مرور زمان جرایم قابل گذشت و مدت زمان لازم

مرور زمان جرایم قابل گذشت طبق قانون جدید کاهش مجازات حبس تعزیری : در مطالب قبل سلسله مباحثی پیرامون قانون کاهش مجازات حبس تعزیری داشته و ویژگی‌های این قانون را تا مواردی بیان کردیم و واکنون میخواهیم در خصوص مرور زمان در پرونده های کیفریبحث نماییم.

در نظام کیفری ، نهادی داریم به عنوان مرور زمان بدین صورت که اگر یک شخص جرمی را انجام بدهد و بازه زمانی از آن جرم بگذرد محاکم به این موضوع رسیدگی نمی کنند و گویی فراموش می کنند.

مرور زمان جرایم قابل گذشت و مدت زمان لازم

در شرایطی ممکن است متهم محکوم شده باشد. ولی اجرای حکم به عنوان مثال چندین سال معوق و معلق باقی مانده باشد. یا به هر ترتیب اجرا متوقف شده باشد روند اجرایی مسکوت باقی میماند در این شرایط بعد از مدتی محاکم وارد این قضیه نمی‌شوند. و اجرا این حکم در واقع کلاً منتفی می‌شود به این نهاد در اصطلاح حقوقی مرور زمان گفته میشود.

مدت زمان لازم برای مرور زمان جرایم قابل گذشت

مرور زمان مشمول برخی از جرائم شده و هر کدام از این جرائم مدت خاصی را دارد . برخی بعد از ۵ سال ، برخ بعد ار سه سال و یا یک ساله .

قبل از قانون کاهش مجازات حبس تعزیری جرایم قابل گذشت محدود بوده و مدت مرور زمان جرائم قابل گذشت یک سال می بود. یعنی اگر فردی به فرد دیگر توهین می‌کرد وشخص مورد توهین قصد شکایت داشت. میبایست در مدت زمان یک سال از آن شکایت مینمود. و بعد از اینکه زمان یکساله به پایان برسد دادگاه به شکایت او توجه نمی کرد. چرا که مشمول مرور زمان شده است .

قانون جدید کاهش مجازات حبس تعزیری دامنه جرائم قابل گذشت را گسترش داده است. به عنوان مثال تخریب (زیر 10 میلیون تومان) ، کلاهبرداری (زیر100 میلیون تومان ) و ورود به عنف و حتی جعل اسناد عادی.

از انجایی که جرایم قابل گذشت مرور زمان یکساله دارند پس موارد بیان شده فوق نیز طبق قانون جدید کاهش مجازات حبس تعزیری شامل همین مدت مرور زمان میشوند.

درصورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مرور زمان جرایم  میتوانید اینجا کلیک کنید. و یا از دیگر مطالب موجود در سایت حقوقی وکیل نادری بازدید فرمایید.

1 پاسخ
  1. توفیق
    توفیق گفته:

    سلام تا چه زمانی میشود از کسی شکایت کرد، مثلا سه سال پیش رسید کالا به کسی بدی ،ایا قابل سکایت هست یانه؟

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *