آیا بدحجابی جرم است؟

آیا بدحجابی جرم است؟ در حال حاضر یکی از سوالاتی که در جامعه کنونی مطرح است. بدین شرح است که آیا بی حجابی یا بدحجابی عنوان مجرمانه ای در قانون مجازات اسلامی دارد. یا نه؟! قبل از اینکه به این موضوع مهم پرداخته شود باید به این نکته اشاره شود که به طور کلی در صورتی فردی در جامعه مدنی مجرم شناخته می‌ شود که نابهنجاری های موجود در آن جامعه توسط مقنن به عنوان جرم شناخته شده باشد. و متعاقبا با توسل به اصل قانونی بودن جرم و مجازات محکوم شود. به عبارت دیگر به صرف این که فردی رفتاری غیراخلاقی و غیرشرعی در جامعه ایران اسلامی انجام دهد سبب نخواهد شد. تا مامورین کلانتری با آنها برخورد داشته باشند. و به عبارتی بهتر زمانی مامورین می توانند برخورد قانونی داشته باشند. که عمل انجام شده غیرقانونی باشد. در ادامه با وکیل نادری همراه باشید…

آیا بدحجابی جرم است؟

معنا و تعریف حجاب:

حجاب در جامعه ایرانی به معنای پوشیدن تمام بدن به جز گردی صورت و دستان از مچ به پایین می باشد؛ بدین ترتیب اگر خانومی موهای خود را نپوشیده باشد بی حجاب و مجرم شمرده می شود!

عنصر قانونی جرم بدحجابی یا بی حجابی:

مطابق تبصره ماده ۶۳۸ باب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ شخص بی حجاب محکوم به حبس یا جزای نقدی خواهد شد. جزای نقدی به موجب مصوبه هیئت وزیران در سال 1399 از ۲۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان می باشد. و حبس تعزیری درجه ۸ می باشد.

صلاحیت رسیدگی به جرم بدحجابی:

با توجه به ماده ۶۳۸ باب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ و التفات به تبصره ذیل آن، بدحجابی یا بی‌ حجابی در زمره جرایمی است که عفت عمومی را جریحه دار می کند. به همین اساس در جرایم مربوط به عفت عمومی در شهر تهران دادسرای ویژه امنیت اخلاقی تهران اقدام به تحقیقات مقدماتی کرده و در صورت احراز جرم اقدام به صدور کیفرخواست خواهد نمود. متعاقب آن دادگاه کیفری ارشاد وظیفه رسیدگی نهایی و صدور حکم عادلانه با تکیه بر شرف و استعانت از خداوند نسبت به عمل مذکور را خواهد داشت.

بی حجابی و بدحجابی بدون صدور کیفرخواست:

البته توجه شود جرایم تعزیری درجه هفت و هشت به طور مستقیم در دادگاه کیفری دو رسیدگی می شود. و به عبارت دیگر بدون صدور کیفرخواست قاضی محترم دادگاه کیفری دو به جرم مذکور رسیدگی می کند. بنابراین جرم بی حجابی نیاز به تحقیقات مقدماتی در دادسرا ندارد. و مطابق قانون چنین جرمی مستقیم در دادگاه بررسی و منجر به صدور حکم خواهد شد.

مشروعیت تبصره 638 و مقبولیت آن در نزد جامعه:

همواره در قانونگذاری بدین امر باید توجه شود که مقبولیت و مشروعیت در موازات هم گام بردارند. اگر قانونی مقبولیت کمی نسبت به آن در جامعه ای که عرف مسلم آن به گونه ای دیگر رقم خورده است وجود داشته باشد. موجب می ‌شود که مجرمان زیادی در جامعه به وجود بیایند. و از لحاظ کیفی، پایین ترین سطح به جامعه تعلق بگیرد. اگر بدین نکته مقبولیت در کنار مشروعیت توجه شود همواره جامعه مطیع قانون خواهد بود اما صرف اینکه نابهنجاری موجود طبق شرع جرم باشد. اما بدون توجه به عرف جامعه و شرایط موجود در جامعه جرم انگاری شود. منجر به ناهمگونی و فاصله بین مردم و حکومت و حتی دین خواهد شد.

آیا صرفا موضوع جرم بدحجابی یا بی حجابی مختص بانوان است؟

بله؛ قانونگذار به صراحت در قانون به واژه زنان اشاره کرده است و مردان از این قاعده مستثنی هستند.

تفاوت بین حجاب شرعی و حجاب عرفی در چیست؟

حجابی که براساس عرف و عادت مسلم مردم به وجود آمده است و منافاتی با عقل و تدبیر ندارد را حجاب عرفی گفته و حجابی که توسط شرع بنا شده است را حجاب شرعی نامیده اند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *