وکیل کلاهبرداری اینترنتی + نحوه شکایت

وکیل متخصص کلاهبرداری اینترنتی و پیگیری پرونده : همانطور که از نام کلاهبرداری اینترنتی پیداست ، این جرم در محدوده‌ای خاص قابل ارتکاب است و آن هم در بستر اینترنت و فضای مجازی و بین داده‌های رایانه‌ای و سامانه‌های کامپیوتری است.

تفاوت کلاهبرداری اینترنتی با کلاهبرداری سنتی

در کلاهبرداری سنتی باید جرم در دنیای حقیقی رخ دهد و بزه دیده جرم فریب بخورد و مال خود را در اختیار کلاهبردار قرار دهد اما در کلاهبرداری اینترنتی ، کلاهبردار از طریق فضای مجازی و با تغییر دادن داده ها و اطلاعات فرد ، حتی بدون آگاهی بزه دیده ، اموال وی را تصاحب میکند. توضیحات بیشتر در ادامه توسط وکیل متخصص کلاهبرداری :

وکیل متخصص کلاهبرداری اینترنتی

بطور مثال از طریق فضای مجازی در داده های حساب‌های بانکی افراد دست میبرد و موجودی آن حساب ها را به حساب خود واریز میکند.

تعریف کلاهبرداری اینترنتی

ماده 13 قانون جرایم رایانه ای مصوب سال 1388 جرم کلاهبرداری اینترنتی که یکی از شاخه‌های کلاهبرداری میباشد را تعریف کرده است:

هر کس به طور غیرمجاز از طریق سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن ، تغییر ، محو ، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه ، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند ، مرتکب جرم کلاهبرداری رایانه ای شده است.

مجازات کلاهبرداری اینترنتی

مرتکب جرم کلاهبرداری مدرن به شرح ذیل مجازات میشود:

  • رد مال به صاحب آن
  • حبس از 1 تا 5 سال
  • جزای نقدی از 2 میلیون تومان تا 10 میلیون تومان

نحوه استفاده از خدمات اینترنت بانک

الف)در هنگام ورود به سیستم پرداخت اینترنتی هرگز از مکانهای عمومی مانند کافی‌نت‌ها و رایانه افراد ناشناس استفاده نکنید.
ب)هرگز به تقاضاهایی که با ایمیل ، اطلاعات شخصی شما را میخواهند ، پاسخ ندهید.

ج)از انجام پرداخت های اینترنتی از طریق سایت های متعلق به موسسات غیرمعتبر جدا خودداری شود.

طریقه شکایت با وکیل کلاهبرداری اینترنتی

نخستین اقدامی که باید در مواجه با کلاهبرداری مجازی انجام داد ، مراجعه به دادسرای اختصاصی جرایم رایانه ای میباشد .این دادسرا وظیفه دارد جرایمی که در فضای سایبری رخ داده را پیگیری نموده و طی اقدامات حقوقی دقیق بعنوان مدعی‌العموم در پی احقاق حق شاکیان پرونده‌های سایبری باشد.

زمانی که فرد بزه‌دیده از بزه کلاهبرداری به دادسرای جرایم رایانه‌ای مراجعه میکند ، پرونده توسط قاضی تحقیق(بازپرس) تشکیل خواهد شد و رسیدگی به آن طبق روال قانونی به جریان می‌افتد .
دادسرای اختصاصی نیز بر حسب حساسیت پرونده و برای بررسی بیشتر موضوع، آن را به پلیس فتا ارجاع می‌دهد.

در جریان پیگیری دو حالت ممکن است اتفاق بیافتد :

حالت اول اینکه ممکن است شاکی به شخص یا اشخاص خاصی مظنون باشد.در این حالت، قاضی متهمین را به دادگاه احضار می‌کند تا پاسخگوی شکایت باشند.

حالت دوم نیز ممکن است که شخص اطلاع نداشته باشد جرم توسط چه کسانی رخ داده است. در این وضعیت هم بررسی‌های تخصصی پلیس فتا می‌تواند راه‌گشای پرونده باشد.

وکیل متخصص کلاهبرداری اینترنتی : البته راه سهل‌تری برای شکایت از شخص کلاهبردار وجود دارد که عبارتند از رجوع به سایت پلیس فتا و با کلیک روی گزینه ثبت شکایت ، شاکی تمامی مشخصات خود را درج میکند و در آینده نزدیک از سوی فتا با وی تماس حاصل میشود و روند شکایت پیگیری خواهد شد .

کلاهبرداری از طریق پیامک ‌های جعلی تحت عنوان ابلاغیه

اخیراً نوع جدیدی از کلاهبرداری اینترنتی رواج پیدا کرده است. بدین شرح که افرادی سود جو و کلاهبردار از طریق تلفن همراه خود برای عموم مردم ابلاغیه ‌ای همراه با لینک پرداخت ارسال می کنند. و در آن پیامک جعلی قید کرده‌ اند که برای مشاهده ابلاغیه خود مبلغی را پرداخت کنید .

فرد بزه ‌دیده هم زمانی که متن پیامک را مشاهده می کند. به دلیل اینکه پیامک عموماً حاوی ابلاغیه حکم جلب و شکایت است به صورت دستپاچه لینک آبی رنگ را باز کرده و مبلغی را پرداخت می کند. که معمولاً ۲۰۰۰ تومان تا ۵۰۰۰ تومان است و بعد از پرداخت مبلغ شاهد خالی شدن موجودی حساب کارت خود می‌ باشد .

اکیداً توصیه می شود که هر گونه ابلاغیه از سوی قوه ‌قضائیه با سر شماره عدلیران خواهد آمد. و سایر ابلاغیه ‌ها کلاهبرداری می باشد و به آنها اعتنایی نشود .

آدرس و تلفن پلیس فتا در هر شهر را چگونه می توان یافت؟

به سایت https://cyberpolice.ir/ مراجعه کرده و در قسمت پایین صفحه به دنبال نقشه ایران بگردید . با کلیک بر روی هر استان می ‌توانید آدرس ، تلفن و موقعیت مکانی پلیس فتای هر شهر و دادسرای رسیدگی به تخلفات رایانه ‌ای را یافت .

پلیس فتا صالح به رسیدگی به چه جرایمی است ؟

پلیس فتا صلاحیت پیگیری جرائمی را که در قانون جرائم رایانه ای مشخص شده است را داراست از جمله کلاهبرداری اینترنتی .

آیا ایجاد اطلاعاتی که حقیقی نیستند و اطلاعات غیرواقعی هستند در زمره کلاهبرداری اینترنتی قرار میگیرد ؟

بله ، یکی از مصادیق کلاهبرداری اینترنتی ، فعل اخیرالذکر میباشد.

 

4 پاسخ
  1. احمد
    احمد گفته:

    سلام اگر پول از حساب شخص دیگری به حساب من واریز شود و بلافاصله پول به حساب های دیگری پخش شود و از طرفی من اس ام اس بانکم غیر فعال بوده و بعد از اینکه ابلاغیه شکایت شخص زیان دیده به من برسد مطلع شوم همچین اتفاقی افتاده میتونم رفع اتهام کنم؟ یا اگر رضایت شاکی رو بگیرم سو پیشینه نمیشه

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      در صورت رضایت میتوانید رفع اتهام کنید و در غیراینصورت اگر عالما عامدا این فعل را انجام داده باشید مجازات خواهید شد.

      پاسخ
  2. مازیار افشار
    مازیار افشار گفته:

    با سلام
    اگر چند نفر با هم اقدام به کلاهبرداری اینترنتی کنن و بعدها چند نفر از جمعشون دستگیر بشن و ما بقی متواری باشن مجازات رد مال چگونه خواهد بود؟
    آیا تضامنی است یا بصورت مساوی بین مجرمین یا برحسب مقدار جرم مرتکب شده؟
    با تشکر

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      بصورت تضامنی میباشد و بطور مثال اگر از ۷ نفر ، ۱ نفر هم دستگیر میشد ، آن فرد باید کل مال‌ را رد میکرد؛ زیرا بعنوان فاعل جرم محسوب میشود هرچند که به نحو شراکت به انجام رسیده است.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *