وکیل مالیات بر ارزش افزوده 1403

وکیل مالیات بر ارزش افزوده ،قوانین جدید، نکات مهم و اقدامات لازم : یکی از مباحث مهم مالیاتی در خصوص مالیات بر ارزش افزوده میباشد که مورد بحث حقوق دانان و اقتصاد دانان جامعه نیز هست.

برای درک بهتر مالیات بر ارزش افزوده در نضام حقوقی و اقتصادی ایران ابتدا لازم است مفهوم مالیات بر ازرش افزوده را به خوبی درک کنیم.

همانطور که مستحضرید از مرحله تولید تا مصرف یک کالا فعالیت های بسیاری بر روی ان انجام میگیرد. و مراحل بسیاری را پشت سر میگذارد.

به طور مثال

برای تولید یک لباس ابتدا بایست پشم توسط کارخانه نخ ریسی خریداری شود.

وکیل مالیات بر ارزش افزوده

سپس تبدیل به نخ شده وبا افزایش ارزش آن به مرحله بعد یعنی خرید توسط کارخانه پارچه بافی منتقل میشود. پس از آنکه تبدیل به پارچه شد. توسط کارگاه پیراهن دوزی خریداری شده تبدیل به پیران گشته و دیگر مراحل را طی میکند تا به دست مصرف کننده برسد.

با توجه به این روند در هر مرحله از تولید ارزشی به کالا افزوده میگردد. ودر نهایت با محاسبه ارزش کل به وجود آمده مالیات آن را از خریدار دریافت میکنند.

به بیان دیگر باید گفت :

مالیات ارزش افزوده مقدار مالی است که در هر مرحله از تولید به  ارزش و بهای کالا افزوده میشود. و مصرف کنندگان (خریداران) به همراه پولی که برای خرید کالا و خدمات می پردازند و آن مبلغ به حساب دولت واریز می شود.

پیشینه تاریخی مالیات بر ارزش افزوده

گاهی اوقات تولیدکنندگان به علت وجود تحریم ها و افزایش قیمت ها برای تهیه مواد اولیه تولید جنس مورد نظر خود به مشکل خورده و مجبور به افزایش قیمت فروش میشوند؛ قیمت افزوده شده که در فرآیند تولید کالاهای واسطه ای به آن افزوده می‌شود ارزش افزوده گفته می‌شود. این مفهوم به فرآیند تولید مربوط است و نه به کالاهای خاصی.

ارزش افزوده معیاری برای سنجش عملکرد مالی شرکت ها بر اساس ثروت‌های اندوخته خود با کسر هزینه سرمایه از سودی که در علمیات فروش بدست آورده اند می باشد. ارزش افزوده به عنوان سود اقتصادی نیز شناخته می‌شود .

مالیات بر ارزش افزوده تنها مالیاتی است که هرگز در تاریخ روال کاهشی نداشته و پیوسته افزایش پیدا کرده است.

نظام مالیاتی در ایران

به منظور اجرای این نوع مالیات در ایران در قانون لاله لایحه آن برای اولین بار در سال ۱۳۶۶ در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. این لایحه در کمیسیون اقتصادی مجلس مورد بررسی قرار گرفت و پس از برشمردن نظرات موافق و مخالف با تصویب شش ماده از آن برای تثبیت به دولت بازگردانده شد. در سال ۱۳۷۰ بخش امور مالی صندوق بین‌المللی پول در راستای اصلاح نظام مالیاتی ایران اجرای سیاست مالیات بر ارزش افزوده را را از عوامل اصلی افزایش اصلاح نظام مالیاتی پیشنهاد نمود. با توجه به نظرات کارشناسان بین‌المللی مطالعات و بررسی های متعددی در این زمینه صورت پذیرفت. و اجرای مالیات بر ارزش افزوده مورد تاکید قرار گرفت

وزارت امور اقتصاد و دارایی با ورود این نوع سیاست مالیاتی در اقتصاد ایران اصلاحات اساسی ایران از جمله حذف انواع معافیت ها حذف انواع عوارض و گسترش پایه مالیاتی را شروع نمود. با توجه به اهمیت گسترش پایه‌های مالیاتی به عنوان یکی از اصلی ترین اصول سیاست‌های مالی در کشور، مطالعات علمی متعددی را در زمینه اجرای مالیات بر ارزش افزوده آغاز کرد لایحه مالیات بر ارزش افزوده با در نظر گرفتن اثرات اقتصادی ناشی از این اجرای مالیاتی به مجلس ارائه شده است

قانون مالیات بر ارزش افزوده با در بر گرفتن تعدادی ماده و تبصره های مزبور در تاریخ ۱۳۸۷ در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصویب شد،تا در مدت آزمایشی پنج سال از اول مهرماه ۱۳۸۷ به اجرا گذاشته شود از ابتدای سال ۱۳۹۴ میزان این نوع از مالیات در ایران افزایش یافت و از ۶ درصد به ۹ درصد تغییر کرد

مالیات ارزش افزوده به تمام کالاها و خدماتی که در برابر پول در داخل کشورها با یکدیگر داد. و ستد می‌شود تعلق می گیرد. مگر آنکه در قانون آن کشور شرایط ویژه‌ای برای برخی موارد در نظر گرفته شده باشد.

موارد کالاهای معاف ازمالیات در نظام مالیاتی ایران

با توجه به ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده عرضه کالاها و ارائه خدمات زیر و همچنین واردات آنها از پرداخت مالیات معاف هستند:

  1. محصولات فراوری نشده کشاورزی
  2. آبزیان زنبور عسل دام و طیور زنده و نوغان
  3. انواع کود سم بذر و نهال
  4. آرد نانوایی، نان ،گوشت، قند، شکر ، برنج ، حبوبات و سویا، شیر، پنیر، روغن نباتی و شیر خشک مخصوص تغذیه کودکان
  5. کتب، مطبوعات ، دفاتر تحریر و انواع کاغذ چاپ و تحریر و مطبوعات
  6. کالاهای اهدایی به وزارتخانه ها ٬ موسسه های دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی
  7. کالاهایی که مسافران برای استفاده شخصی به همراه خود ببرند. تا میزان معافیت مقرر طبق مقررات صادرات و واردات وارد کشور می‌شود. و مازاد بر آن مقررات مشمول مالیات خواهد بود
  8. اموال غیر منقول
  9. انواع دارو و لوازم مصرفی درمانی خدمات درمانی و خدمات توانبخشی و حمایتی
  10. خدمات مشمول مالیات بر درآمد حقوق که موضوع آن قانون مالیات های مستقیم مشخص شده در قانون است
  11. خدمات بانکی و اعتباری بانکها موسسات و تعاونی های اعتباری و صندوق های قرض الحسنه مجاز و صندوق های تعاونی
  12. خدمات حمل و نقل عمومی و مسافربری درون و برون شهری جاده ای ریلی هوایی و دریایی
  13. فرش دستباف
  14. انواع خدمات پژوهشی و آموزشی طبق آیین نامه ای با پیشنهاد مشترک وزارتخانه های علوم تحقیقات و فناوری، وزارت اقتصاد دارایی، بهداشت درمان و آموزش پزشکی ، آموزش و پرورش و کار و امور اجتماعی ، ظرف مدت ۶ ماه از تاریخ تصویب این قانون به تصویب هیئت وزیران می‌رسد
  15. خوراک دام و طیور
  16. رادار و تجهیزات ناوبری هوانوردی ویژه فرودگاه ها
  17. اقلام با مصارف صرفاً دفاعی نظامی و انتظامی و امنیتی بر اساس فرصتی که به پیشنهاد مشترک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و وزارت امور اقتصاد و دارایی تهیه و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد

ماده ۱۳:

صادرات کالا و خدمات به خارج از کشور از طریق مبادی خروج رسمی مشمول مالیات موضوع قانون می‌باشد. و مالیات های پرداخت شده بابت آنها با ارائه برگه خروج صادره توسط گمرک مسترد می گردد

تبصره :

مالیات های پرداختی بابت کالاهای همراه مسافران تبعه کشورهایی به جز ایران که از تاریخ خرید آنها تا تاریخ خروج از کشور بیش از دو ماه نگذشته باشد. میتوانند با ارائه اسناد و مدارک ، مشمول استرداد مالیات شوند.

در خصوص مالیات بر ارث نیز مطالعه بفرمایید.

وکیل متخصص مالیات بر ارزش افزوده

با توجه به مطالب فوق ممکن است در برخی شرایط اشتباها به کالایی مالیات تعلق گرفته باشد، و یا در محاسبه آن اشتباهی رخ داده باشد پس بهتراست در چنین شرایطی افراد از یک وکیل مالیات بر ارزش  افزوده کمک بگیرند. ویا با یک وکیل امور ثبتی مشورت کنند .

زیرا وکیل مالیات بر ارزش افزوده و مشاور امور ثبتی میتوانند به بهترین شکل ودر کمترین زمان از ضرر های مالی هنگفت ناشی از نحوه محاسبه این مالیات ها جلوگیری کنند. و حق موکل خود را به خوبی حفظ نمایند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *