وکیل مهر و موم ترکه و ارث (در 28 روز)
مهر و موم ترکه در کمترین زمان ممکن با وکیل نادری + اقدامات قانونی ، مدارک ، شرایط لازم و نکات مهم ، حتما بخوانید !!! : در تعریف علم حقوق، مهروموم ترکه اقداماتی است که از طرف قوای حاکمیت انجام میگیرد. تا ورثه از هرگونه استفاده و دخل و تصرف در ترکه (آنچه که از شخص مرحوم به جا می ماند.) ممنوع شوند. بدیهی است هدف از این امر حفظ اموال و رعایت عدالت می باشد و مهر موم تا زمانی که ترکه بین تمام افراد ذینفع تقسیم گردد بصورت مهروموم می باشد . در ادامه با توضیحات وکیل تقسیم ترکه همراه باشید…
مهر و موم ترکه با وکیل متخصص
عبارت مهر و موم در قدیم به به نوعی پلمپ محسوب می شده که البته امروزه این امر غیر مرسوم است. ولی به هر ترتیب نام محفوظ نگهداشتن اموال متوفی مهروموم آن است .
این فرایند طی دادخواست مطرح می شود. و هر یک از ورثه متوفی یا وصی تعیین شده و یا وکیل مهر و موم ترکه از طرف ایشان میتواند اقدام نماید و البته متقاضیان حق رفع اثر را خواهند داشت .
درخواست رفع مهر موم ترکه
بعد از مشخص شدن ماترک در زمانی که بین وراث توافقاتی در تقسیم اموال صورت بگیرد. و یا اینکه مزایده آن اموال انجام شود رفع اثر از مهر و موم آغاز می گردد .
فرآیند مهر و موم
مهر و موم یک فرآیند است که بدین شرح است:
- صورت مجلسی به منظور ذکر کلیه اموال متوفی تهیه می شود.
- از کلیه اشخاصی که با متوفی در یک مکان سکونت می کردند تعهد گرفته می شود. که چیزی از اموال متوفی مخفی نکرده اند و سپس صورت مجلس به امضای اشخاص ذینفع می رسد.
- کلید قفل ها در دادگاه بایگانی می شود و برای اموالی که قفل کردن آنها ممکن نیست نگهبانی بر آن می گمارند یا اینکه به توصیف آن در صورت مجلس اکتفا می شود.
مرجع صالح مهر و موم ترکه از لحاظ صلاحیت ذاتی
طبق بند ت ماده 9 قانون شورای حل اختلاف، مهر و موم ترکه و رفع آن در صلاحیت شورای حل اختلاف است. به عبارت دیگر صلاحیت رسیدگی به انحصار وراثت و مهر و موم ترکه و رفع آن و تحریر ترکه در صلاحیت شورای حل اختلاف می باشد. تقسیم ترکه در صلاحیت دادگاه عمومی است و دعوای راجع به اصل وراثت(نسب) در صلاحیت دادگاه خانواده است.
مرجع صالح از لحاظ صلاحیت محلی
مرجع صالح برای رسیدگی به امور راجع به ترکه، مرجع قضایی است که آخرین اقامتگاه متوفی در ایران در آن حوزه باشد. و اگر متوفی در ایران اقامتگاه نداشته باشد آخرین محل سکونت متوفی معیار خواهد بود. و اگر در ایران هم ساکن نبوده است حوزه ای صالح به رسیدگی است. که اموال غیرمنقول متوفی در آن واقع شده است و اگر اموال غیرمنقول هم در حوزههای متعدد واقع باشند مرجع قضایی که قبل از همه اقدام نموده صالح می باشد.
مهروموم در صورت عدم ترکه
در صورتی که متوفی مالی نداشته باشد. باز هم صورت مجلسی تهیه می شود و در آن ذکر می شود. که متوفی هیچ ترکه ای ندارد.
مهر و موم ترکه اتباع خارجه
طبق ماده 337 قانون امور حسبی مصوب سال 1319 مهر و موم ترکه اتباع خارجه کاملاً شبیه مهر و موم ترکه اتباع ایرانی می باشد و هیچ تفاوتی با یکدیگر نمی کنند.
چه کسانی حق دارند که از شورای حل و اختلاف درخواست مهر و موم ترکه کنند؟
افراد ذیل می توانند درخواست مهر و موم ترکه کنند:
- الف)وراث
- ب) موصی له
- ج) طلبکار
- د) وصی متوفی
تکلیف اموال دولتی و عمومی که در ترکه متوفی در هنگام مهر و موم ترکه است، چیست؟
اموال عمومی و دولتی در همان محلی که متوفی آنها را گمارده است محفوظ می ماند.
آیا زمانی که ترکه مهر و موم می شود ورثه حق دخل تصرف در آن را دارند؟
خیر؛ ورثه تا زمانی که از ترکه رفع مهر و موم نشده باشد، حق دخالت و تصرف در آن را ندارند. و حق اقداماتی از قبیل فروش و رهن را ندارند حتی اگر بخواند طلب طلبکاران را بدهند.
آیا همواره لازم است که اشخاصی درخواست مهر و موم ترکه را از شورا کنند یا اینکه شورا رأساً میتواند بدون درخواستی، مهر و موم را انجام دهد؟
در مواقعی خود مرجع قضایی رأساً اقدام به مهر و موم ترکه می کند که عبارتند از:
- الف) زمانی که شخصی در خانه اجاره ای فوت کند و کسی برای حفظ اموال او نباشد.
- ب) در صورتی که اموال دولتی یا عمومی نزد متوفی امانت باشد.
آیا کلانتری محل هم می تواند اقدام به مهر و موم ترکه کند؟
در مواقع فوری که اقدام سریع و قانونی برای مهر و موم ترکه و حفظ آن اموال لازم است کلانتری محل می تواند اقدام به مهر و موم ترکه کند.
قبل از انجام هرکاری ، برای دریافت مشاوره حقوقی رایگان به صورت تلفنی با وکیل متخصص خود تماس بگیرید ، 09124230952
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.