وکیل مطالبه مهریه در ازدواج موقت

وکیل مطالبه مهریه در ازدواج موقت : ازدواج موقت که در حقوق ایران به رسمیت شناخته شده و قواعد و قوانین مربوط به آن هم پیش بینی شده است که وکیل مطالبه مهریه در ازدواج موقت در این زمینه راهنمای شما خواهد بود.

قواعدی که باید در مورد آن رعایت شود و به صورت الزامی است، تعیین مدت و مهریه میباشد. مطابق ماده 1095 قانون مدنی:(در نکاح منقطع عدم مهر در عقد موجب بطلان عقد است.)

پس در ازدواج موقت عدم تعیین مهر موجب بطلان ازدواج موقت است چراکه از ارکان عقد میباشد. در صورتی که در ازدواج دائم بدین صورت نمیباشد و زوجین میتوانند بعد از عقد نیز در مورد مهریه به توافق برسند. و در صورت عدم تعیین زن مستحق مهر المثل یا مهرالمتعه میشود.

وکیل مطالبه مهریه در ازدواج موقت

وکیل مطالبه مهریه در ازدواج موقت

در صورتی که در اثناء مدت ازدواج موقت زن فوت نماید و یا میان طرفین نزدیکی رخ نداده باشد موجب سقوط مهریه نمیشود وکیل مطالبه مهریه در ازدواج موقت راهگشای شما خواهد بود .

وجود مدت و لزوم تعیین آن در ازدواج موقت است که موجب تفاوت بارز دیگر میان با ازدواج دائم میشود.که مدتی که در ازدواج موقت تعیین میشود باید به صورت واضح ابتدا و انتهای آن مشخص باشد.

در مطالبه مهریه از طریق وکیل مطالبه مهریه در ازدواج موقت میان ازدواج دائم و موقت تفاوتی وجود ندارد.مطالبه مهریه در ازدواج دائم به دوصورت میباشد:

  • مطالبه مهریه از طریق دادگاه
  • مطالبه مهریه از طرق اجرای ثبت اسناد رسمی(جهت کسب اطلاعات در این زمینه به مقاله موجود در سایت بنام وکیل مطالبه مهریهاز طریق اجرای ثبت اسناد رسمی مراجعه نمایید.)
    در مورد ازدواج موقت هم پرداخت مهریه باید در دفترخانه صورت گیرد.

عدم پرداخت مهریه در ازدواج موقت

در صورت عدم پرداخت مهریه در مهلت مقررمراتب از طریق اجرای اسناد رسمی ثبت و ابلاغ میشود وزوجه از طریق وکیل مطالبه مهریه در ازدواج موقت میتواند چند اقدام به شرح ذیل انجام دهد:

  • توقیف اموال زوج
  • ممنوع الخروج نمودن زوجة
  • در صورتی که مهریه بیش از بیست میلیون باشد میتوان به دادگاه خانواده و در صورتی که مهریه کمتر از بیست میلیون باشد وکـیل مطـالبه مهـریه در ازدواج موقـت میتواند به شورای حل اختلاف مراجعه نماید و نسبت به مطالبه مهریه اقدام نماید.

جهت مطالعه بیشتر در مورد مهریه میتوانید به مقاله وکیل مهریه مرجعه نمایید.

نفقه در ازدواج موقت

مطابق ماده 1113 قانون مدنی در ازدواج موقت یا به تعبیر قانونی دیکر نکاح منقطع نفقه وجود ندارد ولی طرفین میتوانند با یکدیگر شرط کنند و در واقع ریشه قراردادی دارد.
اما در مورد نکاح دائم مطابق ماده 1106 قانون مدنی نفقه برعهده مرد میباشد.
در مورد نفقه در نکاح دائم در مورد زوجه و هم چنین در مورد فرزند و جرم ترک انفاق به عناوین ذیل رجوع فرمایید:

ارث در ازدواج موقت

توارث تنها در نکاح دائم میباشد و در ازدواج موقت راهی ندارد و این استنباطی است که از مفهوم مخالف ماده 940 قانون مدنی به دست می آید.
شرط توارث در ازدواج موقت به دلیل مخالفت با قواعد آمره باطل است.

نکاتی دیگردر ازدواج موقت

  • بر طبق قانون حمایت خانواده در سه مورد ثبت ازدواج موقت الزامی است:
  1. در صورت باردار بودن زوجه
  2. در صورت حصول توافق طرفین
  3. درج ثبت ازدواج موقت به عنوان شرط ضمن العقد
  • فرزندان حاصله از ازدواج موقت فرزندان قانونی زوجین در ازدواج موقت میباشند و از آنان ارث میبرند.
  • همن طور که فوقا بیان شد زوجین در ازدواج وقت از یکدیگر ارث نمیبرند اما زوج میتواند در وصیت نامه خود به عنوان شرط حقوقی وصیت نماید که مبلغی به همسر خود که در ازدواج موقت وی میباشد پرداخت شود.
    به مانند همیشه توصیه ما به دوستان و همراهان همیشگی خود این است که قبل از هر اقدامی با وکیل خانواده مشورت نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *