وکیل جرایم رایانه ای و اینترنتی
وکیل جرایم رایانه ای و اینترنتی در تهران : امروزه به دلیل گسترش فضای مجازی در جامعه کنونی دغدغه ها و مشکلات حقوقی نیز پیرامون این موضوع بوجود آمده است. و به تبع آن عموم جامعه در مورد این فضای مجازی مشکلات حقوقی خود را بیان می کنند. فضای مجازی مانند فضای حقیقی جامعه می تواند شامل جرایمی شود. که در فضای حقیقی نیز شاهد آنها هستیم. مانند کلاهبرداری، سرقت، افتراء و سایر جرائم. بنابراین فضای مجازی می تواند جرم زا و جرم خیز باشد. و قانونگذار محترم اهتمام ویژه ای به این بحث داشته است. در ادامه با وکیل کلاهبرداری اینترنتی همراه باشید…
دادسرای ویژه جرایم رایانه ای
وکیل جرایم رایانه ای : اهمیت جرایم رایانه ای تا بدان جاست که جهت رسیدگی به جرایم رایانه ای، دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم رایانه ای وجود دارد. که متخصصین امر در آنجا به عنوان قاضی و کارمندان قوه قضاییه مشغول به فعالیت هستند.
فحاشی و تهمت در کامنت های اینستاگرام
در فضای مجازی بسیار دیده شده است که در اپلیکیشن های اینستاگرامی، تلگرام ها و مشابه آنها، دنبال کنندگان و در اصطلاح فالورهای افراد معروف و شناخته شده در کشور به دلیل حب و بغض هایی که نسبت به افراد برجسته وجود دارد؛ اقدام به فحاشی و الفاظ رکیک در فضای مجازی کرده و سلبریتی ها را مورد فحاشی و تهمت قرار می دهند، اگر کامنت گذاشته شده از سوی کسی که اقدام به فحاشی و تهمت کرده است حذف شود و از بین برود. متاسفانه هیچ اقدام جزایی نمی توان صورت داد یا اگر در اصطلاح دیلیت اکانت کرده باشد. باز هم نمی توان اقدام حقوقی نتیجه بخشی انجام داد.
وجود شاهد در اثبات وقوع جرم در فضای مجازی
اگر در ذیل پست اینستاگرام یا در پیام رسان های واتساپ و تلگرام و سایر پیام رسان های معمول دیگر، اقدام مجرمانه ای از قبیل فحاشی و تهمت صورت پذیرفته باشد دو نفر شاهد می تواند وقوع جرم را به اثبات برساند و فرد مجرم را حتی در صورت پاک کردن کامنت می توان به جزای اعمال خویش رساند.
عدم دسترسی به سرورها توسط پلیس فتا
وکیل کیفری : به طور کلی باید در نظر داشت که اپلیکیشن های خارجی مانند اینستاگرام، تلگرام و واتساپ به دلیل این که سرورهای آنها در خارج از کشور واقع است. مامورین پلیس فتا گاهی اوقات نمی توانند اقدامی که موجب شناسایی فرد مرتکب و در نهایت تعقیب آنها شود انجام دهند. فلذا به دلیل عدم برخی دسترسی ها، محدویت هایی جهت دستیابی به مجرمین فضای مجازی وجود دارد.
انتشار مطالب مجرمانه در گروه های فضای مجازی
اگر در گروه تلگرامی یا واتساپ و سایر پیام رسان های دیگر یکی از اعضای گروه اقدام به یک عمل مجرمانه مانند توهین یا تهدید و امثالهم کنند مدیر گروه مسئولیتی متوجه او نیست. البته در این خصوص باید بین گروه و کانال تفاوت قائل شد. در کانال تمام مطالبی که بارگذاری می شود توسط مدیر گروه است. و با قصد و اراده او انجام میشود. و ارسال پیام توسط دیگر اعضای کانال امکان پذیر نمی باشد. اما در گروه به این شکل نمی باشد. زیرا تمام اعضای گروه بطور مثال گروه ۲۵۰ نفره که در واتساپ هستند امکان بارگذاری مطالبی را دارند. که اگر حاوی مطالب مجرمانه ای باشد به مدیر گروه یا به اصطلاح ادمین گروه ارتباطی ندارد.
آیا اسکرین شات و یا گرفتن عکس از صفحه می تواند دلیل بر وقوع جرمی باشد؟
اسکرین شات یا گرفتن عکس از صفحه در دادسرا و دادگاه های مختص به رسیدگی به جرایم رایانه ای مع الاسف ادله اثبات وجود جرم به تنهایی نمی باشند.
آیا جرایم رایانه ای ممکن است بدون دسترسی به رایانه و کامپیوتر انجام پذیرد؟
خیر؛ جرایم رایانه ای تنها از طریق رایانه و کامپیوتر اتفاق میافتد و بدون آن قابل تصور نیست.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.