وکیل رفع مزاحمت و ممانعت از حق

دعوای رفع مزاحمت و ممانعت از حق ، توضیحات کامل بر اساس آخرین تغییرات مواد قانونی با وکیل نادری

بر اساس ماده ۱۵۹ قانون آیین دادرسی مدنی :

دعوای ممانعت از حق عبارت است از تقاضای کسی که رفع ممانعت از حق ارتفاق یا انتفاع خود را در ملک دیگری بخواهد

برای مثال : کشاورزی از ملک مزروعی کشاورزان دیگر دارای حق مجرا و عبور آب برای آبیاری ملک خود بوده اما در ادامه استفاده وی از این حق کشاورزان مجاور از اعمال این حق جلوگیری می نمایند . در این صورت کشاورزی که سابقه حق المجرا داشته بی آنکه نیازی به اثبات اصل ادعای وجود حق مجرا را داشته باشد. صرفاً با ارائه دلایل استفاده سابق علیه کشاورزی که مانع حق وب شده می تواند دعوای رفع ممانعت از حق مطرح کند. در صورت صدور رای علیه خواهان یا خوانده حسب مورد هر یک می توانند دعوای مالکیت در مرجع صالح اقامه کنند. و از این رای علیه طرف پیروز در دعوای ممانعت از حق استفاده کنند.

نکته یک )

دعوای ممانعت از حق فقط در مورد حق انتفاع و ارتفاق از ملک قابلیت رسیدگی را دارد .

نکته دو )

در خصوص دعوای ممانعت از حق باید گفت که خواهان دعوای ممانعت از حق ، باید سه مورد را در دادگاه اثبات نماید :

  1. قبلاً از این حق استفاده می کرده است ( هر چند بدون داشتن حقی )
  2. خوانده مانع استفاده او شده باشد .
  3. ممانعت از استفاده بدون رضایت وی بوده باشد .

وکیل رفع مزاحمت و ممانعت از حق

دعوای مزاحمت :

طبق ماده ۱۶۰ قانون آیین دادرسی مدنی دعوای مزاحمت عبارت است از دعوایی که به موجب آن متصرف تصرفات مال غیرمنقول درخواست جلوگیری از مزاحمت کسی را می نماید که نسبت به متصرفات او مزاحم است. بدون اینکه مال را از تصرف متصرف خارج کرده باشد. فرضا مالک ملک مجاور ناودان ملکی خود را طوری قرار دهد که در محدوده ملکی مالک مجاور آبریز جاری می‌شود. متصرف ملک مجاور می‌تواند علیه صاحب ناودان دعوای رفع مزاحمت اقدام کند. در این دعوا آنچه مهم است سابقه تصرف خواهان بدون مزاحمت مالک همجوار و مزاحمت فعلی مالک مجاور می‌باشد. مزاحمت بدون اجازه و رضایت خواهان بر خلاف قانون است.

دعاوی مزاحمت و ممانعت از حق به روشنی قابل شناسایی است در ممانعت از حق عمل فاعل به طور کلی مانع استفاده از حق می‌شود. ولی در مزاحمت عمل فاعل اخلال جزئی در تصرفات و انتفاع خواهان است. و انتفاع متصرف را به طور کلی منتفی و ناممکن می سازد.

نکته 1: ذینفع در دعاوی ممانعت از حق استفاده کننده سابق و در دعاوی مزاحمت استفاده کننده فعلی است.

نکته 2: موردی که باید در دعوای مزاحمت به آن توجه شود این بوده که خوانده دعوا باید در ملک خواهان تصرفی نموده باشد. که موجب مزاحمت وی شود نه آنکه تصرفاتی که در ملک خود می نماید موجب خسارت و احتمالاً مزاحمت برای خواهان گردد .

مرجع صالح :

طبق ماده ۱۲ قانون آیین دادرسی مدنی تمامی دعاوی مربوط به اموال غیر منقول اعم از دعاوی مالکیت، مزاحمت و ممانعت از حق، تصرف عدوانی و حقوق مربوط به آن در دادگاهی اقامه می‌شود. که مال غیر منقول در حوزه آن واقع است اگر چه خوانده در آن حوزه مقیم نباشد.

وکیل رفع مزاحمت و ممانعت از حق :

با توجه به مطالبی که گفته شد برای جلوگیری از ضرر و زیان ناشی از دعاوی ممانعت و مزاحمت از حق بهتر است با وکیل متخصص امور ملکی مشورت کنید. در صورت نیاز به وکیل می توانید از طریق راه های ارتباطی با وکیل نادری تماس حاصل فرمایید.

آیا از مزاحمت‌ها و تجاوز به حقوق خود رنج می‌برید؟

وکیل نادری با سال‌ها تجربه در زمینه رفع مزاحمت و ممانعت از حق، آماده است تا به شما کمک کند. ما با بررسی دقیق پرونده شما و استفاده از بهترین استراتژی‌های حقوقی، به شما در استیفای حقوقتان کمک می‌کنیم. فراموش نکنید که حق شماست که در امنیت و آرامش زندگی کنید. با ما تماس بگیرید و نخستین مشاوره رایگان خود را دریافت کنید. وکیل نادری، حامی شما در دستیابی به عدالت.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *