وکیل آدم ربایی + مراحل شکایت و پیگیری

وکیل آدم ربایی و انجام کلیه امور پیگیری پرونده ، از ابتدای شکایت تا گرفتن رای با وکیل نادری + مجازات های قانونی :  زمانی که فرد برخلاف میل و اراده خود از جایی به جای دیگر به وسیله تهدید، زور و … منتقل می شود آدم ربایی صورت گرفته است.

آزادی تن چیست ؟

آزادی تن به این معنا است که فرد می‌تواند و حق دارد از هر نقطه و مکان به نقاط دیگر نقل مکان کند. و از کشور خود خارج شده و به آن رجوع کند و از هرگونه توقیف بدون جهت مصون باشد .

نکته : آدم ربایی در واقع همان سلب آزادی تن است.

ادم ربایی

ادم ربایی

 عناصر جرم آدم ربایی

جرم آدم‌ربایی متشکل از سه عنصر قانونی، معنوی و مادی است.

عنصر قانونی جرم آدم ربايى. و مجازات آن:

طبق ماده ۶۲۱ قانون مجازات اسلامي :
« هر کس به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگر به عنف یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگر شخصاً یا توسط دیگری ،شخصی را برباید یا مخفی کند به حبس از ۵ تا ۱۵ سال محکوم خواهد شد.»

اگر افراد قربانی که سن آنها کمتر از ۱۵ سال باشد. یا در صورتی که آدم ربایی از طریق وسایل نقلیه صورت گیرد. یا در حالتی که شخص قربانی دچار آسیب‌های جسمانی و حیثیتی شود. مجرم محکوم به حداکثر مجازات خواهد شد.

عنصر مادی جرم :

قسمت فیزیکی جرم همان عنصر مادی جرم است. و زمانی اتفاق می‌افتد که شخصی با حیله و فریب و زور و تهدید اقدام به ربودن شخصی دیگر بدون اراده و رضایت وی می کند.

نکته : رفتار مجرمانه در جرم آدم ربایی فعل و عمل ربودن است.

عنصر معنوی جرم :

افزون بر عناصر قانونی و مادی عنصر معنوی جرم هم در تحقق جرم نقش دارد یعنی مجرم باید دارای قصد و نیت مجرمانه در ارتکاب جرم باشد.

نکته : در صورتی که شخص با تهدید و زور و .. شخصی را برباید و فرد مورد نظر مفقود شود. در صورتی که رباینده قادر اثبات زنده بودن مفقود نباشد ضامن دبه است. اما در صورتی که فرد ربوده شده دچار مرگ عادی شود. و فوت فرد ارتباطی با رباینده نداشته باشد. و یا اگر توسط فرد دیگری به قتل رسیده باشد رباینده ضامن دبه نیست .

مرجع صالح دعواي آدم ربايى

پرونده آدم ربایی به دادگاه عمومی کیفری ارسال می‌شود و دادگاه متهم را محکوم به ۱۵ سال حبس می کند. و در صورت اعتراض متهم پرونده به دادگاه تجدید نظر ارسال میشود.

وکیل آدمربایی در تهران وکیل نادری

وکیل آدم ربايى و پیگیری پرونده

با توجه به مطالب فوق از آن جایی که جرم آدم ربایی مجازات سنگینی دارد. برای دفاع از حقوق خود بهتر است با وکیل متخصص در این زمینه مشورت کنید. زیرا وکیل متخصص کیفری با تجربیات کافی خود می‌تواند به بهترین نحو از حقوق موکل دفاع کند.

نسخ قسمتی از ماده ۶۲۱ باب پنجم

به موجب بند پ ماده ۱ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب سال ۱۳۹۹ تبصره ماده ۶۲۱ قانون مجازات اسلامی باب پنجم تعزیرات مصوب‌ سال۱۳۷۵ منسوخ شده است. به عبارت دیگر در گذشته مجازات شروع به جرم آدم ربایی سه تا پنج سال حبس داشت. اما به موجب قانون اخیر التصویب مجازات شروع به جرم آدم ‌ربایی مطابق قاعده ماده ۱۲۲ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ تعیین مجازات می شود .

موارد تشدید مجازات جرم آدم ربایی

جرم آدم‌ربایی انواعی دارد :

  • الف ) آدم‌ ربایی ساده که تا کنون به بررسی آن پرداخته ایم .
  • ب ) آدم‌ ربایی مشدد :

در موارد زیر جرم آدم ‌ربایی مشدد اتفاق میافتد :

  1. اگر سن انسانی که مورد ربایش قرار می گیرد کمتر از ۱۵ سال تمام باشد .
  2. اگـر وسیله ربودن انسان توسط وسیله نقلیه باشد .
  3. اگر انسانی که مورد ربایش قرار می گیرد مورد آسیب جسمی واقع شود. یا اینکه آسیب شرافتی و آبرویی ببیند مانند اینکه مورد تجاوز قرار بگیرد. مجازات جرم آدم ‌ربایی مشدد حداکثر مجازات تعیین شده درباره جرم آدم ‌ربایی ساده می باشد.

شرح یک پرونده

در پرونده‌‌ مطروحه در یکی از شعب کیفری زوجه ‌ای ، زوج معتاد خود را در نیمه‌ های شب در حالی که زوج در حال استعمال مواد مخدر در یکی از پارک‌ های شهر بوده است را با کمک برادران خود سوار بر ماشین کرده است. و آن را به یک کمپ ترک اعتیاد برده است تا او را مداوا کند. به دلیل این فعل انجام شده علیه زوجه شکایت آدم ‌ربایی شده است و به وی اتهام وارد شد. سرانجام مطابق رأی دادگاه بردن زوج به کمپ ترک اعتیاد به درخواست زوجه آدم‌ ربایی محسوب نمی ‌شود .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *