اعتراض به قرار منع تعقیب + 5 نکته طلایی

شرایط و نحوه اعتراض به قرار منع تعقیب :  هنگامی که پرونده برای بررسی و انجام تحقیقات بیشتر به دادسرا ارسال می گردد قرارهای متفاوتی حسب مورد صادر می گردد. یکی از قرارهای نهایی صادر شده از سمت دادسرا قرار منع تعقیب است. قرار منع تعقیب دو دو حالت زیر صادر می گردد:

  1. عمل انجام شده توسط متهم از نظر قانونی جرم محسوب نمی گردد.
  2. ادله و مدارک کافی برای ارتکاب جرم از سوی متهم وجود ندارد.

اعتراض به قرار منع تعقیب از طریق دفاتر خدمات قضایی صورت می پذیرد. شاکی می تواند از طریق تکمیل فرم های مخصوصی اعتراض خود را مبنی بر قرار منع تعقیب اعلام داشته و تقاضای رسیدگی مجدد به پرونده را از دادگاه خواستار گردد.

عتراض به قرار منع تعقیب

در نظر داشته باشید که قرار و حکم دو موضوع متفاوت می باشند. حکمی که از سوی دادگاه صادر می گردد قطعی است. اما قرار صادره از سوی بازپرس و یا دادیار در نتیجه ی تحقیقات مقدماتی صادر می گردد .بنابراین قرار پیرامون ارتکاب جرم و یا عدم ارتکاب آن شکل می گیرد. پس قرار به منزله ی حکم نهایی دادگاه نخواهد بود. در ادامه با وکیل نادری همراه باشید.

اعتراض به قرار منع تعقیب

به دنبال برگزاری جلسات دادرسی و با آغاز تحقیقات مقدماتی ممکن است مشخص گردد. که ادله و مدارک مورد نیاز برای اثبات جرم از سوی متهم وجود ندارد. به عبارت دیگر تحقیقات نشان دهنده ی بی گناهی متهم است. یا در مواردی که عمل انجام شده از سوی متهم جرم نیست. و صرفا مسئولیت مدنی به همراه دارد. در چنین شرایطی قرار منع تعقیب برای متهم صادر می گردد.

بر اساس ماده ی 270 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در صورت صدور قرار منع تعقیب از سوی بازپرس و یا دادیار امکان اعتراض برای آن وجود دارد. مدت زمان در نظر گرفته شده برای اعتراض در رابطه با افراد مقیم کشور 10 روز پس از تاریخ ابلاغ است، این مدت زمان برای افرادی که خارج از ایران زندگی می کنند 1 ماه در نظر گرفته می شود.

جهت اعتراض به قرار منع تعقیب در اولین قدم بایستی در سامانه ثنا ثبت نام کرده و احراز هویت شما انجام گردد. پس از صدور قرار از دادسرا می توان جهت ثبت لایحه ی اعتراض به قرار منع تعقیب اقدام نمود. برای ثبت اعتراض می توان از طریق مراجعه به یکی از شعب دفاتر خدمات قضایی اقدام نمود.

در صورت وارد دانستن اعتراض دادگاه قرار جلب به دادرسی را صادر می نماید.

 نکته ی مهم در رابطه با اعتراض به قرار منع تعقیب

  1. مرجع صالح رسیدگی برای اعتراض به قرار منع تعقیب دادگاه عمومی محل وقوع جرم می باشد.
  2. اسامی و مشخصات کامل شاکی و متهم همراه با ذکر کامل آدرس بر اساس همان مواردی که در متن شکوائیه قید گردیده بایستی در لایحه ی اعتراض به قرار منع تعقیب لحاظ گردد.
  3. در رابطه با افراد زیر 18 سال درصورتی که ارتکاب جرم محرز گردد پرونده از دادسرای عمومی و انقلاب اطفال به دادگاه کیفری اطفال ارجاع داده می گردد.
  4. در صورتی که خواهان اعتراض به قرار منع تعقیب هستید و تقاضای رسیدگی مجدد به پرونده را دارید بایستی کلیه ی مدارک و مستنداتی که به دادسرا ارائه داده اید مجددا پیوست لایحه ی اعتراضی نمایید تا در دادگاه مورد بررسی مجدد قرار بگیرد.
  5. اگر مواردی وجود دارد که بازپرس و یا دادیار دادسرا در مرحله ی تحقیق به آن توجه کافی نداشته اند پررنگ و برجسته کنید. همچنین اگر مواردی را سراغ دارید که انجام آنها برای کشف حقیقت ضروری بوده و انجام نپذیرفته و یا نیاز به استعلامی بوده که صورت نپذیرفته است می توانید در لایحه ی اعتراضی خود قید کرده و خواستار آن گردید.

انجام مشاوره حقوقی با وکیل نادری

احتمال صدور قرار منع تعقیب برای بسیاری از پرونده های کیفری امکانپذیر است. در یک تعریف ساده هرگاه ادله ی کافی برای ارتکاب جرم از سوی متهم وجود نداشته باشد قرار منع تعقیب صادر می گردد. از آنجایی که قانون به جمیع جهات توجه دارد در چنین شرایطی برای شاکی پرونده این حق ایجاد می گردد که اعتراض خود را در رابطه با صدور قرار منع تعقیب اعلام کرده و خواستار رسیدگی مجدد پرونده شود.

تمامی قرارهای مقدماتی صادره از داسرا مانند قرار منع تعقیب به منظور صدور حکم نهایی پرونده صادر می شوند. بنابراین اساس و فلسفه ی آنها با حکم نهایی دادگاه متفاوت است. از آنجایی که قرار های صادره از دادسرا صرفا در راستای تحقیقات دادسرا صادر می گردند بنابراین همیشه کامل و نهایی نیستند. گاه با ارائه ی ادله ای محکم تر و مستنداتی قوی تر می توان در روند تحقیقات دادسرا تغییراتی به وجود آورد. چنین امری به صدور قراری عادلانه تر منجر می گردد.

به یاد داشته باشید که اگر عمل متهم مستند قانونی نداشته باشد. یعنی از نظر قوانین جرم محسوب نگردد . موضوع قابل رسیدگی مجدد نخواهد بود. اما در صورتی که بتوان با ارئه ی ادله و مدارک کافی ارتکاب جرم توسط متهم را اثبات نمود موضوع قابل رسیدگی مجدد می باشد. جزئیات قانونی بسیاری در این رابطه وجود دارد که با حضور یک وکیل کیفری در این امر و ارائه ی راهکارهای قانونی کارآمد در کنار مشاوره حقوقی مطمئن می توانید از آن آگاه شوید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی در این زمینه می توانید با پوریا نادری وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *