نکات حقوقی پیرامون تلفن همراه و خرید گوشی

نکات حقوقی مهم در رابطه با تلفن همراه و خرید گوشی با وکیل نادری :

خرید گوشی دست دوم

قبل از خرید گوشی دست دوم اقدام به بازگرداندن به حالت تنظیمات کارخانه شود. بعبارت دیگر در ابتدا لازم است گوشی دست دوم را به حالت تنظیمات کارخانه برگردانده یا اصطلاحاً ریست فکتوری شود تا در صورتی که شناسه دستگاه جعلی یا کپی شده باشد، با بازگرداندن به تنظیمات کارخانه، به شناسه واقعی بازگردد.

نکات حقوقی پیرامون تلفن همراه و خرید گوشی

فرآیند انتقال مالکیت

در صورتی که تصمیم قطعی برای خرید گوشی دست دوم وجود دارد از فروشنده درخواست شود که مالکیت دستگاه را از طریق سامانه همتا، به سیمکارت خریدار منتقل شود.

دریافت فاکتور معتبر در خرید گوشی دست دوم

دستگاه در صورتی که از فروشگاه خریداری میشود، پس از فعالسازی موفق دستگاه برای سیمکارت شخص خریدار، حتماً از فروشنده فاکتور معتبری دریافت شود که شناسه دستگاه در آن ذکر شده و دارای مهر فروشگاه باشد. هرگونه مشکلات احتمالی در آینده، به کمک ارائه این فاکتور معتبر، قابل پیگیری در مراجع قضایی خواهد بود.

سرقت تلفن همراه

اولین و مهمترین اقدامی که بایستی بعد از به سرقت رفتن یا مفقود شدن گوشی موبایل انجام داد، اقدام برای مسدود نمودن سیمکارت موجود در گوشی است. در گام دوم باید طرح شکایت در دادسرا شود و صاحب گوشی می‌بایست بلافاصله بعد از به سرقت رفتن گوشی و یا مفقود شدن آن، با مراجعه به دادسرای محل وقوع جرم، پیگیری موضوع را تقاضا کند.

اقدامات مخابرات در جهت ردیابی تلفن همراه

مخابرات از طریق شماره سریال 15رقمی که در گوشی و پکیج آن قرار دارد، به پیگیری و ردیابی گوشی اقدام می‌کند. این در حالی است که معمولاً با تغییر شماره سریال گوشی‌های به سرقت رفته و یا مفقود شده، میتوان از آنها استفاده کرد بطوری که امکان شناسایی و یا ردیابی آنها از بین میرود اما در گوشی‌های نسل تازه که وارد بازار می‌شوند. امکان تغییر شماره سریال وجود نداشته و یا کار بسیار مشکلی است.

مجازات خرید گوشی سرقتی

براساس ماده 662 قانون مجازات اسلامی در بخش تعزیرات مصوب سال 1375 هر شخصی که با اطلاع کامل یک کالای مسروقه را خریداری کند به حبس از 6ماه تا 3سال و تا 74ضربه شلاق محکوم میشود.

عدم آگاهی از سرقتی بودن گوشی همراه:

اگر متهم مدعی شود که از دزدیده شدن گوشی اطلاعی نداشته است و اینکه گوشی را با قیمتی پایین و نداشتن ملزوماتی چون جعبه گوشی خریداری کرده است. از نظر مقام قضایی این نشانه‌ها و قراین نشان میدهد. که این شخص از مسروقه بودن گوشی همراه اطمینان داشته است و با خرید آگاهانه نسبت به گوشی اقدام کرده است.

عدم خریداری گوشی بدون کارتن گوشی

گوشی‌هایی که فاقد کارتن هستند خریداری نشود. زیرا خرید چنین گوشی‌هایی فرد را در مظان اتهام قرار میدهد. بدین شکل که شاید با آن گوشی سرقتی اعمالی مجرمانه مانند تهدید. مزاحمت و سایر جرایم رخ داده باشد که با قراردادن سیمکارت داخل گوشی همراه و سپس ردیابی آن توسط مراجع مربوطه، برای فرد خریدار مشکلات حقوقی بوجود بیاید.

ارتکاب جرم با سیمکارت دیگری

در بسیاری از مواقع اتفاق افتاده است که سیمکارتی که متعلق به فرد است. توسط شخص دیگری مورد استفاده قرار می‌گیرد و با آن جرایمی را مرتکب میشود. این ارتکاب جرم میتواند با ایجاد یک مزاحمت ساده باشد یا با ایجاد درگاه‌های پرداخت برای خالی کردن حساب‌های دیگران باشد.

توصیه حقوقی

هیچ وقت حتی به کسانی که مورد اعتماد هستند سیمکارت خود را قرض ندهید. زیرا هر اتفاقی با آن سیمکارت به منصه ظهور برسد به نام مالک تمام میشود. اگر سیمکارت‌هایی که مورد استفاده نیستند. یا آنها را معدوم کرده یا با مراجعه به دفاتر مشترکین همراه چنین سیمکارت‌هایی را باطل کنید.

آیا اجاره تلفن همراه به شخص ثالث ممکن است؟

تلفن همراه مانند سایر وسایل قابل اجاره است. اما توصیه میشود که این اقدام صورت نپذیرد. زیرا ممکن است شخصی که تلفن همراه را اجاره کرده است، مبالغ کلانی هزینه ایجاد نماید و سپس متواری شود. که در اینگونه موارد، شرکت ارتباطات سیار برابر مقررات جاری، به مالک مراجعه و هزینه‌ها را از وی مطالبه میکند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *