فرزند خوانده و پیدا شدن پدر واقعی او

شرایط فرزند خوانده و پیدا شدن پدر واقعی او + نکات حقوق مهم با وکیل نادری  : فرزند به کسی گفته می شود که حاصل زندگی زن و شوهر است. و به عبارت ساده تر فرزند رابطه خونی و طبیعی با والدین خود دارد. در یک حالت ممکن است که طفل با عدم وجود رابطه ی خونی و طبیعی با اشخاص دیگر، به عنوان فرزند شناخته شود. و تحت ضوابطی فرزند خواندگی اتفاق می افتد.

فرزند خواندگی در قانون با شرط نبود پدر واقعی طفل

وکیل فرزند خواندگی : مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران به خصوص قانون حمایت از کودکان بی سرپرست و بد سرپرست مصوب سال 1392 افراد می توانند با رعایت قوانین و مقررات و در صورت عدم وجود پدر واقعی طفل صغیر، سرپرستی را به عهده بگیرند.

فرزند خوانده و پیدا شدن پدر واقعی او

ارث بری فرزند خوانده از پدر واقعی خود

در صورتی که پدر طفل تحت سرپرستی پیدا شود فرزند وی وارث او خواهد بود. و همچنین طفل از سایر خویشان واقعی خود ارث خواهد برد. اما فرزند خوانده از پدر خوانده و مادر خوانده خود ارث نمی برد. و بر عکس یعنی مادر خوانده و پدر خوانده از طفل تحت سرپرستی خود میراثی نخواهند برد.

تامین نفقه از سوی پدر واقعی و پدر خوانده طفل صغیر

اشخاصی که طفلی را به فرزندی قبول می کنند به مانند فرزند طبیعی خود باید هزینه زندگی او را به عنوان نفقه تا سن بلوغ تامین کنند. و در صورت فوت ایشان، طفل صغیر در حالت فرزند خواندگی، هزینه‌ زندگی خویش را از آن منبع مالی که پدر خوانده کنار گذاشته است تامین خواهد نمود.

معلوم بودن پدر طفل صغیر و تاثیر آن بر نهاد فرزند خواندگی

طفل صغیری می تواند تحت سرپرستی قرار بگیرد که سن او کمتر از ۱۲ سال باشد و همچنین پدر و مادر و پدر بزرگ پدری وی در قید حیات نباشد. یا لااقل شناخته‌ شده نباشند و به موسسات عام المنفعه مثل بهزیستی سپرده شده باشد. با وجود این شرایط می‌ توان چنین شخصی را به عنوان فرزند خوانده تحت سرپرستی قرار داد. لازم به توضیح است که طبق ضوابط و مقررات، در صورتی که طفل بد سرپرست نیز باشد تحت حمایت موسسات عام المنفعه با موضوع سرپرستی اطفال بد سرپرست قرار خواهد گرفت.

فوت طفل و به ارث بردن اموال او توسط پدر و مادر واقعی

وکیل امور حسبی : در صورتی که فرزند خوانده فوت کند تمام اموال متعلق به او به دولت می رسد. و در صورتی که اقوام او پیدا شوند تمام اموال به ورثه وی خواهد رسید. بنابراین زمانی که پدر طفل پیدا شود اموال به جا مانده از فرزند خود را به عنوان وارث تملک خواهد نمود. ولی اموالی که پدر خوانده و مادر خوانده به تملیک فرزند خوانده کرده بودند. با فوت فرزند خوانده اموال به آن ها برگرداننده خواهد شد و سهم خویشان واقعی طفل نخواهد بود.

عدم قطع رابطه با صدور حکم سرپرستی

زمانی که حکم سرپرستی صادر می شود بین فرزند خوانده و سایر خویشاوندان حقیقی او قطع رابطه از لحاظ طبیعی و خونی رخ نخواهد داد. و کماکان آنها فامیل یکدیگر هستند و اگر هم پدر و مادر طفل صغیر در آینده پیدا بشود هنوز پدر و مادر او شناخته خواهند شد. همانطور که زمانی که حکم سرپرستی صادر می ‌شود بین فرزند خوانده با خویشاوندان پدر خوانده و مادر خوانده رابطه خویشاوندی برقرار نمی ‌شود. و کماکان افراد مذکور بیگانه با یکدیگر هستند.

فوت سرپرست طفل و عدم تعیین قیم با وجود پدر واقعی

برای شخصی که تحت سرپرستی می باشد تعیین قیم محلی از اعراب نخواهد داشت. و زمانی که سرپرست فرزند خوانده فوت کند در صورت وجود شرایط قانونی برای طفل صغیر، تعیین قیم خواهد شد. منتهای مراتب اگر پدر واقعی طفل شناسایی شود نصب قیم منتفی خواهد بود. زیرا وفق قانون در صورت وجود پدر و جد پدری، تعیین قیم وجاهت قانونی ندارد.

آیا دخترانی که مجرد هستند حق سرپرستی کودکان بی سرپرست را دارند؟

دختران مجردی که بالای 30 سال دارند نیز می توانند طفل صغیری را به عنوان فرزند قبول کنند و تحت سرپرستی قرار دهند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *