0 تا 100 ارث و نحوه تقسیم آن

ارث و تقسیم ارثیه چگونه تقسیم می شود؟ سوالات و نکات مهم حقوقی با وکیل نادری : عد از اینکه فردی فوت می‌کند رابطه‌ی وی با اموالش قطع می‌شود و بطور غیرارادی اموال وی به ورثه او تعلق می‌گیرد. ورثه به خویشاوندی گفته می‌شود که از نزدیکترین درجه شروع و تا دورترین درجات خویشاوندی پیش می‌رود و وجود هر درجه از خویشاوندان، خویشاوندان بعدی را از ارثیه محروم می‌کند. در ادامه با توضیحات وکیل تقسیم ارث همراه باشید…

موجبات ارث

1. ارثیه به موجب سبب

به واسطه ازدواج با متوفی، رابطه ارثیه ‌بری ایجادشده و وارث متوفی محسوب می‌گردد. ارث به موجب نکاح دائم ایجاد می‌شود و شرط توارث در نکاح موقت باطل است و به بیان دیگر در ازدواج موقت زن و مرد از یکدیگر ارثیه نمی‌برند.

2. ارثیه به موجب نسب

افرادی که با داشتن رابطه خونی با متوفی، خویشان او محسوب می‌شوند و از او ارثیه می‌برند.

ارث

مالیات بر ارث

مالیات بر ارث مالیاتی است که از اموال و دارایی‌های شخص که پس از فوت وی باقی می‌ماند، دریافت می‌شود.
پرداخت مالیات بر ارث اجباری است و باید توسط وراث پرداخت بشود. در صورتی که مالیات بر ارث پرداخت نشود، مال مورد نظر به وراث انتقال داده نمی‌شود و نمی‌توانند دخل و تصرفی در آن داشته باشند.

همانطوز که قبلا توسط وکیل مالیات بر ارث نیز بیان شد ، وراث طبقه اول کمترین میزان مالیات را پرداخت می‌کنند و وراث طبقه دوم و سوم به ترتیب دو و چهار برابر ورثه طبقه اول باید مالیات بپردازد.

گواهی انحصار وراثت

با صدور این گواهی مشخص می‌شود که وراث متوفی چه کسانی هستند. برای هرگونه اقدامی جهت تقسیم ترکه یا هر نوع اقدام دیگری مربوط به متوفی، وراث و سایر اشخاص ذینفع نیازمند به گواهی تصدیق انحصار وراثت می‌باشند.
گواهی انحصار وراثت از طریق شورای حل اختلاف محل آخرین اقامتگاه متوفی با درخواست یکی از ورثه و یا هر ذینفع دیگری صادر می‌شود.

اختلاف وراث در تقسیم ارث

وکیل ارث : اگر یک یا چند نفر از ورثه راضی به تقسیم ترکه نباشند، کسی که مایل است اموال تقسیم شود باید از دادگاه تقسیم ترکه را درخواست نماید که در قالب دادخواست تقسیم ترکه مطرح میشود.

دادگاه همه ورثه را دعوت و به موضوع رسیدگی می‌کند. اگر مال قابل تقسیم باشد مثل پول نقد، دادگاه سهم هریک از ورثه را تعیین می‌کند ولی اگر مانند خانه یا اتومبیل باشد که نتوان سهم هر یک از ورثه را جداگانه به وی داد، دادگاه آن را به مزایده می‌گذارد و پس از فروش، سهم هریک از ورثه را به آنها پرداخت می‌کند.

محروم ‌کردن از ارث

فرد تا زمانی که زنده است می‌تواند هرگونه دخل و تصرفی در اموال خود انجام دهد مثلاً کل اموال خود را به هر کسی که دوست دارد انتقال بدهد ولی اگر این کار را نکرد، نمی‌تواند در قالب وصیت بعضی از وراث را از ارث محروم کند.

بنابراین اصطلاح حقوقی به نام ممنوع ‌الارث وجود ندارد و به موجب قانون هر فردی فقط نسبت به یک‌ سوم اموال خود، می‌تواند وصیت کند و مابقی بصورت قهری به وراث انتقال مالکیت می‌شود.

تقسیم ارث طلای مادر

باور اشتباهی بین مردم وجود دارد که طلاهای مادر بعد از فوت به دخترانش می‌رسد و پسران حقی از این طلاها ندارند اما این مسأله ریشه قانونی ندارد و طبق قانون این طلاها باید بین دختران و پسران متوفی مثل سایر اموال تقسیم شود.

شرایط ارث‌ بردن جنین

جنین تا زمانی که زنده متولد نشود ارث نمی‌برد. شرط ارثیه ‌بری حیات است اما در خصوص جنین اگر مرده متولد شود. یا در شکم مادر سقط شود، ارث نمی‌برد. مگر اینکه جنین در زمان تولد یک دم و بازدم(علائم حیات) انجام دهد سپس فوت کند.

سهم الارث زن از شوهر چه مقدار است؟
یک زن در صورت داشتن فرزند از شوهرش، یک‌ هشتم ارث می‌برد و در غیر اینصورت یک ‌چهارم ارث می‌برد.

اگر کسی هیچ وارثی نداشته باشد، اموالش به چه کسی ارث می‌رسد؟

پس از گذشت 10 سال از اتمام تحریر ترکه و پیدانشدن وارث قانونی برای شخص، اموال او به حساب خزانه دولت واریز می‌شود. و عهده‌ دار اداره و اجرای این امور نیز قاضی می‌باشد.

1 پاسخ
  1. ماهرخ
    ماهرخ گفته:

    سلام ،یک هشتم اموال بیشتره یایک چهارم؟؟؟ اگه حق ارث ازشوهرجزشروط مهریه باشه چقدبعدجدایی زن ازشوهرارث میبره؟؟؟

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *