وکیل مطالبه خسارت تاخیر تادیه
بهترین وکیل مطالبه خسارت تاخیر تادیه دی تهران : با توجه به میزان تورم که در سالهای اخیر شاهد آن هستیم بحث خسارت تاخیر تادیه اهمیتی چند برابری پیدا کرده است . خسارت تاخیر تادیه در آیین دادرسی مدنی و همچنین قانون مدنی در مباحث مربوط به قراردادها و خسارات دادرسی بیان شده است .
خسارت تاخیر تادیه به صورت خاص هنگامی مطرح میشود که اطراف قرارداد در تاریخ پیش بینی شده ، به تعهدات پولی خود عمل نکرده. که به مرور قدرت خرید و ارزش پول طلبکار پایین میآید. در نتیجه قانونگذار برای حل این مشکل پرداخت خسارت تاخیر تادیه را پیش بینی کرده است . و در صورت بروز تخلف از ناحیه مدیون ، او باید مبلغی را بابت پایین آوردن ارزش قدرت خرید به داین بدهد . در این مقاله به این موضوعات پرداخته می شود :
تعریف خسارت تاخیر تادیه ؛ رای وحدت رویه ، خسارت تاخیر تادیه از چه زمانی محاسبه میشود. شرایط مطالبه خسارت ، وکیل متخصص مطالبه خسارت تاخیر تادیه . در ادامه با وکیل نادری همراه باشید .
تعریف خسارت تاخیر تادیه
منظور از خسارت تاخیر تادیه ضررها و زیانهایی بوده که در نتیجه تاخیر در پرداخت بدهی مدیون به طلبکار وارد میشود . خسارت تاخیر تادیه یک مبلغ جداگانه از بدهی اصلی بوده. که به دلیل تاخیر در پرداخت بدهی به بدهی اصلی اضافه شده و باید به طلبکار پرداخت شود . در حقیقت عدم تادیه به موقع دین طلبکار ممکن است باعث ورود ضررهایی به او شود و خسارت تاخیر تادیه جبران کننده این ضررها میباشد .
رای وحدت رویه
یکی از آرای وحدت رویه ای که در خصوص خسارت تاخیر تادیه صادر شده است رای وحدت رویه شماره 850 دیوان عالی کشور بوده که نحوه محاسبه خسارت تاخیر تادیه را توسط دادگاه ها مشخص می کند . در زیر متن رای وحدت رویه شماره 850 را برای شما می آوریم :
(مستفاد از ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۲۱/۱/۱۳۷۹، در دعاوی مالی که موضوع آن دین و از نوع وجه رایج است، برای جبران خسارت واردشده به داین، با احراز شرایط مندرج در این ماده از قبیل تمکّن مالی مدیون و امتناع وی از پرداخت دین، خسارت تأخیر تأدیه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی به صورت جدول ماهانه منتشر میگردد.
مقرّر شده است که نحوه محاسبه: حاصل تقسیم عدد شاخص در زمان تأدیه بر عدد شاخص در زمان سررسید ضرب در مبلغ اصل دین شده و عدد به دست آمده، مبلغ دین با احتساب خسارت تأخیر تأدیه خواهد بود. لذا با توجه به تصریح ماده قانونی مرقوم و عبارات به کار برده شده در آن، محاسبه خسارت تأخیر تأدیه بر مبنای «شاخص سالانه» است. ضمناً خسارت تأخیر تأدیه شامل سودهای مرکّب که فاقد وجه شرعی است، نخواهد بود. بنابراین رأی شعبه دوّم دادگاه تجدید نظر استان یزد تا حدی که با این نظر انطباق دارد با اکثریت آراء اعضای هیأت عمومی، صحیح و منطبق با موازین قانونی تشخیص داده شد. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاهها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازمالاتباع است.)
نکته: چنانچه چند نفر با هم از یک نفر طلبکار باشند. هر یک از طلبکارها به نسبت سهم خود میتوانند از متعهد تقاضای پرداخت خسارت تاخیر تادیه نمایند .
نکته : خسارت تاخیر تادیه و وجه التزام را با هم در خصوص یک قرارداد میتوان به صورت همزمان مطالبه کرد. چرا که وجه التزام نیز خود نوعی خسارت میباشد که میزان آن را طرفین قبل از وقوع اختلاف مشخص کردهاند .
همچنین بخوانید: وجه التزام چیست ؟ 2 حالت آن
خسارت تاخیر تادیه از چه زمانی محاسبه میشود
برای اینکه طلبکار بتواند خسارت تاخیر تادیه از مدیون مطالبه کرده و ضررهای وارده به خود را جبران کند باید یک سری نکات قانونی را رعایت نماید . طبق قانون آیین دادرسی مدنی خسارت تاخیر تادیه از زمان سررسید طلب قابل مطالبه بوده لکن مطالبه خسارت تاخیر تادیه در صورتی امکان دارد که طلبکار آن را مطالبه کرده باشد. و بعد از سررسید طلب و مطالبه طلبکار خسارت تاخیر تادیه تا زمان پرداخت دین محاسبه میشود .
در نتیجه اگر طلبکار طلب خود را بعد از سررسید مطالبه نکرده باشد به دین او خسارت تاخیر تادیه تعلق نخواهد گرفت . مطالبه پرداخت طلب نیز راههای گوناگونی دارد. که میتواند از طریق دادخواست و یا ارسال اظهارنامه قضایی صورت گیرد . شما میتوانید برای تنظیم دادخواست یا اظهارنامه با وکیل متخصص تنظیم دادخواست و یا وکیل متخصص تنظیم اظهارنامه تماس حاصل فرمایید .
شرایط مطالبه خسارت تاخیر تادیه
طبق قانون آیین دادرسی مدنی برای اینکه دائن بتواند از مدیون خسارت تاخیر تادیه مطالبه کند باید شرایطی وجود داشته باشد. این شرایط عبارتند از :
- موضوع طلب حتماً باید وجه رایج باشد .
- لازم است طلبکار حتماً طلب خود را به هر نحوی( که توسط دادگاه قابل احراز باشد ) مطالبه کرده باشد.
- یکی دیگر از شرایط خسارت تاخیر تادیه تمکن مالی مدیون میباشد . مدیون باید با وجود متمکن بودن از پرداخت دین خود امتناع ورزد .
- تغییر فاحش قیمت سالانه از زمان سررسید تا هنگام پرداخت .
نکته : موردی که باید به آن توجه شود این بوده که خواهان باید خسارت تاخیر تادیه خود را ضمن دادخواست اصلی و یا در حین دادرسی مطرح کند. که در این صورت هزینه دادرسی پرداخت نخواهد کرد ، لکن اگر خواهان بعداً به صورت یک دادخواست مستقل از دادگاه تقاضای خسارت تاخیر تادیه نماید مجبور بوده یک هزینه دادرسی جداگانه پرداخت نماید .
وکیل متخصص مطالبه خسارت تاخیر تادیه
آیا از تأخیر در پرداخت بدهیها آسیب دیدهاید؟ به دنبال جبران خسارت هستید؟
وکیل نادری متخصص در مطالبه خسارت تاخیر تادیه آماده است تا شما را در این مسیر پیچیده یاری کند.
اگر از تأخیر در پرداخت بدهیها یا عدم پرداخت بهموقع طلب خود رنج میبرید. ما در کنار شما هستیم تا حقوق شما را مطالبه و جبران خسارت کنیم.
خدمات ما شامل موارد زیر است:
- ✔️ دعاوی خسارت تاخیر تادیه برای حقوق مالی شما
- ✔️ مشاوره حقوقی تخصصی و راهکارهای قانونی برای سرعت بخشیدن به پرداختها
- ✔️ پیگیری پرونده بهطور کامل تا حصول نتیجه مطلوب
چرا وکیل نادری؟
- ✔️ تجربه و تخصص در حقوق مالی و تجاری
- ✔️ پیگیری سریع و مؤثر برای جبران خسارت
- ✔️ کسب نتیجه مطلوب در کمترین زمان ممکن
اگر حقوق شما تضییع شده و وقت شما ارزشمند است، همین امروز با ما تماس بگیرید!
شماره تماس: 09124230952
ایمیل : pooriya.naderi@yahoo.com
پیج اینستاگرام : vakil naderi
آدرس دفتر: تهران ، میدان تجریش ، ابتدای خیابان فناخسرو ، جنب مجتمع تجاری تندیس ، پلاک 16 ، طبقه اول
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.