وکیل ارث

وکیل ارث

وکیل ارث

ارث در معنای حقوقی به معنی انتقال قهری(جبری وبدون اختیار) اموال و دارایی های فردی است که فوت شده به وراث وبازماندگان او که با توجه به میزان نزدیکی و دوری از شخص متوفی سهم هر یک تعیین میگردد .

ارث بری قواعدی است که در شرع مقدس اسلام آمده و در قرآن نیز به آن اشاره شده است با توجه به این امر که در زمان تدوین قانون مدنی قواعد مربوط به ارث عیناً از شرع به قانون گذاری رسیده است پس همان ارث بری که در فقه آمده در عمل اجرا میگردد .

حال باید بدانیم که ارث بری هم شامل اموال حقوق و همچنین دیون متوفی می باشد و اگر ورثه کل ارث بری را بپذیرند دیون نیز جز موارد به ایشان ارث خواهد رسید .

با توجه به تخصصی بودن موضوع رد ترکه توسط وراث در جهت اعلام عدم تمایل به ارث بری در مقاله دیگری در صفحه مشاوره حقوقی رد ترکه مورد بررسی قرار میگیرد .

البته لازم به ذکر است که ارث بری در دارایی های مثبت و ارزشمند شخص مرحوم هم شامل جنبه مادی وهم جنبه معنوی میشود به عبارتی اموال به ارث رسیده هم ممکن است پولی باشد مانند حسابهای بانکی یا املاک و هم اعتباری مانند حقوق معنوی اثر صنعتی یا مالکیت فکری و موارد دیگر .

اگرچه در بسیاری از موارد با وجود آنکه افراد در رابطه با تقسیم ارث با مشکلی روبرو نمی شوند اما در مواردی نیز ممکن است با مخالفت برخی از وراث ، افراد مجبور به مراجع به دادگاه باشند در این حالت نیز بهره مندی از وکیل ارث و وکیل تقسیم ترکه میتوان حقوق خود را محفوظ داشت .

وکیل ارث

انواع طبقات ارث

برای تقسیم بندی ارث طبق قانون اشخاصی که از اموال فرد متوفی ارث میبرند به طبقاتی تثسیم بندی میشوند:

اولین طبقه: والدین، فرزندان و فرزندان فرزندان(نوه)

دومین طبقه: اجداد، خواهر، برادر و فرزندان آنها

سومین طبقه: خواهران، برادران والدین(عمو عمه.خاله. دایی) و اولاد آنها

نکته قابل توجه در طبقات ارث این است که در صورت زنده بودن طبقه اول، طبقه بعدی از آن محروم می شود.

در صورت فقدان ونبود هر یک از طبقات به طبقه بعدی مراجعه می شود که البته قواعد بسیار زیری در برخی از ارث بری ها وجود داشته در صورت تمایل میتوانید به وکیل ارث مراجعه نمایید .

 

موانع ارث

نحوه تقسیم ارث با توجه به طبقات متفاوت است اما در مواردی نیز ورثه از ارث محروم می شوند که این عوامل به شرح زیر است:

قتل: هنگامی که شخصی ، فرد دیگری به قتل برساند اگر در حالت معمول از او ارث می برده دیگر نمی تواند ادعایی نسبت به ارث بری نماید .

کفر: این مورد در شرایطی اتفاق می افتد که ورثه و موروث مذاهب متفاوتی داشته باشند به این ترتیب مالی به ورثه تعلق نمی گیرد و اموال به بیت المال متعلق است

لعان: لعان به دو شکل صورت می گیرد :

  1. لعان زن و شوهر: که باعث حرمت ابدی می شود و امکان رجوع به آن وجود ندارد لعان اقدامی است که در فقه به آن اشاره شده است در صورت تمایل به مطالعه بیشتر در خصوص لعان داشتید میتوانید به صفحه مربوطه لعان مراجعه نماید.
  2. لعان اولاد و والد: این لعان را نفی والد نیز می نامند که با رجوع می توان رابطه توارث یک سویه را برقرار کرد.

مفهوم ورثه

ورثه به افرادی گفته می شود که دارایی مرحوم بصورت خود به خودی به ایشان منتقل می گردد و جمع ورثه را وراث گویند .

بدین ترتیب وراث می توانند در اموال متوفی تصرف کنند

قابل توجه است که پیش از آنکه در ارث تصرف شود باید دیون مربوط به متوفی پرداخت شود و سپس می توانند اداره اموال را بر عهده گیرند که البته با توجه به قواعد امور مالیاتی افراد در صورت تحصیل دارایی هایی از متوفی موظف هستند مالیاتی به عنوان مالیات بر ارث را پرداخت نمایند در این مورد بهتر است از حضور یک وکیل ارث بهره ببرید تا مراحل انجام کار به خوبی صورت گیرد

 

حصر وراثت چیست؟

همانطور که می دانید هر یک از وراث سهم الارث مشخصی دارند که برای تصرف در آن نیاز است تا انحصار وراثت صورت گیرد

انحصار وراثت از طریق شورای حل اختلاف صورت می گیرد که معمولا شعبه محل سکونت فرد متوفی است. شورای حل اختلاف با صدور گواهی انحصار وراثت این موضوع را اثبات می کند که چه افرادی با چه میزان سهمی از مرحوم ارث می برند به عبارتی برگه انحصار وراثت مشخص کننده وراث است .

لازم به ذکراست که برای رسیدگی به مسئله انحصار وراثت دادگاه با انتشار آگهی حصر وراثت ازوراث می خواهند تا اگر مطابق دلایلی جز ورثه محسوب می شوند و یا ادعایی در این خصوص دارند به دادگاه مراجعه نمایند .

نحوه دریافت گواهی انحصار وراثت

در ابتدا برای دریافت گواهی انحصار وراثت با کمک گرفتن ومشورت از وکیل ارث به اداره ثبت احوال باید مراجعه کرد تا موضوع فوت ثبت کامپیوتری شود که در ادامه با باطل شدن شناسنامه فرد فوت شده گواهی فوت برای وی صادر می شود.

پس از صدور گواهی تمامی اموال به صورت قهری به ورثه منتقل می شود که ورثه به منظور تعیین سهم خود به دادگاه مراجعه کرده و گواهی انحصار وراثت را دریافت می کنند

برخی از دعاوی منجر به اعتراض یکی از ورثه نسبت به سهم الارث باشد،این مورد ممکن است به دلیل ثبت نشدن شخصی در گواهی انحصار وراثت اتفاق افتد که در این صورت فرد می تواند با کمک یک وکیل ارث اقدام به شکایت کند

برای آنکه ارث توسط ورثه دریافت شود در ابتدا باید وارث بودن آنان تایید و در ادامه سهم الارث آنان نیز معین گردد

نکته*

وکیل ارث فردی است که با آگاهی کامل به قانون و امورحسبی واشراف به طبقات مختلف ارث “شرایط محرومیت از ارث” ارث فرزند خوانده” ارث زن از شوهر و تقسیم ارث تسلط داشته و شروع اقداماتش در جهت تقسیم ترکه متوفی ابتدا اخذ حصر وراثت سپس تحریر ترکه و پرداخت مالیات بر ارث و سپس انجام تقسیمات می باشد .

ارث زن از شوهر

در صورتی که مردی فوت کند و زن از همسرش فرزند یا نوه ای نداشته باشد، یک چهارم ارث به وی تعلق می یابد. در صورتی که زن دارای فرزند باشد یک هشتم از اموال منقول و غیر منقول را به ارث می برد .

البته نکته مهم آنجاست که منظور از فرزند ، الزاماً فرزند مشترک نبوده و ملاک پدر بودن متوفی است چه از همسر کنونی و چه از همسر سابق خود .

اهمیت زمان فوت در ارث بری

باید توجه داشت افراد زنده از شخص متوفی ارث می برند ولو آنکه یک ثانیه بعد از شخص مورث خود فوت نمایند.

که این امر زمانی محل ایراد و اختلاف است که مورث به همراه وراث خود در سانحه ای مرحوم شوند در صورت تعیین زمان فوت هر یک ولو با چند دقیقه اختلاف قواعد و شرایط ارث بری متفاوت خواهد بود .

آیا فرزند خوانده از پدر و مادر خود ارث می برد ؟

چون در فقه شیعی نسب فقط از طریق ولادت شرعی (فرزند حاصل از رابطه نامشروع و با علم به نامشروع بودن ) ایجاد میشود بنابراین از طریق فرزند خواندگی رابطه نسبیت ایجاد نشده و حتی در صورتی که فرزند متولد شده رابطه خونی با والدین خود داشته باشد و در زمان عقد نکاح نباشد و به عبارتی ولد الزناباشد نیز رابطه ارث بری قطع می گردد .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *