وکیل سرقت و مجازات آن در قانون بخش اول

مجازات کیفری سرقت در قانون با وکیل متخصص- بخش اول : برای اینکه یک جرم صورت بگیرد باید سه رکن یا بعبارت دیگر سه عنصر داشته باشد تا یک عمل مجرمانه تلقی شود. و قانونگذار محترم برای آن مجازات تعیین کند. مجرم به جزای رفتار نابهنجار خود برسد.

وکیل سرقت و مجازات آن

عناصر جرم سرقت

این سه عنصر عبارتند از عنصر مادی، عنصر معنوی و عنصر قانونی.

عنصر مادی

به عملی که از طرف شخص باید صورت بگیرد تا جرم اتفاق بیافتد عنصر مادی گفته می‌شود. در جرم سرقت، عنصر مادی به شکل ربودن به معنای جابه‌جا کردن و برداشتن و همچنین پنهانی بودن عمل ربایش است. بنابراین لازمه جرم سرقت این است که سارق بدون رضایت مالک یا متصرف بصورت علنی یا مخفیانه مال دیگری را ببرد.

عنصر معنوی

شخص برای انجام یک جرم باید قصد انجام آن را داشته و از قبل برای آن جرم، تصمیم گرفته باشد. که علاوه بر تصمیم به دزدیدن مال(سوءنیت عام). باید قصد مالک شدن آن مال(سوءنیت خاص) را نیز داشته باشد. بنابراین برای اینکه شخص، مرتکب جرم سرقت شود. باید ابتدا قصد انجام سرقت را داشته باشد و دوم بداند که مالی که می‌خواهد در اصطلاح بدزدد متعلق به شخص دیگری است.

عنصر قانونی

عنصر قانونی بدین معنا است که عملی در قانون جرم بوده و برای آن عمل مجرمانه، مجازات تعیین شده باشد. تمامی جرایم و مجازاتها نیاز به این عنصر دارند و اگر عملی در قانون جرم باشد بر این اساس شخص مجرم را میتوان مجازات کرد.

ویژگی‌های مال مسروقه

مالی که سرقت می‌شود باید ویژگی‌هایی داشته باشد تا بتوان آن را سرقت نامید. این خصوصیات به قرار ذیل است:

  1. مالی که سرقت می‌شود حتماً باید شیء بوده و قابلیت جابه‌جایی و انتقال داشته باشد.
  2. مالی که سرقت می‌شود باید در زمان سرقت متعلق به شخص دیگری باشد.
  3. همچنین مال مسروقه باید از مالکیت صاحبش خارج شده و به تصرف شخص سارق درآید.

مجازات انواع سرقت

سرقت بر حسب نوع، میزان مجازات و ماهیت آن به اشکال مختلف تقسیم شده است. سـرقت حدی و سرقت تعزیری از انواع سرقت هستند. سـرقت حـدی نیز به دو صورت سرقت با شرایط خاص و راهزنی دسته‌بندی می‌شود.

سرقت حدی با شرایط خاص

سـرقت باید بطور مخفیانه انجام شود یعنی بنحوی صورت گیرد. که صاحب مال متوجه ارتکاب عمل ربودن مال خود نشود. بنابراین سرقتی که با علم و اطلاع صاحب مال صورت گیرد مجازات حد نخواهد داشت.

راهزنی

قانونگذار در ماده 281 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 مقرر می‌دارد:

«راهزنان، سارقان و قاچاقچیانی که دست به سلاح ببرند و موجب سلب امنیت مردم و راه‌ها شوند محاربند.»

بنابراین راهزنی عبارت از گرفتن اموال مسافرین و عابرین در مسیر و خیابان‌ها ضمن غافلگیری و تهاجم مسلحانه است.

مجازات سرقت تعزیری

در خصوص سرقت تعزیری بطورکلی میتوان گفت همین که سرقت شرایط حد را نداشته باشد. سرقت تعزیری است که خود دو نوع است: سرقت تعزیری ساده و سرقت تعزیری مشدد

سرقت تعزیری ساده

این نوع سرقت در ماده 661 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 آمده است. که براساس آن، بصورت علنی و با ربودن مال غیر بدون علم، اطلاع و رضایت صاحب مال محقق می‌شود. و مجازات آن کمترین مجازات سرقت یعنی سه ماه و یک روز تا 2 سال حبس و تا 74 ضربه شلاق است.

سرقت تعزیری مشدد

منظور از سرقت مشدد، هرگونه سرقتی است که با یک یا چند عامل از عوامل تشدید مجازات بوده و مجازات آن شدیدتر از مجازات سرقت ساده باشد. و شرایطی نیز داشته باشد که در قانون آمده باشد.

وکیل متخصص سرقت

اغلب افرادی که از آنها سرقت انجام میگیرد ، آشنایی زیادی با قانون و نحوه اقدامات لازم را ندارند. از این رو کمک گرفتن از یک وکیل خوب و متخصص ، یکی از ملزومات در پرونده های مربوط به سرقت می باشد. قبل از هر اقدام  قضایی توصیه می شود از مشاوره حقوقی وکیل سرقت بهره مند شوید تا در روند پیگیری پرونده متضرر نشوید و در کمترین زمان ممکن به نتیجه مطلوب برسید. پوریا نادری ، وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی ، آماده ارائه مشاوره ، و عقد قرارداد و پیگیری پرونده های شما در این زمینه می باشد.

آیا هک کردن وای فای دیگران نوعی سرقت است؟

هرکس اقدام به هک کردن وای فای دیگران نماید مرتکب سرقت اینترنتی شده است و از 91روز تا 1سال یــا جزای نقدی تا 2میلیون تومان مجازات خواهد داشت.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *