مجازات فحاشی در اینستاگرام
مجازات فحاشی در اینستاگرام چیست ؟ فحاشی و توهین یکی از مرسوم ترین و رایج ترین جرایمیست که در سطح جامعه مشاهده می شود. به طوریکه بسیاری از ما در طول زندگی ، آن را به اشکال مختلفی تجربه کرده ایم. اما شدت گرفتن این امر با توسعه و گسترش فضای مجازی رابطه ی معناداری داشت؛ به طوری که با روی کار آمدن شبکه های مجازی و توسعه ی آن جرم توهین به شکلی متفاوت و با شدتی بیشتر از قبل شکل گرفت. به نظر شما مجازات فحاشی در اینستاگرام چیست؟
وکیل کیفری : توهین و فحاشی رو در رو با واکنش های قانونی زیادی همراه است. اما توهین و فحاشی در اینستاگرام به دلیل وجود فضایی مخفی و ناشناخته به مراتب آسان تر است و پیگری آن نیز سخت تر می باشد. بسیاری از افراد از عواقب و مجازات فحاشی در اینستاگرام آگاه نیستند. و از چالش های پیش رو اطلاعی ندارند. در ادامه با وکیل نادری همراه باشید.
فحاشی در اینستاگرام
instagram یکی از قدرتمندترین و پیشرفته ترین شبکه های مجازی دنیاست که میلیون ها عضو در سرتاسر دنیا دارد. فضای مجازی این امکان را برای افراد به وجود آورد. تا با هویتی ناشناس و ناشناخته به این دنیا ورود کنند. و همین منجر به بروز رفتارهای خارج از عرف زیادی در این حیطه شد. البته سطح فرهنگ هر جامعه ای در این زمینه بسیار تأثیرگذار است.
علی رغم قوانین و مقرراتی که در فضای مجازی از جمله اینستاگرام وجود دارد. بسیاری از افراد با تخطی از این قوانین و هنجار شکنی مرتکب جرایم گوناگونی می گردند. اما بر این باورند که چنین جرایمی قابل پیگیری نیست. و مرتکبین آن قابل شناسایی نیستند.
در سال های اخیر اینستاگرام در بین کاربران ایرانی از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار شد. همین امر سبب شد تا شاهد جرایم گوناگونی در این حوزه باشیم. کلاهبرداری و فحاشی در اینستاگرام یکی از مهم ترین جرایم این بخش را تشکیل می دهد.
فحاشی به معنای به کار بردن الفاظ رکیک و زشت در خصوص دیگران می باشد. در نظر داشته باشید که ممکن است این الفاظ از شخصی به شخص دیگر کاملا متفاوت باشد. به طور کلی فحاشی چارچوب مشخصی ندارد. اما عرف اجتماعی و جایگاه شغلی و اجتماعی افراد تعیین کننده خواهد بود.
گاه در یک جمع دوستانه ممکن است از الفاظی استفاده شود که در عرف معمول جامعه به عنوان فحاشی شناخته می شود. اما با توجه به آن جمع نمی توان چنین امری را فحاشی قلمداد نمود. اما در صورتی که همان الفاظ را در موقعیت های دیگری و خطاب به سایر افراد به کار ببریم مصداق بارزی از فحاشی خواهد بود.
مجازات فحاشی در اینستاگرام
توهین و فحاشی در فضای مجازی به اشکال متعددی قابل فرض است. بسیاری از این جرایم با ایجاد اکانت ها و پیج های فیک و جعلی صورت می پذیرد. هرچند از طریق اکانت های واقعی افراد نیز رخ می دهد. جرم توهین و فحاشی از طریق فضای مجازی و اینستاگرام تفاوتی با وقوع جرم در دنیای حقیقی ندارد و در هر صورت قابل پیگیری قانونی خواهد بود.
با توجه به حکم ماده ی 608 قانون مجازات اسلامی مجازات توهین به افراد، از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد. دارای مجازات جزای نقدی درجه شش خواهد بود.» که این مقدار در ماده 19 قانون مجازات اسلامی، بیش از بیست میلیون ریال تا هشتاد میلیون ریال، تعیین شده است.
از طرفی با توجه به ماده ی 16 قانون جرائم رایانه ای حداکثر دو سال حبس در انتظار فرد هتاک خواهد بود. مجازات فحاشی در اینستاگرام نیز با توجه به این ماده تعیین می گردد.
قذف به چه معناست؟
قذف نوعی از هتاکی و فحاشی می باشد که با اتهام زدن رابطه ی زنا و لواط به مخاطب همراه است. در اصلاح عامه همان فحش ناموسی که قابل اثبات نیست. قذف از جرایم حدی شناخته می شود و با مجازات 80 ضربه شلاق حد همراه است.
مجـازات توهین به مقامات بلند پایه
در رابطه با جرم توهین و فحاشی به مقامات بلند پایه از قبیل روسای سه قوه، معاون رئیس جمهور، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس خبرگان، اعضای شورای نگهبان، قضات، اعضای دیوان محاسبات، کارکنان وزارتخانهها و موسسات و شرکت های دولتی و شهرداری ها سه تا شش ماه حبس یا ۷۴ ضربه شلاق و یا از ۵۰ هزار ریال تا یک میلیون ریال جزای نقدی برای مجرم در نظر گرفته می شود.
مجازات توهین به مقدسات اسلامی
اهانت به مقدسات اسلامی در صورتی که جرم ارتکابی و الفاظ بکار گرفته شده. مشمول حکم سب النبی (توهین شدید به پیامبر گرامی اسلام و امامان و حضرت فاطمه زهرا و…) باشد اعدام می باشد. در غیر این صورت مشمول مجازات از یک تا پنج سال حبس خواهد بود.
مجـازات توهین به رهبری
فحاشی به مقام معظم رهبری و بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی مشمول حبس از شش ماه تا دو سال می باشد.
در نظر داشته باشید که اگر جرم توهین و فحاشی در فضای مجازی واجد وصف عمومی باشد. برای مثال توهین به رهبری و یا مقدسات اسلامی صورت گرفته باشد. نیازی به شاکی خصوصی نیست و اعلام جرم توسط دادستان عمومی کشور انجام می گردد. اما در رابطه با اشخاص عادی رسیدگی به جرم منوط به وجود شاکی خصوصی است.
نحوه ی شکایت از فحاشی در اینستاگرام
در صورتی که در فضای مجازی و اینستاگرام با جرم توهین و افترا و فحاشی روبرو شده اید و قصد پیگیری قضایی آن را دارید دو راه زیر پیش روی شماست:
- شما می توانید با مراجعه به دادگاه عمومی (دادگاه اختصاصی در تهران یا دادگاه عمومی در شهرستان ها) شکایت از جرم فحاشی در اینستاگرام را پیگیری نمایید. با ارائه ی این شکوائیه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی پرونده ی شما به جریان افتاده و نوبت رسیدگی آن تعیین می گردد.
- روش دیگر مراجعه به پلیس فتا می باشد. پلیس فتا نهادی تخصصی به منظور رسیدگی به جرایم فضای مجازی می باشد. شما می تواند از طریق پلیس فتا خواستار رسیدگی به پرونده شوید و با دستگیری مجرم و تحویل آن به مراجع قضایی پرونده ی قضایی خود را پیگیری کنید.
مشاوره حقوقی با وکیل نادری
قانونگذار ایران برای حقوق افراد اهمیت ویژه ای قائل شده و احترام به حریم خصوصی آنها را در هر شرایطی تاکید کرده است. برخلاف تصور بسیاری از افراد فحاشی در اینستاگرام جرم محسوب می گردد و قابل پیگیری قضایی می باشد . از آنجایی که فحاشی در فضای مجازی به اندازه ی فحاشی در سایر شرایط جرم قلمدد می گردد. مجازات فحاشی در اینستاگرام به میزان مجازات توهین و فحاشی در نظر گرفته شده است.
شما می توانید تمامی شکایاتی که در رابطه با این امر دارید را از طریق مراجع قضایی پیگیری کرده و خواهان مجازات فرد هتاک شوید. در نظر داشته باشید که توهین در برخی شرایط نیازی به شاکی خصوصی نخواهد داشت. و صرف جریحه دار شدن افکار عمومی برای به جریان افتادن پرونده کافی خواهد بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی در این زمینه می توانید با پوریا نادری وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.