وکیل تملک آپارتمان ها
وکیل تملک آپارتمان ها ، پوریا نادری : با ازدیاد رویه شهرنشینی و در نتیجه افزایش آپارتمان نشینی در کشور و به خصوص شهرهای بزرگ مثل تهران مسئلههای مرتبط با حق و حقوق ماکنین آپارتمانها و همچنین وظایف آنها اهمیت بسیاری پیدا نموده است. قانونگذار جهت به وجود آوردن نظم برای استفاده کردن از بخشهای مشاع و همچنین اختصاصی و مشخص کردن سهم مالکین و حقوق آنها در قسمتهای اختصاصی و مشاعی و همچنین چگونگی برطرف کردن اختلافات در صورت بروز اختلاف میان مالکین اقدام به تدوین قانون تملک آپارتمانها مصوب سال ۱۳۴۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی نموده است.
در این مقاله قصد داریم به موارد مالکیت قسمتهای اختصاصی و قسمتهای مشاعی در آپارتمانها ، مجمع عمومی ساختمان ، مدیر یا مدیران آپارتمانها ، وکیل تملک آپارتمانها و در آخر سوالات شما را مورد بررسی قرار داده تا شما موکلین عزیز با اطلاع از حقوق و وظایف قانونی خود و همچنین نحوه برطرف کردن مشکلات و راه حلهای قانونی آنها با خیالی آسودهتر و آرامشی بیشتر به زندگی آپارتمان نشینی خود به صورت قانونی ادامه دهید . با وکیل تملک آپارتمانها همراه باشید :
مالکیت قسمتهای اختصاصی و مالکیت قسمتهای مشاعی در آپارتمانها
با توجه به اینکه آپارتمانها دارای مالکین متعدد میباشند در نتیجه مالکیت مالکان شامل دو قسمت میباشد : یکی مالکیت بر قسمت اختصاصی آپارتمان ، دو مالکیت بر قسمت های مشاعی ساختمان
یک مالکیت قسمتهای مشاعی :
بخشهای مشترک آپارتمانها به بخشهایی از آپارتمان اشاره دارد که تمام مالکین به نسبت سهم بخش اختصاصی خود حق استفاده و بهرهبرداری از آنها را داشته ، و مالکیت بر آنها به مالک یا مالکین خاصی تعلق ندارد. و هر مالک به نسبت بخش اختصاصی خود مالک بخش مشاعی نیز میباشد . مالکین آپارتمانها به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم از قسمتهای مشترک استفاده کرده و هیچ یک از مالکین حق ندارند نسبت به قسمتهای مشترک برای خود حق انحصاری قائل باشند .
در زیر به نمونههایی از قسمتهای اشتراکی آپارتمانها اشاره می کنیم :
زمین زیربنا
نکته ای که باید بیان شود اینکه زمین زیربنا در هر صورت قسمت اشتراکی محسوب میشود. چه به بنا متصل باشد و چه بنا از طریق پایه بر روی آن قرار داده شده باشد .
اسکلت ساختمان
نکته : در خصوص دیوارهای جدا کننده مابین قسمتهای اختصاصی گاهی اختلاف حاصل میشود. که آیا مشترک بین تمام مالکین ساختمان میباشد و یا تنها به مالکینی تعلق داشته که قسمت اختصاصی آنها را جدا کرده است . در این خصوص نیز باید گفت اصل بر این بوده که دیوار جداکننده به مالکینی تعلق دارد. که قسمتهای اختصاصی آنها را از هم جدا کرده و جز اسکلت ساختمان نمی باشد . ولی اگر جز اسکلت ساختمان باشد به تمام مالکین آپارتمان تعلق دارد .
- نمای بیرونی ساختمان
- بام ساختمان و همه تاسیساتی که جهت بهرهبرداری تمام شرکا روی آن قرار داده شده است .
- باغها ، پارکها ، محوطه ساختمان که برای استفاده عموم آماده شده است .
- آسانسور و محل قرار گرفتن آن ، محل ورود به بام ، پلههای ایمنی ساختمان
- در مورد راهروها ، پلهها پاگردها و درها و پنجره ها دو حالت وجود دارد :
- حالت اول اگر در داخل قسمت اختصاصی قرار گرفته شده باشند مختص به آن آپارتمان میباشند.
- حالت دوم چنانچه خارج از قسمتهای اختصاصی قرار گرفته شده باشند. جز قسمتهای مشترک محسوب میشوند.
- چاه آب و پمپ ساختمان ، منبع آب ، تابلوهای برق ، انبار عمومی ساختمان ، اتاق سرایهدار ، مرکز حرارت و تهویه
- و…
قسمت های اختصاصی
برخلاف قسمتهای مشترک ، به بخشهایی از بنا که جهت استفاده و بهرهبرداری شریک مخصوص یا قائم مقام او اختصاص داده شده. و در انحصار او میباشد قسمت اختصاصی بنا گفته میشود . مثل آپارتمان شماره هفت که متعلق به آقای علی بوده و برای او سند مالکیت صادر شده و حدود طبقه ، شماره آن ، مساحت و … در آن درج گردیده است.
مجمع عمومی ساختمان
برای اداره امور ساختمان ، چنانچه تعداد مالکین تا سه نفر باشند تشکیل مجمع عمومی مالکین لازم نبوده ، ولی چنانچه تعداد مالکین از سه نفر بیشتر باشند تشکیل مجمع عمومی مالکین لازم است .
زمان تشکیل مجمع عمومی مالکین به این صورت مشخص خواهد شد :
- اگر مابین مالکین توافقنامه ای وجود داشته باشد بر طبق آن عمل خواهد شد .
- چنانچه بین مالکین توافقنامهای نباشد ، زمان تشکیل آن به موجب اکثریت مطلق آرای مالکینی که بیش از نصف مساحت تمام قسمتهای اختصاصی را مالک میباشند مشخص خواهد شد .
- در صورتی که اکثریت مذکور نیز محقق نشود با تصمیم حداقل سه نفر از مالکین زمان تشکیل مجمع عمومی مالکین معین میشود.
این مجمع لازم است حداقل سالی یک بار تشکیل شود. و برای اینکه مجمع رسمیت پیدا کند لازم است مالکینی که بیش از نصف مساحت تمام قسمتهای اختصاصی را دارا میباشند یا نماینده آنها در مجمع حضور داشته باشد . یکی از مهمترین وظایف مجمع عمومی مالکین ساختمان انتخاب مدیر یا مدیرانی برای انجام وظایف محوله از بین مالکین یا اشخاص خارج میباشد .
همچنین بخوانید آپارتمان نشینی و مسائل حقوقی آن و وادار کردن مالک آپارتمان بدهکار به پرداخت بدهی
مدیر یا مدیران آپارتمانها
وکیل امور ملکی : مسئولیت نگهداری ، اداره ساختمان و به اجرا درآوردن تصمیمات اتخاذ شده مجمع عمومی با مدیر یا مدیران میباشد. که تعداد آنها باید به صورت فرد باشد. و عموماً مدت ماموریت مدیر یا مدیران دو ساله بوده و تصمیمات آنها با اکثریت آرا گرفته می شود. مسئولیت مدیر یا مدیران قائم به شخص بوده و آنها نمیتوانند فرد دیگری را به جای خود انتخاب کنند
وکیل تملک آپارتمان ها
مجموعه حقوقی وکیل نادری با تجربه گسترده در پیگیری و حل اختلافات مربوط به قانون تملک آپارتمانها، آماده است تا در تمامی مراحل قانونی کنار شما باشد. از اختلافات بین ساکنین و مالکین گرفته تا مشکلات مربوط به هزینههای مشترک، تقسیمبندی مشاعات و مدیریت ساختمان، وکیل نادری با تسلط کامل بر قوانین و مقررات آپارتماننشینی، راهحلهای سریع و مؤثری را ارائه میدهد.
وکیل نادری با ارائه مشاوره تخصصی و پیگیری حرفهای پروندههای حقوقی، شما را در دستیابی به حقوق قانونی خود در رابطه با املاک و مستغلات یاری میکند.
برای مشاوره و بررسی پرونده خود با ما تماس بگیرید:
شماره تماس: 09124230952
آدرس دفتر: تهران ، میدان تجریش ، ابتدای خیابان فناخسرو ، جنب مجتمع تجاری تندیس ، پلاک 16 ، واحد یک
مجموعه حقوقی وکیل نادری؛ همراه مطمئن شما در پروندههای تملک آپارتمانها
سوالات شما
دادگاه صالح رسیدگی به پروندههای تملک آپارتمانها کدام است ؟
- برای مشخص کردن دادگاه صالح باید به نوع دعوا و ماهیت آن توجه کرد و با توجه به آنها دادگاه صالح را مشخص نمود. دعاوی مثل مطالبه شارژ ساختمان ، هزینههای عمومی ساختمان و … که ارزش آنها از دویست میلیون ریال کمتر باشد. در صلاحیت شورای حل اختلاف میباشد .
- چنانچه ارزش دعوا از دویست میلیون ریال بیشتر باشد و یا دعاوی مثل تصرف بخشهای مشاع و یا تغییر کاربری غیرقانونی و … دادگاه عمومی حقوقی صالح به رسیدگی میباشد. و چنانچه در ارتباط با آپارتمانها جرمی واقع شده باشد مثل کلاهبرداری در خرید و فروش واحدها ، جعل سند و یا اقدامات مجرمانه دیگری صورت پذیرفته باشد. دادگاه کیفری صالح به رسیدگی میباشد .
با سلام خدمت مجموعه حقوقی وکیل نادری ما در یک ساختمان زندگی میکنیم که دارای ۷ واحد میباشد مالک واحد طبقه آخر اقدام به ساخت یک انباری روی پشت بام کرده و با توجه به اینکه واحد او در طبقه آخر قرار دارد ادعا مینماید که حق استفاده اختصاصی از پشت بام را دارد آیا امکان شکایت از او وجود دارد؟
- سلام بام جز قسمتهای مشترک ساختمانها بوده و چنانچه بین مالکین توافقی حاصل نشده باشد شما میتوانید بر علیه او طرح دعوا نمایید .
حق الوکاله پروندههای مربوط به تملک آپارتمانها چقدر میباشد؟
- حق الوکاله این پروندهها به عوامل گوناگونی بستگی داشته از جمله پیچیدگی دعوا ، مرجع صالح و … شما میتوانید برای اطلاع از حق الوکاله دقیق پرونده خود با شماره مندرج در سایت تماس گرفته و یا به آدرس اعلامی مراجعه نمایید .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.