وکیل اراضی موات و 2 شرط لازم

وکیل اراضی موات و پیگیری پرونده ===> وکیل نادری : اراضی جمع واژه ارض به معنای زمین و موات جمع واژه موت به معنای مرده و بی جان می باشد. اراضی موات در اصطلاح حقوق به اراضی گفته می شود که آباد نیستند. و هیچ آبادانی در آنها مشاهده نمی شود. به بیانی بهتر اراضی موات سابقه آبادانی نداشته اند. و از همان ابتدا خشک و بی حاصل و بی جان بوده اند. منظور از آبادانی در عرف یعنی کشت و زرع، درختکاری و ساختمان سازی است. در ادامه با وکیل نادری همراه باشید..

مالکیت اراضی موات قبل و بعد از انقلاب:

برای زمین های موات قبل از انقلاب جمهوری اسلامی ایران اسناد مالکیتی برای افراد حقیقی یا حقوقی صادر شده بود، اما بعد از انقلاب، تمام اسنادی که برای افراد صادر شده بود تحت شرایطی باطل و بلااثر گشتند و به ملک دولت درآمده است.

وکیل اراضی موات

اراضی موات و اراضی بایر:

وکیل تغییر کاربری اراضی : زمین موات با زمین بایر همواره مورد بحث قرار می گیرد. اراضی موات به اراضی گفته می ‌شود که مسبوق به آبادانی نیستند و از همان ابتدا غیرآباد بوده اند. اراضی بایر به اراضی اطلاق می شود که سابقه آبادانی دارند و زمانی که مشاهده می‌ شوند. آثاری از آبادانی در آنها دیده می شود، اما به دلایل مختلف مانند نرسیدن آب یا طوفان های شنی از آبادانی افتاده اند.

تشخیص موات بودن زمین:

تشخیص اینکه زمین موات است یا جزو اراضی موات نیست با کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری می باشد. که این کمیسیون تشخیص می دهد که چه زمینی موات است و چه زمینی موات نیست.

تملک اراضی موات به موجب قانون مدنی:

زمین موات را می توان تملک کرد اما مالک شدن آنها شامل شرایطی است:

  • شرط اول اینکه زمین باید موات باشد یعنی هیچ آبادانی در آن وجود نداشته باشد. و به عبارت دیگر کشت و زرع و درختکاری و ساختمان سازی در آنجا نباشد. در غیر اینصورت زمین بایر محسوب می شود و نمی‌ توان آن را تملک کرد.
  • شرط دوم اینکه مالک خاص نداشته باشد بعضی از زمین ها هستند. در یک زمانی من باب مثال باغ بوده اند. اما به دلیل اهمال و کوتاهی صاحبان آن به زمین متروکه تبدیل شده اند. اینجا به دلیل اینکه مالک خاص دارد نمی توان آن را تصرف کرد. و زمین های بایر به حساب می آید پس تنها زمین های موات هستند که قابل تملک هستند. به شرط این که مالک خاص نداشته باشند و هیچ آبادانی در آنجا وجود نداشته باشد. البته همواره زمین موات نیست که دارای مالک نباشد. بعضی از زمین هایی که آباد هستند هم وجود دارند که به دلایلی همچون اعراض مالک ندارند.

نسخ مقررات قانون مدنی در باب اراضی موات:

وکیل اراضی موات : توجه شود که مقررات مربوط به زمین های موات در قانون مدنی مصوب سال ۱۳۰۷ توسط قانون زمین شهری مصوب سال ۱۳۵۸ نسخ ضمنی شده است و امروزه نمی ‌توان با توسل به شرایط درج شده در قانون مدنی زمین های موات را تملک کرد.

بر همین اساس مراتب تملک اراضی موات توسط ماده ۷ قانون زمین شهری مغفول نمانده. و تملک اراضی موات بنا به شرایط جدیدی امکان پذیر است. شرایطی همچون احیای زمین در مدت مناسب، داشتن مدارک مالکیت، نداشتن مسکن مناسب، حد نصاب حداکثر هزار مترمربع از جمله شرایطی است که فرد می تواند زمین موات را تملک کند. که البته این امر با اجازه دولت امکان پذیر است.

تشخیص زمین موات خارج از محدوه شهرها بر عهده چه ارگانی است؟

سازمان مرکزی تعاونی روستایی این مهم را بر عهده دارد.

فلسفه وجودی قانون لغو مالکیت اراضی موات شهری چیست؟

در این قانون به مالکین زمین موات فرصتی حدود 3 سال داده می شود که زمین خود را احیا کنند. وگرنه دولت اقدام به ابطال سند مالکیت آنها خواهد کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *