شرط عدم مسئولیت شرکت بیمه در صورت قصور بیمه گذار
شرط عدم مسئولیت شرکت بیمه در صورت قصور بیمه گذار : همانطور که میدانیم قرارداد بیمه به نوعی پذیرش مسئولیت جبران خساراتی است که میزان آن دقیقاً مشخص نشده اما بیمه گر و بیمه گذار از حداکثر جبران خسارت مطلع هستند و علم اجمالی نسبت به شرایط آن داشته اند .
بیمه تکمیلی درمان به عنوان قراردادی جامع تر می تواند بدون محدودیت های بیمه های درمان متداول ، چتر حمایتی مطلوبی در جهت جبران خسارات ناشی از بیماری افراد باشد و شرکت های بیمه گر با دریافت حق بیمه متعارف میتوانند امکان بیشتری را برای جبران تمام خسارات وارده به افراد که ناشی از بیماری و یا در مواردی حوادث غیر مترقبه است را فراهم آورند .
در قرارداد های بیمه تکمیلی شرکت های بیمه گر شرطی را گنجانده اند با این عنوان که اگر بیمه گذار بیماری و یا ناراحتی جسمی خود را از شرکت بیمه مخفی نمایند و در ادامه به علتی شخص بیمار به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه کند و هزینه هایی متحمل شود ، شرکت بیمه حق فسخ قرارداد بیمه را داشته و بدین ترتیب از جبران خسارات معاف می باشد .
متاسفانه یکی از موارد اختلاف در قرارداد ها بیمه تکمیلی درمانی شرط عدم مسئولیت شرکت بیمه در صورت قصور بیمه گذار می باشد .
باید توجه داشت با توجه به قواعد کلی حقوق مدنی این شرط ، به عنوان شرط مجهول شناخته می شود چرا که حدود و میزان بیماری و ناراحتی شخص در آن مشخص نشده فلذا اختیار شرکت بیمه در ادعای فسخ قرارداد بسیار وسیع می باشد .
از دیگر سو با توجه به این امر که در این عقد علم اجمالی طرفین برای انعقاد آن کفایت مینماید ، بیمه گر خود موظف است قبل از انعقاد عقد در صورت لزوم تست های سلامتی را از افراد اخذ نماید فلذا بنظر می رسد با طرح دادخواست حقوقی می توان این شرط را باطل و شرکت بیمه را موظف به جبران خسارت نمود .
با سلام به نظر من اگر اين بند به صورتى بياد كه حق فسخ رو شامل نشه و صرفاً بيمه هزينه هاى همان بيمارى كه اعلام نشده رو پرداخت نكنه. يعنى شرط كنه هرچى بيمارى زمينه اى دارى بگو و گرنه در اينده من هزينه درمان اون بيمارى اى كه نگفتى رو نميدم