
که با توجه به امکان مطالبه حق الوکاله وکیل و هزینه دادرسی از زیان زننده ، منطقیتر بوده اعطای وکالت به وکیل دادگستری جهت پیگیری پرونده می باشد. در صورت اعطا وکالت به مجموعه حقوقی وکیل نادری دیگر اقدامی از جانب موکل لازم نبوده و صفر تا صد کار با مجموعه حقوقی وکیل نادری میباشد. که بعد از ارسال دادخواستی قانونی و مستند به دادگاه صالح شروع به رسیدگی نموده. و با توجه به مدارک و مستندات تهیه شده توسط وکیل دادگستری و نظریه کارشناسی و دیگر تحقیقات لازم اقدام به صدور رای می کند .
جدول محاسبه افت قیمت خودرو در تصادفات
مشخص کردن افت قیمت خودرو توسط کارشناسان مربوطه با توجه به جدول افت قیمت خودرو در تصادفات مشخص میگردد در ادامه جدول محاسبه افت قیمت خودروه در تصادفات را جهت آشنایی شما ارائه داده می شود. تا در مواقع احتیاج با رجوع به آن اطلاعات نسبی را از میزان افت قیمت خودرو خود به دست آورید. جدول افت قیمت خودرو سال 1403 به شرح زیر میباشد :
- رنگ شدگی گلگیر های خودرو 2 تا 3 درصد افت قیمت
- رنگ شدگی درب های خودرو 3 تا 4 درصد افت قیمت
- رنگ شدگی صندوق خودرو 4 تا 5 درصد افت قیمت
- رنگ شدگی درب موتور خودرو 5 تا 7 درصد افت قیمت
- تعویض درب های خودرو 4 تا 5 درصد افت قیمت
- تعویض گلگیر های خودرو 3 تا 4 درصد افت قیمت
- تعویض درب موتور خودرو 6 تا 8 درصد افت قیمت
- تعویض درب صندوق خودرو 5 تا 6 درصد افت قیمت
در دعاوی مطالبه افت قیمت خودرو چه مواردی را میتوان مطالبه کرد؟
طبق قاعده کلی مقصر موظف است تمام خسارات وارده به زیان دیده را به طور کامل جبران کند . در تصادفات رانندگی نیز مقصر در صورت مطالبه خواهان موظف بوده. افت قیمت خودرو به همراه هزینههای جانبی آن ، هزینه دادرسی و همچنین حق الوکاله وکیل را به زیان دیده پرداخت نماید .
مهلت شکایت برای افت قیمت خودرو
مرور زمان اقامه دعوی ، ویژه دعاوی کیفری بوده و اقامه دعاوی حقوقی مقید به رعایت مدت زمانی خاص نیستند . دعوی مطالبه افت قیمت خودرو نیز یک دعوی حقوقی بوده و زیان دیده میتواند در هر زمان جهت مطالبه خسارات اقامه دعوی نماید . البته لازم به ذکر است که هرچه از تاریخ تصادف بگذرد اثبات ورود خسارت و میزان آن در دادگاه دشوارتر می گردد .
مسئول نهایی جبران کننده زیان
در تصادفات رانندگی مقصر حادثه باید خسارات وارده به زیان دیده را جبران کند ، ولی ممکن است زیان زننده با یک شرکت بیمه قرارداد منعقد کرده که در این حالت شرکت بیمه مکلف است که تا سقف رقم تعهد خود در قرارداد بیمه به جانشینی از زیان زننده ، خسارات وارده را جبران نماید . ناگفته پیداست اگر میزان خسارات وارده به خودرو از سقف تعهدات شرکت بیمه بیشتر باشد خود راننده مقصر موظف است مابقی خسارات را جبران کند . در هر صورت زیان دیده به حقش خواهد رسید .
همچنین اگر راننده خودرو مالک خودرو نباشد ، زیان دیده می تواند برای جبران خسارات وارده، هم به راننده مقصر و هم به مالک خودرو مراجعه نماید و هر دو در مقابل وی مسئولیت تضامنی دارند.
تفاوت افت قیمت خودروی داخلی با خارجی
یقیناً افت قیمت خودروهای لوکس و خودروهای خارجی که قیمت آنها میلیاردی بوده با بیشتر خودروهای داخلی به خصوص خودروهای رده پایین داخلی یکسان نیست . به عنوان مثال فرض کنید یک خودروی تویوتا لندکروز و یک وانت آریسان به یک میزان صدمه دیده باشند. در این مثال ممکن است خسارات وارده به تویوتا لندکروز یک میلیارد تومان ، در حالی که خسارات وارده به وانت آریسان ۷۰ میلیون تومان برآورد گردد . به همین دلیل بیشتر شرکتهای بیمه حداکثر ۵۰ درصد خسارات افت قیمت خودروهای خارجی را متقبل میشوند .
چگونه افت قیمت ماشین را پرداخت نکنیم؟
چنانچه در دادگاه دعوایی مبنی بر مطالبه افت قیمت خودرو اقامه شود و مطابق نظر دادگاه راننده به عنوان مقصر شناخته شود. میزان ریالی افت قیمت را معین و حکم به پرداخت آن شادر می کند . در چنین مواردی زیان زننده راهی جز تسلیم در مقابل رای صادره ندارد . چنانچه زیان زننده به مفاد رای دادگاه عمل نکند دادگاه میتواند دستور توقیف اموال او را صادر و یا حکم به جلب او بدهد .
رضایت گرفتن از زیان دیده یکی از راههای پرداخت نکردن افت قیمت خودرو میباشد . همچنین اگر کارشناس دادگستری در نظریه خود اعلام کند که به خودرو افت قیمت تعلق نمیگیرد نیز زیان زننده تکلیفی به پرداخت ندارد .
ممنوعیت تعمیر خودرو تا قبل از صدور رای نهایی
تا پیش از صدور رای نهایی بهتر است اقدام به تعمیر خودرو نکنید حال چنانچه به دلایلی مجبور به تعمیر خودرو میباشید. بهترین راه مراجعه به شورای حل اختلاف و تقاضای تامین دلیل بوده. که بعد از درخواست شما شورا یکی از کارشناسان را جهت تعیین میزان ریالی افت قیمت خودرو تعیین. و بعد از اعلام نظر کارشناس شما میتوانید اقداماتی نظیر تعمیرات ، صافکاری و دیگر اقدامات لازم را انجام دهید .
مشاوره حقوقی با وکیل متخصص
مجموعه حقوقی وکیل نادری با سالها تجربه در حوزه ارائه خدمات حقوقی و مشاوره تخصصی، بهعنوان یکی از پیشروترین مجموعههای حقوقی در ایران، آماده ارائه خدمات جامع و حرفهای در زمینه دعاوی مربوط به افت قیمت خودرو است. تیم وکلای مجرب و متخصص ما با آگاهی کامل از قوانین جاری و تجربیات گسترده در حوزه دعاوی خودرویی، به شما کمک میکند تا در شرایط پیچیده ناشی از تصادف خودرو و حوادث رانندگی، حقوق خود را بهطور کامل حفظ کنید.
مجموعه حقوقی وکیل نادری با ارائه مشاورههای تخصصی و بررسی دقیق پروندهها، به شما اطمینان میدهد که از همه راههای قانونی برای جبران خسارتهای وارده به خودرویتان بهرهمند شوید. چه در مواجهه با شرکتهای بیمه و چه در طرح دعوی علیه مقصرین، وکلای ما با تسلط بر جدیدترین رویههای قضایی و قوانین بیمهای، شما را در تمامی مراحل دادرسی یاری خواهند کرد. هدف ما در مجموعه حقوقی وکیل نادری، ارائه بهترین راهحلهای حقوقی و دستیابی به نتایج مطلوب برای موکلین است. با اعتماد به تخصص و تعهد تیم ما، میتوانید اطمینان حاصل کنید که پروندههای مربوط به افت قیمت خودرو و دیگر دعاوی مرتبط، با دقت و حساسیت بالا پیگیری خواهد شد.
چرا باید وکیل بگیریم ؟
وکیل میتواند با کمترین هزینه ، کمترین زمان ممکن ، با درصد موفقیت خیلی بیشتری پرونده شما را به نتیجه برساند. گاهی اوقات خودروی زیان زننده دارای بیمه نبوده و خود نیز حاضر به جبران خسارات وارد نمی باشد. در چنین مواقعی وکیل دادگستری می تواند با اقامه دعوا و گرفتن حکم بر علیه زیان زننده از طریق مراجع قضایی او را مجبور به جبران خسارات وارده نماید . همچنین برخی شرکتهای بیمه از پرداخت میزان ریالی افت قیمت خودرو ، خودداری کرده. و یا با استفاده از کارشناسان خود میزان افت قیمت را خیلی پایینتر از میزان واقعی آن در نظر میگیرند. در این مواقع اقامه دعوا در دادگاههای صالح با کمک وکیل متخصص مطالبه افت قیمت خودرو می تواند شما را به حق و حقوق قاونی خود برساند .
مقالات مرتبط با این مقاله
یک ) مطالبه خسارات مالی ناشی از تصادفات
دو ) نکاتی درباره ایراد صدمه بدنی غیرعمدی بر اثر تصادفات رانندگی
سه ) رانندگی در حال مستی و مجازات آن
پنج ) شکایت از خودرو مزاحم + مراحل و مدارک لازم
سوالات شما
میزان حق الوکاله شما برای پیگیری پرونده های مطالبه افت قیمت خودرو چقدر می باشد ؟
طبق تعرفه قانونی یا قرارداد خصوصی محاسبه می شود .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.